Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Vecumu nosaka nevis gadi, bet elastīgums

Ja atziņas, profesionālus ieteikumus, vienkāršas veselības saglabāšanas un sevis uzmundrināšanas metodes varētu izmērīt taustāmās vienībās, tad no šīm Senioru brokastīm pasākumā uzaicinātie katrs mājās aizveda veselu vezumu. Sejās gan vismaz par divām krunciņām vairāk - tās smieklu krunciņas no sirsnīgas izsmiešanās.

Lielais smīdinātājs bija fitnesa studijas DCH fitnesa treneris Kaspars Ozoliņš. Bet kāda kundze, kura spēja visašāk reaģēt ar atbildēm uz āķīgiem konkursa jautājumiem, tā apliecinot zināšanas gan ģeogrāfijā, gan psiholoģijā un pat krāsu terapijā, bez liekuļošanas sajutās laimīga. Un kurš gan tāds nebūtu, ja viņa rokās nonāktu Eiropas Ceļojumu centra (ECC) dāvanu karte ar iespēju aizbraukt uz skaisto Horvātiju.

Endorfīna mednieki

Tikai sešos no rīta pati atgriezusies no ceļojuma ar senioru grupu pa Izraēlu, Eiropas Ceļojumu centra direktore Dzintra Eglīte nebūt neizskatījās ne nogurusi, ne samiegojusies. Atgriezās uzlādēta, jo Dzintra uzskata - ceļošana cilvēkam sniedz baudu, laimes izjūtu, uzlabo garastāvokli un mazina nogurumu. «Varbūt nebūsiet pamanījuši, bet, līdzīgi kā šokolādes, arī ceļojuma ietekmē izstrādājas endorfīns - laimes hormons!» apgalvo centra direktore. Viņa gan neslēpj - senioru grupas gidam esot jābūt ļoti erudītam, jāzina atbildes uz viedākās ceļotāju grupas pārstāvju jautājumiem, lai visi mājās atbrauktu priecīgi - jo ilgāk cilvēks dzīvojot, jo dziļāk gribot visu izzināt. «Un vēl es senioriem saku tā: ceļojumā būsim neilgi, bet mājās - ilgi. Tāpēc centīsimies visu redzēto izbaudīt! Un nebūt nav jāsteidz garām skrienot apskatīt pilnīgi visus vēlamos tūrisma objektus. Ceļojumā nav jāskrien. Tajā ir jāatrod laiks arī sev - varbūt pabūt otrreiz vietā, kas iedvesmo, uzlādē, apbur vai sajūsmina,» iesaka Dzintra.

Viņas uzdotie konkursa jautājumi reizēm šķita patiesi grūti. Pats pirmais saistījās ar Horvātiju. Tas izrādījās visgrūtākais. Bet nākamie atklāja senioru dzīves pieredzi un intereses. Vai zināt, kuras ir tās trīs frāzes, ko (latvietim) izrunāt visgrūtāk? Daudziem bija pārsteigums, jo šīs frāzes ir... «Es tevi mīlu», «piedod», «paldies» un «lūdzu». Un par ko liecina dzeltenā krāsa cilvēka apģērbā? Bet atbilde lai paliek kā minama mīkla saulainā pavasarī. Senioru brokastu norises dienā spīdēja spoža saule. Visspožāk Anastasijai Plūmei no Rīgas - tieši viņa bija tā, kas brauks uz Horvātiju!

Jebkurš stāvoklis kustībā

Šajās Senioru brokastīs risinājās atklātas, draudzīgas sarunas. Gluži vai iespēja sirdi izkratīt. Katram savs dzīvesstāsts, sava problēma, arī jautājums Dienas mediju galvenajam redaktoram Guntim Bojāram. Mums bija, par ko parunāt - par medicīnu, horoskopiem, pensijām, par to, kāpēc rītos laikā neatnes Dienu. Sajūta, ka mēs - dažādu paaudžu cilvēki - varam ne vien saprasties, bet arī lieliski sadarboties, apliecināja arī fitnesa treneris Kaspars Ozoliņš. Dāmas bija sajūsmā!

Tieši viņš bija tas, kura atziņu - vecumu nosaka nevis gadi, bet elastīgums, - dažs labs pat pierakstīja. Tā nebija vienīgā, jo, kad bija jāpaceļ roka tiem, kuri nemaz nevingro, pacēlās vairākas. Taču izrādījās, ka velti, jo vingrošana ir jebkurš stāvoklis kustībā. Tieši kustība ir dzīvības spēks! Lai to papildinātu, visi devās uz Dienas ābeļdārzu, kur treneris senioriem ierādīja dažus vienkāršus vingrojumus. Lai pietiek spēka kļūt gaišākiem, smaidīgākiem, stiprākiem un elastīgākiem. Tas tiešām ir vienkārši!

Ar Kasparu mēs sadarbosimies arī turpmāk. Tas ir tā vērts, lai pieteiktos nākamajām Senioru brokastīm, ko rīkosim aprīļa beigās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?