Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Vajag divas joslas

Aldis Bite

Dienvidu tilts ir viens no satiksmes objektiem, pēc kura par galvaspilsētu spriež pilsētas viesi, un, patīk vai ne, taču Dienvidu tilts mainījis autovadītāju izvēlētos pārvietošanās maršrutus Rīgā un Pierīgā.

Agrāk Bišumuiža bija pilsētas nomale un daudzi par Bišumuižu zināja vien no Labvēlīgā tipa dziesmas par 10. tramvaju. Tagad Bišumuižas atpazīstamība un satiksmes intensitāte ir krietni pieaugusi.

«Dienvidu tilta nobrauktuve uz Bauskas ielu šoziem ir pilna automašīnu, kas veido satiksmes sastrēgumu. Vienā kolonnā spiesti stāvēt gan tie, kas pa Bauskas ielu cauri Bišumuižai brauc Pārdaugavas virzienā, gan tie, kas caur Valdlaučiem dodas uz Ķekavu, Iecavu vai Bausku. Vai nevar tos, kas vēlas doties, teiksim, uz Ziepniekkalnu, uzreiz pēc Dienvidu tilta novirzīt pa Bukaišu ielu? Nobraucot no tilta, tieši pirms Rīgas Piena kombināta žoga, ir nelielā Bukaišu iela, taču iebraukšanu tās aptuveni 20 metru garajā vienvirziena posmā sargā 301. zīme «Iebraukt aizliegts», tālāk iela ir divvirzienu. Vajadzētu pa Bukaišu ielu atļaut braukt abos virzienos visā tās garumā,» uzskata autovadītājs Elmārs.

Janvāra pirmdienas vakarā, apsekojot situāciju Jāņa Čakstes gatves un Bukaišu ielas krustojumā, apstiprinājās Elmāra izklāstītais. Raitā satiksmē braucošie auto uz Dienvidu tilta drūzmēties sāk jau Daugavas vidū. Situāciju pārzinošie autovadītāji pie ātrumu līdz 50km/h ierobežojošās zīmes pacietīgi ieņem pirmo rindu, lai lēnā režīmā veiktu pēdējos tilta estakādes metrus. Bet arī neatļauto - labo - pagriezienu uz Bukaišu ielu veic vairāki autovadītāji.

Dienvidu tilta trešo kārtas izbūvi plānots pabeigt šā gada oktobrī. Būvniecības gaitā tiks pilnībā izveidota jauna automaģistrāle - Jāņa Čakstes gatve ar divām brauktuvēm, sadalošo joslu un bremzēšanas joslu. Gatves garums būs 1,6 kilometri, bet platums 26 metri. J. Čakstes gatves un Bauskas ielas šķērsojums tiks izbūvēts divos līmeņos: Bauskas iela ar diviem rotācijas apļiem - augšējā līmenī, un Jāņa Čakstes gatve - tunelī zem Bauskas ielas.

Jācer, ka sastrēgumos J. Čakstes gatves, Bauskas un Bukaišu ielas rajonā būs jātērē laiks vien līdz rudenim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Kārlis Dambrāns
autoeksperts
Atļaujot nogriešanos uz Bukaišu ielu, rastos ļoti bīstama situācija uz tilta, jo pirmā josla pēkšņi bremzētu, lai grieztos pa labi. Tad būtu jāmaina joslas uz tilta un labajā rindā braucošajām automašīnām jāatļauj tikai pagriezties pa labi, kas noteikti radītu papildu problēmas. Turklāt nekas jau nemainītos, jo, ja visi brauks pa Bukaišu ielu, tad tā vienkārši sastrēgs. Problēma ir lielā satiksmes intensitāte Bauskas ielā un noslogotais Bauskas/Bukaišu krustojums.

Bez nosaukuma

Tālivaldis
Vectirāns
RD Satiksmes
departamenta pārstāvis
Iespēju pārbūvēt Bukaišu ielu par divvirzienu brauktuvi visā tās garumā izskatījām, bet bijām spiesti atmest, jo tad Bukaišu iela pie Ramas kroga ēkas jeb Bauskas ielas sastrēgs. Rezultātā kravas transportlīdzekļi un autobusi nevarēs pagriezties pa labi (Bauskas ielā pie Ramas kroga šaura josla).

Bez nosaukuma

Ainārs Zariņš
AUTOEKSPERTS
Laba, ātra un lēta risinājuma, šķiet, nav, jo gan Torņakalna, gan Altonavas ielas pieslēgumi O. Vācieša ielai un apkārtējā apbūve veidojusies, kad neviens pilsētplānotājs nerēķinājās ar tādu satiksmes intensitāti, kāda ir tagad. Apļveida krustojums, turklāt tāds, ko izbrauktu garais autobuss, šaurības dēļ nav iespējams. Torņakalna ielas pieslēgums būtu jāpaplašina, lai ielas galā izveidotu atsevišķu joslu labajam pagriezienam O. Vācieša ielā, kā tas ir Altonavas ielas galā.

Bez nosaukuma

Tālivaldis
Vectirāns
Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvis
O. Vācieša un Altonavas ielas krustojumā pērn notikuši divi satiksmes negadījumi, O. Vācieša un Torņakalna ielas krustojumā - neviens. Negadījumu skats nav tik liels, lai norādītu uz kādām pārredzamības vai neizprotama krustojuma problēmām. Transporta novirzīšanai citur risinājums būtu Ranķa dambja, Vienības gatves un Mūkusalas ielas savienojošais tunelis zem dzelzceļa.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?