Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Vēja īpašā vērtība

Hurgada ģeogrāfiski atrodas tādā vietā, kur vējš ir biežs viesis. Ziemā tas var visai nepatīkami sabojāt dzīvi šeit dzīvojošajiem un tūristiem, jo jūra ir gana silta, bet, iznākot no tās, ir auksti. Savukārt vasarā jebkura vēja pūsma ir īpaša vērtība un dienas bez tām šķiet garākas.

Man šī ir otrā vasara šajā tuksnešu valstībā, iepriekšējos gadus pamanījos vismaz jūliju vai augustu pavadīt Latvijā. Šogad plāni mainījušies, tādēļ man vairs nav ilūziju - zinu, ka saulaina diena nebūt nav tik labi. Atšķirībā no Latvijas Ēģiptē izeju uz balkona ar cerību, ka būs apmākusies un vējaina diena.

Šorīt pulksten 7.30 ir jau +35 grādi. Nepaveicās. Šis ir laiks, kad ar prieku skatos laika ziņas, jo, dzirdot, ka Lejasēģiptē, Luksorā un Asuānā, ir jau pāri 40 grādiem, man šķiet, ka mums vēl tīri jauki un ciešami. Psiholoģisks apmāns.

Man vasara Ēģiptē ir vienlaikus smaga un viegla. Smaga, jo reliģija uzliek dažādus ierobežojumus apģērbā, ko velk, izejot no mājas (islāmā drīkst būt atklātas plaukstas un seja, pārējam ir jābūt slēptam zem nepieguļoša un necaurspīdīga apģērba). Tieši vasarā visvairāk tūristu man izsaka līdzjūtību un visai atklāti žēlo «tās notinušās bālās sievietes novalkātā apģērbā». Tad atkal atkārtoju - ne viss ir tik skumji, kā izskatās. Jo nu jau zinātnieki nestrīdas par faktu, ka mūsu āda būtu slēpjama no saules, mati vienkārši izdeg, kļūst sausi un neveselīgi atklātos staros, saulesdūriens arī nav vēlams. Patiešām apģērbs ātri vien izskatās bāls un apvalkāts, bet ne tāpēc, ka novalkāts, - vasarā katra sevi mīloša sieviete iekrāmē dziļi skapī jebko, kam ir kaut attāls sakars ar sintētiku, savukārt dabiskie audumi ātri burzās un zaudē krāsu.

Varētu jau sēdēt mājās, bet dēli prasa savu - jāaizved un jāpaņem no bērnudārza, tad uz sporta klubu, vēl nodarbības par reliģiju. Lielāko dienas daļu pavadām ceļā.

Sporta klubs vasarā ir mūsu otrās mājas. Tur ir dažādas sporta nodarbības bērniem, pašiem sava musulmaņiem paredzēta pludmale, pieklājīgs rotaļu laukums ar atrakcijām, vieta, kur paēst, un mošeja, kur lūgt Dievu.

Mana mīļākā vieta klubā ir pludmale. Te izpaliek lieki skatieni, komentāri un piedāvājumi. Guļamkrēslu vietā ir normāli galdi un krēsli, kuri paslēpti zem saulessarga. Pēc sporta nodarbībām sasēdinām visus bērnus ap galdu, pusdienas, un tad visi ūdenī. Laba sajūta, ka makus, telefonus, citas vērtības atstāj krastā un nav jāsatraucas, ka tiem pieaugs kājas, jo svešos šeit neielaiž. Braucam šurp ar pilnu mašīnu, kurā ir pusdienas, drēbes, viss peldēšanai nepieciešamais. Izklaide visas dienas garumā trīs reizes nedēļā. Lai arī vakarā pati esmu uz mājām nesama, jo šai dienai jāgatavojas jau no agra rīta, ir vērts, jo visu dienu bērni bijuši tik nodarbināti, ka jaunākais aizmieg, jau braucot mājās.

Vasaras vieglums ir tajā, ka lielie un mazie mājas darbi samazinās uz pusi. Virtuvē ieeju pavisam reti un uz īsu brīdi, jo šādā karstumā gribas tikai vieglu ēdienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?