Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Veltījums fināla vērtē

Kausa pašreizējais saimnieks FK Jelgava turpina cīņu par otrās prestižākās Latvijas futbola trofejas paturēšanu vēl uz vienu gadu. Sestdien, pirmoreiz šogad spēlējot Jelgavas Olimpiskā centra dabīgā seguma laukumā, Latvijas kausa pusfinālā ar 2:0 tika uzveikts FK Liepāja.

Divas nedēļas iepriekš abas komandas aizvadīja savstarpējo spēli SMScredit.lv virslīgas ietvaros, un toreiz ar 2:1 Olainē pārāki bija liepājnieki. Pagājušajā sestdienā jelgavnieki vēlējās revanšēties ne tikai par iepriekšējo zaudējumu, bet arī «atdot parādu» par Olaines mačā savainoto Arti Jaudzemu. Zemgales kluba pārstāvji uzskatīja, ka Liepājas aizsargs Pāvels Mihadjuks toreiz apzināti iesitis ar galvu Jaudzemam, tāpēc pieprasīja LFF Disciplinārajai komisijai izskatīt šo epizodi. Tā aizsargu attaisnoja, taču saspīlējumu starp abām pusēm diez vai mazināja. Pēc uzvaras pusfinālā jelgavnieku galvenais treneris Vitālijs Astafjevs atklāja, ka velta to Jaudzemam.

Jelgava nu jau otro sezonu pēc kārtas uzskatāma par cietāko riekstu Latvijas futbolā, ja runa ir par tās aizsardzības cietokšņa ieņemšanu. Kā pēc mača izteicās liepājnieku treneris Viktors Dobrecovs, spēles ar Jelgavu visbiežāk rit līdz pirmajiem vārtiem: kam izdodas tos gūt, tas arī uzvar. Sestdienas mača scenārijā šis princips noveda pie likumsakarīga jelgavnieku panākuma, jo, izņemot Toma Guca tālsitienu, neko bīstamu pie Kaspara Ikstena sargātajiem vārtiem viesi tā arī neizveidoja, turpretim mājinieki draudīgos pretuzbrukumos skrēja apskaužami regulāri.

Liepājnieku pieredzējušais uzbrucējs Kristaps Grebis iepriekšējā virslīgas mačā bija guvis nelielu savainojumu. Viņš gan būtu gatavs doties pusfināla mačā laukumā uz maiņu, taču Dobrecovs no šādas ieceres atteicās, jo viņa padoto vidējās līnijas centieni nogādāt bumbu uzbrucējiem bijuši tik bezzobaini, ka mocīt Grebi neesot bijis jēgas. Galvenokārt vidējās līnijas nepietiekami aktīvā spēle bija viesu klupšanas akmens. Jā, viņi pietiekami daudz kontrolēja bumbu, taču bez uzbrukuma saasināšanas. Pēc Dobrecova domām, viņa padotie tik bieži pārturējuši bumbu, ka tiesnesim teju vajadzētu svilpt uzbrukuma laika beigas kā basketbolā vai handbolā.

Tikai viesu centru aizsargu Mihadjuka un Dmitrija Hmiza neatlaidība neļāva jelgavniekiem izvirzīties vadībā jau agrāk: teicamas vārtu gūšanas izdevības bija gan Gļebam Kļuškinam, kurš ļoti veiksmīgi iekļāvies Zemgales kluba vidējā līnijā, gan Oļegam Malašenokam, taču izšķirošos vārtus spēlē guva Boriss Bogdaškins. Viņam pēdējos gados regulāri izdevies izcelties ar precīziem sitieniem svarīgākajās spēlēs.

Iekļūšana finālā dod ne tikai iespēju cīnīties par trofeju, bet arī garantē ceļazīmi uz UEFA Eiropas līgas kvalifikāciju šajā vasarā. Jelgavnieki šādas tiesības nopelnīja jau pērn virslīgā, savukārt Liepāja - vēl ne. Pēc izstāšanās no Latvijas kausa izcīņas viņiem bija jācer uz Jūrmalas Spartaka zaudējumu pusfinālā pret FK Ventspils.

Liepājas futbola audzēknis Ģirts Karlsons otrajā puslaikā izvirzīja vadībā dzeltenzilos un līdz ar to arī pietuvināja Liepāju eirokausiem, taču kompensācijas laikā Abdultaofiks Ahmeds iesita savam bijušajam klubam «pendeli», panākot papildlaiku un vēlāk arī pēcspēles sitienus. Tajos izšķirošo sitienu realizēja Vitālijs Rečickis, ievedot Ventspili finālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Jelgava2
Liepāja0
Spartaks1 (1)

Latvijas kausa pusfināla mačs
Vārti: Bogdaškins (78.), Musa (88.)
Stadions: Zemgales Olimpiskais centrs
Galv. tiesnesis: A. Anufrijevs

Jelgava2
Liepāja0
Spartaks1 (1)

Latvijas kausa pusfināla mačs
Vārti: Ahmeds (11 m, 90.) - Karlsons (75.)
Stadions: Kauguru vidusskola
Galv. tiesnesis: I. Caune

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?