Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Vidzemes partija iznākusi Zatlera dēļ

Valsts prezidenta Valda Zatlera neievēlēšana amatā uz otro pilnvaru termiņu «bijis grūdiens» Vidzemes partijas veidotājiem, kuru vidū ir vairāki no Tautas partijas ievēlēti pašvaldību vadītāji, pasteidzināt reģionālās partijas dibināšanu un piedalīties Saeimas ārkārtas vēlēšanās. Viens no topošā politiskā spēka veidotājiem Vents Armands Krauklis Dienai pieļāva, ka partija varētu sadarboties vēlēšanās ar kādu no lielajām organizācijām. Uz vaicāto, vai tas varētu būt prezidenta V. Zatlera veidotais politiskais spēks, ja viņš par tā dibināšanu izšķirtos, V. A. Krauklis atbildēja: «Noteikti.»

Vidzemes partijas dibinātāju vidū ir vairāki pašvaldību vadītāji un deputāti, kas bija Tautas partijā un atstājuši to dažādos laikos. 10. Saeimā neievēlētais V. A. Krauklis savu iesniegumu aizsūtījis pa pastu pēc partijas kongresa, bet Alūksnes mērs Aivars Fomins izšķīries TP atstāt tikai pēc Valsts prezidenta V. Zatlera lēmuma rosināt Saeimas atlaišanu. Jaunās partijas dibinātāju vidū ir bijušais Gulbenes mērs Nikolajs Stepanovs, Madonas novada priekšsēdis Andrejs Ceļapīters, Aizkraukles novada vadītājs Leons Līdums, kurš viens no pirmajiem pauda neapmierinātību ar TP politiku un pieļāva reģionālās partijas veidošanu. Tai gatavojas pievienoties arī no Jaunā laika ievēlētais Rūjienas domes priekšsēdis Guntis Gladkins, Alūksnes novada deputāts Laimonis Sīpols, kurš bija LPP/LC. Partijas veidotāju vidū vēl ir vietējie līderi, uzņēmēji no Cēsīm, Pļaviņām, Smiltenes.

Domubiedru grupa pulcējusies kopā jau vairākus mēnešus un izjutusi arī pretdarbību, kā dēļ vairāki kolēģi tomēr neesot pievienojušies. Sākotnēji dibināšanas kongress bija plānots novembrī, lai pēc tam sāktu gatavoties pašvaldību vēlēšanām, taču prezidenta paziņojums nodomus mainījis. Vidzemes partiju dibinās jūlijā, informēja V. A. Krauklis. Viņš atzina, ka Saeimā pārstāvētie politiskie spēki nav ieinteresēti reģionu līdzsvarotā attīstībā, kas redzams arī ES fondu naudas sadalē, kur Vidzeme apdalīta. Par to uzrunā 28. maijā runāja arī V. Zatlers. «Mēs uzskatām, ka vidzemnieku līdzdarbošanās lielajās partijās nav devusi pietiekami labus rezultātus Vidzemes un tās iedzīvotāju interešu aizstāvībā. Tāpat redzam, ka lokālās partijas sekmīgi aizstāv savu pilsētu intereses un spēlē ļoti nozīmīgu lomu Latvijas politikā,» teikts iniciatīvas grupas trešdien izplatītajā paziņojumā. Liepājas un Ventspils reģionālo partiju pārstāvji kā Zaļo un Zemnieku savienības sabiedrotie sēž pie koalīcijas galda, tā panākot savam reģionam atbalstu. TP valdes loceklis Edgars Zalāns bijušo kolēģu lēmumu dibināt savu partiju vērtē ar izpratni - tas esot apstiprinājums tam, ka nacionālā līmeņa partijas «ir aizņemtas ar cīņu par taisnību», bet reģionu cilvēku interesēm varā nav aizstāvju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?