Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Veic pēdējo griezienu

Spēles stila, ne spēlētāju kvalitātes jautājums - tā sastāva izvēli olimpiskajam kvalifikācijas turnīram skaidroja Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis, kā pēdējos pēc spēles ar Irānu no kandidātu loka svītrojot universālo aizsargu Žani Peineru un uzbrucēju Rolandu Šmitu. Belgradā valstsvienībā būs divi sevi ļoti labi pārbaudes spēlēs parādījušie debitanti Anžejs Pasečņiks un Ojārs Siliņš.

«Esam ļoti apmierināti ar spēlētāju profesionālo attieksmi un to, kā visi trenējās un cīnījās spēlēs, nežēlodami ne sevi, ne pretiniekus,» Bagatskis žurnālistiem atzina, ka sastāva sijāšana, tuvojoties atbildīgajam turnīram, kļuvusi arvien grūtāka. «Visi spēlētāji, kuri bija iesaistīti sagatavošanās procesā, bija un ir cienīgi spēlēt valstsvienībā. Izvēli noteica atbilstība komandas modelim un spēles stilam, ko esam izraudzījušies šim turnīram.» Treneris neslēpa, ka visgrūtākā izvēle bijusi atstāt ārpus sastāva uzbrucēju Rolandu Freimani, kurš bijis komandas kodola spēlētājs jau kopš 2010. gada, kad Bagatskis sāka to veidot.

Pēdējās pārbaudes spēlēs iepriecinājusi snieguma kvalitāte, jo, pat spēlējot ļoti ātru basketbolu, necieta disciplīna, bija pamatoti metieni un izdevās izvairīties no brāķa. Tiesa, mazliet bažas raisa tas, ka uzvaras gūtas tik pārliecinoši. Proti, pēdējās nedēļās komandai trūcis saspringtu spēļu garšas, jo divreiz Tunisija un pa reizei Jaunzēlande un Irāna tika apspēlētas ļoti pārliecinoši. Tas gan neliecina par nepiemērotu pretinieku izvēli, jo visi sparingpartneri arī gatavojas cīņai par olimpisko ceļazīmi.

Kopumā sagatavošanās posms aizvadīts veiksmīgi, jo izdevies likvidēt atšķirības spēlētāju kondīcijā pēc garās sezonas, kas katram bijusi atšķirīga smaguma un intensitātes. «Svarīgi ir tas, ka visi ir labā noskaņojumā un komandā valda pozitīva gaisotne. Ir profesionāla attieksme, tas arī ir nepieciešams. Šo gadu laikā ir tikai apliecinājies, ka atsevišķi neko nevaram izdarīt. Mēs esam stipri tikai kopā. Apzināmies, ka likme ir diezgan augsta, taču arī diezgan patīkama,» uz olimpisko mērķi norādīja Bagatskis.

Pēdējās pārbaudes spēlēs Latvijas izlases pirmā pretiniece Japāna izbraukumā ar 74:91 piekāpās Francijas valstsvienībai, bet pārliecinošu uzvaru izcīnīja Čehija, kas savā laukumā ar 87:74 pārspēja Tunisiju, un Serbija, kas Belgradā ar 91:76 sagrāva Grieķiju.

Atlikušās dienas komanda koncentrēsies tieši Japānas izlases spēles niansēm. Paredzēti vēl pēdējie komandas saliedēšanas pasākumi, bet Serbijā svētdien galvenais uzdevums būs iepazīt Kombank arēnas plašumus, laukumu un grozus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

Latvijas valstsvienības sastāvs
Jānis Strēlnieks (Brose Baskets*, Vācija) 90 spēļu izlasē, Ingus Jakovičs (VEF Rīga) 14 spēļu, Aigars Šķēle (Valmiera/Ordo) 13, Dairis Bertāns (Bilbao, Spānija) 89, Jānis Blūms (Avellino, Itālija) 137, Jānis Bērziņš (VEF Rīga) 11, Jānis Timma (Zenit, Krievija) 34, Ojārs Siliņš (Grissin Bon, Itālija) 2, Mareks Mejeris (VEF Rīga) 72, Kaspars Bērziņš (Zenit, Krievija) 114, Mārtiņš Meiers (VEF Rīga) 76, Anžejs Pasečņiks (Gran Canaria, Spānija) 4
*Klubs pagājušajā sezonā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?