Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Vajag tikai drosmi, mīļie pensionāri!

Gribu iedrošināt mūsu pensionārus - mēs taču esam varenliela sabiedrība! Kas ir trīs oligarhi pret mums! Mums ir tik liela dzīves pieredze kā nevienam, vajag tikai mierīgi pārdomāt, ko ar to iesākt. Vispirms mums ir daudz laika. Kaut kas kolosāls! Visi tik to vien atgādina: nav laika. Tātad - mums ir laiks sagatavot dvēseli aiziešanai.

Mēs varam ņemt grāmatas no bibliotēkām un lasīt. Tikai ne romānus, bet izzinošo literatūru. Arī datorkursus iziet par brīvu - radīsies datordraugi. Tad vēl rīdzinieki var samainīt savus nesamaksājamos dzīvokļus ar dzīvojamo platību laukos. Tikai vajag kādā mazpilsētiņā vai ciematā, lai ir veikals, satiksme un medpunkts. Pati tā izdarīju. Un nu par māju, kūtiņu, šķūni un zemi (4000 kv.m.) gadā maksāju Ls 7 - jā, jā! Bet Rīgā bija jāmaksā Ls 80-120 mēnesī. Tagad kopju dārziņu, audzēju zosis, broilerus un tītarus. Biju jau piemirsusi, kā garšo vistas zupa no brīvībā audzētas vistas. No tādas tik tiešām var atveseļoties. Super!

Apkurei malku pērku skaldītu. Pietiek ar divām kravām par Ls 75 (tātad 150:12=12,50 mēnesī). Un plīts - kāda bauda! Gan dzīvā uguns, gan cita garša ēdienam!

Vajag tikai drosmi, mīļie pensionāri! Man šeit rinķī apkārt pensionāri cep tortes - uh, cik garšīgas, tādas nekur nenopirkt! Pat nakti strādā, jo izlaidumu laikā citādi nevar paspēt. Tad vēl tirgojas ar pašu vistiņu dētām oliņām. Kas par oliņām! Dažiem vēl ir spēks turēt gotiņu. Protams, tirgojas ar produkciju. Kas par pienu, krējumu, biezpienu, kur nu vēl siers! Un cenas! Piens, kam ceturtā daļa krējuma pa virsu (dzeru caur salmiņu, lai nav tīrs krējums jādzer) maksā Ls 0,30. Putukrējums un krējums - Ls 0,50 puslitrs. Mani broileri kautsvarā sver astoņus kilogramus un kādi dzelteni - tādi viņi izaug trijos mēnešos. Nu, vai nav vērts pensionāram nākt dzīvot laukos?

Cik šeit patīkams apmeklējums pie ģimenes ārsta! Nekādu rindu un drūzmēšanos. Beidzot esmu kārtīgi izmeklēta, konstatētas manas hroniskās vainas, kuras sen slepeni mocīja. Nu lietoju vajadzīgās zāles un jūtos gandrīz kā no jauna piedzimusi. Tā ka, mani mīļie kolēģi pensionāri, galvu augšā un uz priekšu! Mēs tagad esam brīvi cilvēki, galvenais ir neņemt galvā mūsu valsts un tautas iznīcinātājus, ar viņiem mēs neizcīnīsimies, tur vajadzīgi jaunāki, spēcīgāki spēki. Mēs tikai varam lūgties, jo mums ir laiks. Lūgšanas ļoti palīdz, vienīgi jāprot un pareizie vārdi jālieto. Mēs jau esam tai kategorijā, kad slīcēja glābšana ir paša slīcēja rokās, tāpēc piedāvāju šo variantu «valsts valstī».

Palīdzēsim paši viens otram! Ar iepriekš pieminētajām cenām nodemonstrēju, cik patiesībā mēs normāli varam dzīvot savā tēvzemītē Dievzemītē. Lai mums skaists senioru laiks! Tatjana Kristovska

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?