Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Vēlas vairāk, nekā pircēji grib maksāt

Naudas jautājums - par Polijas ekstraklases rezultatīvākā futbolista Artjoma Rudņeva iespējamo pāreju sarunā Dienai saka Macejs Lēmans no Poznaņas laikraksta Glos Wielkopolski. Spekulācijas par to, kur varētu būt Latvijas futbolista nākamā mājvieta, nerimstas jau teju vai gadu. Šonedēļ eļļu ugunī pielēja Francijas medijos izskanējusī ziņa, ka Latvijas izlases uzbrucēju noskatījis Portugāles un Eiropas līgas čempions Porto.

Klubs esot gatavs maksāt par daugavpilieti deviņus līdz 12 miljonus eiro. Polijā par to smīkņājot, taču Rudņeva aizbraukšana no Polijas jau šoziem esot visai reāla. Artjoma aģents Matiass Farkašs telefonsarunā Dienai atklāja, ka tuvāk Rudņevs ir Anglijas premjerlīgai.

Spāņi paskopojās

Lech sporta direktors Andžejs Davidzjuks vietējo mediju pārstāvjiem esot izmetis joku, ka ar savu māti runājot retāk nekā ar potenciālajiem Rudņeva pircējiem. Pēc viņa sacītā, šogad nav bijušas spēles, kuru laikā Artjomu nevērotu kāda kluba izlūks vai pēc kuras Davidzjukam nezvanītu un nejautātu par Rudņeva cenu. Lielāka vai mazāka interese esot no visdažādāko valstu klubiem, arī no Vācijas, Anglijas, Spānijas, Itālijas un Krievijas.

Vasarā nopietnāko interesi par Latvijas uzbrucēju izrādīja Spānijas La Liga jeb augstākās līgas klubs Mallorca. Augusta beigās spāņi par Rudņevu bija gatavi likt galdā apaļus divus miljonus eiro, taču Lech piedāvājumu noraidīja. Macejs Lēmans saka, ka divi miljoni ir vairāk nekā pietiekami, lai Rudņeva vietā iegādātos līdzvērtīgu uzbrucēju un pat paliktu «plusos», taču tas jau bijis principa jautājums - kāpēc Lech jāpārdod savs labākais spēlētājs par zemāku cenu nekā viņa reālā tirgus vērtība, kura, pēc transfermarkt.de aplēsēm, esot 3,3 miljoni eiro. Vīri no Maljorkas esot atcirtuši: «Par tik vājā čempionātā kā Polijā spēlējošu futbolistu divi miljoni ir vairāk nekā solīdi.» Ar to arī abu klubu sarunas beigušās. Zīmīgi, ka 27. septembrī jeb aptuveni vienu mēnesi pēc šīm sarunām Mallorca galvenais treneris Mikaels Laudrups atkāpās no amata, jo klubs neizpildīja viņa prasību - iegādāties vienu labu uzbrucēju…

Jaunu līgumu nepiedāvās

Oktobrī izskanēja runas, ka Lech vēlas piespiest Artjomu Rudņevu parakstīt jaunu līgumu. Viņa alga pašreiz ir 200 tūkstoši eiro gadā, bet klubā ir vīri, kas pelna divtik vairāk. Rudņeva nozīme komandā ir gana liela, lai arī viņš pelnītu 400 tūkstošus, taču Lech menedžeris Dariušs Motala esot teicis, ka jaunu līgumu Rudņevam nemaz nepiedāvāšot, jo tas nav izdevīgi. Motala zinot, ka ziemā vai vēlākais vasarā Rudņevs tiks pārdots, tāpēc šajā laikā maksāt Latvijas uzbrucējam lielāku summu neesot jēgas.

Arī Poznaņas kluba līdzjutēji biežāk runā par potenciālo Rudņeva aizstājēju nekā par viņa noturēšanu komandā. Kā Dienai atzīst Lēmans, par pieciem miljoniem eiro Artjomu pārdos bez minstināšanās. Kluba lielie vīri gan teic, ka nepārdos savu snaiperi ne par kādu naudu, taču tās esot tikai mazas viltībiņas cenas «uzsišanai». «Skaidrs, ka klubs vēlas nopelnīt pēc iespējas vairāk, taču vairāk par pieciem miljoniem diezin vai kāds dos,» uzskata Lēmans.

Tieši šī iemesla dēļ runas par Porto deviņiem miljoniem poļiem šķiet smieklīgas. «Pirmkārt, viņiem nav iemesla divtik pārmaksāt. Otrkārt, Porto orientējas uz futbolistu tirgu Dienvidamerikā. Austrumeiropiešus viņi nepērk. Treškārt, Porto zvaigzne Halks ir pavisam cita stila futbolists, tāpēc viņa aizvietošanai Portugāles grandā Rudņevs nešķiet piemērots.»

