Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vakances jāaizpilda

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) noteikti nelīdzinās savam priekštecim Aigaram Kalvītim (TP). Ja A. Kalvītis pirms četriem gadiem demisionējušo JL ministru krēslus metās aizpildīt tik naski, ka krēsli pat atdzist nepaspēja, kad tajos jau sēdēja jauni ministri, tad V. Dombrovskis ar ministru apstiprināšanu līdz šim īpaši nav steidzies.

Uzskatīt, ka Jāņa Maizīša «izgāšana» varētu liecināt par iespējamām problēmām ar jaunu ministru apstiprināšanu ir pārsteidzīgi. LPP/LC solījums atbalstīt valdību, nedeleģējot tajā savus ministrus ir loģisks iemesls intensificēt jauno ministru meklēšanas procesu.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju gan plānots likvidēt, tās funkcijas uzticot Vides, Ekonomikas, Finanšu un Satiksmes ministrijām, taču arī Veselības, Tieslietu un Ārlietu ministrijas nevar ilgstoši darboties bez nozares ministra. Tam ir vairāki iemesli, no kuriem būtiskākais ir: valdībā jau apstiprināts 2011. gada valsts budžeta izstrādes grafiks. Pašu budžeta likumu gan pieņems jau nākamā sasaukuma Saeima, taču nozares intereses kādam ir jāaizstāv arī valsts budžeta likumprojekta sagatavošanas gaitā, jo īpaši tādēļ, ka 2011. gadā budžeta izdevumi būs atkal jāsamazina. Šādos apstākļos, kad viens ministrs vienlaikus sēž uz diviem krēsliem, tas ir, pilda gan savus, gan kāda demisionējuša TP ministra pienākumus, šim aizvietotājministram gluži dabiski var rasties vēlme pakļaut savai sirdij tuvāko nozari mazākiem budžeta izdevumu samazinājumiem uz ne tik tuvās nozares rēķina.

Partiju vēlmju saraksts attiecībā uz ministru portfeļiem īpaši nepārsteidz, lai gan dažas vēlmes izskatās visnotaļ dīvainas. Piemēram, īsu brīdi pavīdējusī ideja, ka Raimonds Vējonis (ZZS) varētu Vides ministriju nomainīt pret Ārlietu ministriju, tomēr izskatās pēc R. Vējoņa talantu pārlieku augsta novērtējuma. Diplomātija tomēr ir smalka lieta, bet starpvalstu attiecības - ļoti niansētas un izteikums, kas vides ministra mutē skan gluži nevainīgi, ārlietu ministra izpildījumā iegūst pavisam citu svaru. Tomēr ZZS ambīcijas virzīt tieslietu ministru, izskatās daudz absurdāk un bīstamāk. Kā zināms, ZZS premjera amata kandidāts vēl arvien ir smagos finanšu noziegumos apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs, bet Tieslietu ministrijas atbildības sfērā ir tādu likumdošanas iniciatīvu virzīšana tādās jomās, kur šī persona varētu būt ļoti ieinteresēta. Konkrēti, tieši Tieslietu ministrija izstrādā un koordinē valsts politiku kriminālsodu sistēmas jomā.

Pašreizējā situācijā, kad līdz jaunas valdības apstiprināšanai palicis vien pusgads, vissaprātīgākā šķiet ideja par to, ka vakantos ministru portfeļus varētu uzticēt nozaru profesionāļiem. Te vietā būtu atcerēties, ka pašreizējais aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS) un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) ienāca kā bezpartejiski kandidāti, turklāt kompetencē šie ministri nereti pārspējuši tādus, kuru vienīgais kvalifikācijas rādītājs ir bijusi piederība pareizajai partijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Sagatavojusi Madara
Fridrihsone

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?