Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Vēl šovasar jāpaspēj pagatavot!

Šogad laiks sajucis - lai arī pavasaris bija auksts un vēls, liepas noziedēja jūnijā, Jāņos gaiņāju strazdus no jau gataviem ķiršiem, bet zemenes jūlija pirmajās dienās jau gandrīz beigušās. Vismaz manā dārzā. Taču nevaru sūdzēties - ēsts ir gana. Ceru, arī jūs tāpat. Tāpēc no pēdējām ogām, kas svaigā veidā vairs ne izskatās, ne garšo kārdinoši, var gatavot gardus ēdienus. To receptes šoreiz izdomājis restorāna Daily šefpavārs Guntis Bredovskis.

Vēl tikai zināšanai - lai jūs nekaitina zemeņu svešādais nosaukums - smūtijs. Angļu valodā par smoothie sauc biezos gludos kokteiļus, kuru pamatā ir jogurts, saldējums, piens. Smūtijiem parasti izmanto tikai svaigus produktus, tāpēc tie tiek uzskatīti par veselīgiem un visbiežāk tiek gatavoti brokastīs. Viens šāds kokteilis, un brokastis gatavas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Zemeņu - tomātu gaspačo

4 personām vajadzēs: 800 g zemeņu, 3 vidēja lieluma tomāti, 1 paprika, 1 neliels sīpols, 1 daiviņa ķiploka, 5 lapiņas piparmētru, 1 tējk. pētersīļu zaļumu, sāls pēc garšas, šķipsniņa svaigi maltu melno piparu

1. Noblanšē tomātus un papriku, nomizo.
2. Papriku sagriež kubiņos, zaļumus sasmalcina, zemenēm noņem kauslapiņas. Sīpolus un ķiplokus sasmalcina.
3. Visas sastāvdaļas (izņemot papriku un zaļumus) sablendē kopā ar garšvielām līdz krēmveida konsistencei, iemaisa papriku.
4. Pasniedz aukstu, pārkaisītu ar zaļumiem.

Bez nosaukuma

4 personām vajadzēs: 700 g zemeņu, 2 īsie gurķi, 2 ēd.k. medus vai cukura, 3 ēd.k. svaigi spiestas citronu sulas, 200 g bieza bezpiedevu jogurta, 2 saujas ledus

1. Blenderī liek ogas, medu, nomizotus gurķus, nomizotus ābolus, citronu sulu un ledu.
2. Visu sablenderē, līdz veidojas krēmīga konsistence.
3. Svaigu zemeņu vietā pat labāk izmantot saldētas ogas, tad smūtijs būs vēl atvēsinošāks.

Bez nosaukuma

4 personām vajadzēs: 4 vistas filejas, 300 g svaigu zemeņu, 70 g (vai 1/2 no kāta) rabarberu, 2 tējk. sakapāta bazilika, 1 tējk. sakapātas piparmētras, 3 tējk. balzametiķa, pa šķipsnai jūras sāls un svaigi maltu melno piparu, 1 tējk. cukura.
Salātiem:1 ēd.k. mandeļu skaidiņu vai apgrauzdētu, sadrupinātu riekstu, 4 lielas saujas spinātu lapiņu (var aizstāt ar rukolu vai citiem zaļumiem), sakapāts baziliks, pētersīļi pēc garšas, 1 ēd.k. olīveļļas, sāls, pipari pēc garšas

1. Zemenes un rabarberus sagriež smalkos kubiņos, pievieno sasmalcinātos zaļumus, balzametiķi, sāli, svaigi maltus melnos piparus, cukuru vai medu pēc izvēles. Visu samaisa.
2. Nolej radušos šķidrumu (bet pašu salsu atstāj pasniegšanai) un iemarinē tajā vistas fileju. Novieto ledusskapī uz 1 stundu, lai garšas savelkas.
3. Cep vai grilē no abām pusēm gatavu.
4. Gatavo spinātu salātus - spinātus kārtīgi nomazgā un nosusina.
5. Zaļumus sablendē ar eļļu, sāli, pipariem un sajauc ar spinātiem un mandeļu skaidiņām.
4. Vistas fileju kārto uz šķīvja kopā ar salātiem un zemeņu salsu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?