Arī Polijā nebūt ne visi līdzjutēji ir sajūsmā par Artjoma spēles mazo lietderību ārpus soda laukuma. «Polijā Rudņevu mēdz salīdzināt ar kalašņikovu - ja šauj, tad ne pa vienai lodei.» Ja Rudņevs gūst vārtus pirmajā puslaikā, tad noteikti būšot arī otrie un varbūt pat trešie, bet tie pirmie reizēm nāk ļoti grūti. Otrdien viņš izniekoja vairākas lieliskas izdevības Polijas kausa spēlē ar Bitomas Polonia. Papildlaikā Artjomam uzticēja izpildīt 11 metru soda sitienu, ko viņš realizēja, bet drīz pēc tam no «pusmomenta» iesita arī otros. «Līdzjutēji vēlētos, lai Rudņevs vārtus gūtu regulārāk un lai izmantotu katru momentu. Tad klubi vairs neskopotos un dotu par viņu piecus miljonus.»

Rietumi vai Krievija

Poļu mediji ziņo, ka šobrīd liela interese par Rudņevu esot no Krievijas spēcīgākajiem klubiem: Maskavas CSKA, Sanktpēterburgas Zenit un Mahačkalas Anži. Šiem klubiem nauda neesot problēma, turklāt Krievijā būtu labi pašam Rudņevam, taču Artjoms vairāk skatoties Rietumeiropas virzienā. Krievijā gan Rudņevs varētu pelnīt lielu naudu, taču minētajos klubos pašreiz ir kvalitatīvāki uzbrucēji. CSKA ir Čempionu līgas rezultatīvākais futbolists Seidu Dumbija un Brazīlijas izlasē spēlējušais Vāgners Lavs, Anži ir Samules Eto'o, bet Zenit - Aleksandrs Keržakovs.

Itālija vai Vācija šķiet reālākie varianti Latvijas uzbrucēja nākamajai pieturas vietai. Itālijā tāpēc, ka «ārdīja» gabalos Juventus aizsardzību, bet uz Vācijas bundeslīgu no Polijas ir labi iemīta taciņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Artjoms Rudņevs Karjeras pakāpieni

Dzimis: 1988. gada 13. janvārī Daugavpilī
Augums/svars: 178 cm, 70 kg
Karjera: 2006-2008 Daugavpils Daugava (62 spēles/18 vārtu), 2009-2010 Ungārijas Zalaegerszegi TE (30/20), 2010 - Poznaņas Lech (38/25)
Izlasē: debitēja 2008. gada 12. novembrī pārbaudes spēlē ar Igauniju. Pirmie vārti 2011. gada 7. oktobrī EČ kvalifikācijas spēlē pret Maltu. Kopā 15 spēlēs vieni vārti
2008. gada 15. jūnijā izcīna pirmo trofeju profesionālajā sportā. Daugava Latvijas kausa finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēj Ventspili (1:1 pamatlaikā, 3-0 sitienu sērijā). 20 gadu vecais Rudņevs realizē izšķirošo «pendeli»
Pārcelšanās uz vienu no spēcīgākajām vienībām Ungārijas čempionātā ZTE. Rezultatīva spēle tur piesaistīja interesi no citām valstīm. Tur atrada sev jaunu aģentu, kurš sekmīgi izkārtoja Rudņeva tālāko karjeru Poznaņas Lech
Hat-trick Eiropas līgas grupu turnīra spēlē pret pazīstamo Turīnas Juventus. 2010./2011. gada sezona «vecajai sinjorai» ir viena no nesekmīgākajām pēdējās desmitgadēs, un vārti netiek gūti pret leģendāro Džanluidži Bufonu, bet Rudņeva trešais gols - netverams tālšāviens ar kreiso kāju tālajā devītniekā - ir satriecošs. Vārtu pievienotā vērtība - kompensācijas laikā viesos «izrauts» neizšķirts (3:3)
Mājas spēlē ar Turīnas Juventus Artjoms atkal gūst vārtus. 178 centimetrus garais Rudņevs pēc stūra sitiena lec augstāk par Juventus kapteini un vienu no labākajiem aizsargiem pasaulē Džordžio Kjelīni (184 cm) un gūst vārtus ar galvu. Neizšķirts (1:1) nodrošina Lech iekļūšanu Eiropas līgas 1/16 finālā
Uzvaras vārti Eiropas līgas 1/16 fināla pirmajā spēlē pret Portugāles Braga ļauj Lech cerēt uz uzvaru divu spēļu summā pat tādā gadījumā, ja atbildes spēlē viesos tiks piedzīvots rezultatīvs zaudējums ar vienu vārtu starpību. Tas gan nenotiek, divu spēļu summā 1-2 (1:0, 0:2) pret, kā vēlāk izrādās, Eiropas līgas finālisti
Pieci vārti Eiropas līgā ļauj Rudņevam dalīt ceturto vietu turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā
Divi Artjoma Rudņeva vārti tiek iekļauti sezonas skaistāko 100 vārtu topā. Vairāk par diviem ir tikai Barcelona spīdeklim Lionelam Mesi
Spīdošs otrās sezonas sākums Polijas čempionātā. Pēc pirmajām 11 spēlēm 14 vārtu, trīs hat-trick

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?