Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Uzvara un lielā prēmija

Sarežģītā trase un konkurentu augstu paceltā latiņa neizsita no līdzsvara. Skeletonists Martins Dukurs piekto reizi pēc kārtas uzvarēja Pasaules kausa (PK) izcīņas kopvērtējumā un Eiropas čempionātā (EČ), kā arī otro gadu ieguva izsludināto prēmiju 100 000 eiro. Tomasam Dukuram otrā vieta PK pēdējā posmā Vācijas trasē Kēnigszē, arī kopvērtējumā un Eiropas čempionātā.

Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) prezidentam Ivo Ferriāni otro gadu ir izdevies piesaistīt Šveices mediju grupu, kas ar prāvu naudas prēmiju - 100 000 eiro - uzjundī intrigu līdzjutējiem un līdz maksimumam nospriego nervu stīgas balvas kārotājiem. Patiesībā intriga jau otro gadu ir tikai vienas personas kontekstā, kurai arī ir jāiztur tikai tai vien zināms psiholoģiskais spiediens. Martina Dukura uzvaru sērija jau pamudinājusi skeletonistus izteikt versijas, kas tiks izdomāts nākamgad, lai iegūt naudas balvu būtu vēl sarežģītāk. Pirmajā reizē bija jāuzvar pēdējos trijos PK posmos, otrajā - visos sešos triju posmu braucienos, nākamreiz varbūt būšot trīs posmos pēc kārtas jāsasniedz trases rekordi... Jebkurā gadījumā vismaz patlaban Martins ir neaprakstāmi gandarīts, lai gan nauda kontā ieplūdīs, kad būs noformētas visas ar pārskaitījumu saistītās formalitātes. «Man patiešām ir liels prieks, ka Starptautiskā federācija šādā veidā ar radījusi iespēju stimulēt sportistus. Tā ir lieliska iespēja ne tikai izjust gandarījumu par uzvaru, bet arī nopelnīt naudu.»

Pēc izšķirošās cīņas par simt tūkstošiem Martins Dukurs ar Dienu padalījās iespaidos par pārdzīvoto. «Es biju lietas kursā par to, kas notiek otro braucienu laikā. Zināju, ka vispirms Bromlijs ir uzrādījis lielisku rezultātu, ka trases rekords kritis pirmo, otro un trešo reizi... Sazinājos ar tēvu un teicu viņam, ka man nav variantu - ir jāiet uz visu banku. Pie sevis rēķināju, kurās trases vietās, salīdzinot ar pirmo braucienu, es varu uzlabot rezultātu. Bija kļūda vienā vietā, vēl lejā varēju kaut ko nomest, bet nekas daudz man nesanāca. Vajadzēja riskēt, un tā arī darīju. Pēc apļa izspruku sveikā gandrīz vai kā caur adatas aci. Būtu pārdesmit centimetru par ātru nogriezis lejā, sekas būtu neprognozējamas. Kēnigszē ir ļoti sarežģīta trase. Ja izdodas uzķert ritmu, viss aiziet kā pa diedziņu, savukārt, ja ir kļūdas, uz braukšanas rēķina par pazaudēt ļoti daudz.»

Vēl iepriekšējā vakarā pirms mačiem notikusi rūpīga braucienu videoanalīze. «Treniņos man bija tikai viens labs brauciens, pārējie visi - mēsli. Apbrīnoju, cik precīzi Kēnigszē trases virāžas iezīmēja vācieši. Skatījos vēl un vēl, līdz pašam arī nāca apskaidrība.»

Piepildījās tēva Daiņa Dukura prognoze, ka nopietnākais konkurents Martinam tomēr būs vecākais brālis Tomass. Abi Dukuri pirmajā un otrajā vietā - patiešām lielisks PK sezonas finišs. Priekšā vēl galvenais starts - Soču olimpiskās spēles.

Lelde Priedulēna PK sacensību vietā izvēlējās startēt pasaules junioru čempionātā un ieņēma pieticīgo 11. vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Skeletons

PK Kēnigszē (Vācija)
Kungi. 1. M. Dukurs 1:40,83, 2. T. Dukurs (abi Latvija) +0,82, 3. F. Rommels (Vācija) +0,90. Startēja 27. PK galīgais kopvērtējums. 1. M. Dukurs 1720 punkti, 2. T. Dukurs 1608 p., 3. M. Antuāns (ASV) 1529 p.
Dāmas. 1. N. Paikusa-Peisa (ASV) 52,92, 2. J. Floka (Austrija) +0,44, 3. Š. Radmena (Lielbritānija) +0,50. Startēja 24. PK galīgais kopvērtējums. 1. E. Džernolda 1672 p., 2. N. Paikusa-Peisa 1520 p., 3. Š. Radmena (Lielbritānija) 1432 p., 21. L. Priedulēna 532 p.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?