Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Vienas aiziet, citas nāk vietā

Strauji notiekošā paaudžu maiņa Latvijas sieviešu basketbola valstsvienībā nav pamudinājusi komandas vadību nolaist zemāk iepriekš uzstādīto latiņu, starp šīs vasaras Eiropas čempionāta mērķiem minot pat iekļūšanu labāko piecniekā, kas pat komandas ziedu laikos bijis pa spēkam tikai vienu reizi. 1. maijā valstsvienība oficiāli sāka gatavoties turnīram Francijā.

Basketbola savienības vadība finālturnīrā par orientieri nospraudusi ceļazīmi uz pasaules čempionātu, kas pienāksies piecām labākajām finālturnīra komandām, piebilstot, ka jāpieturas pie iepriekš pārbaudītās taktikas uz mērķi virzīties soli pa solītim. Basketbolistes finālturnīrā spēlēs piekto reizi pēc kārtas, turklāt iepriekšējās četros piegājienos allaž iekļuvušas labāko astoņniekā.

Pēdējos gados valstsvienībai ardievas pateikušas teju visas spēlētājas, kuras pēdējā desmitgadē noteica toni komandā. Guntai Baško un Ievai Kubliņai, kuras atvadījās jau pēc iepriekšējā Eiropas čempionāta 2011. gadā, šosezon pievienojās Zane Tamane un oficiāli arī Anete Jēkabsone-Žogota, kura izlasē gan nav spēlējusi jau kopš 2009. gada. «Vienas zvaigznes aiziet, citas nāk vietā. Ne tik skaļi uzvārdi, taču basketbolistes ar lielu enerģiju, ambīcijām un vēlmi kļūt par zvaigznēm,» pragmatiski uz situāciju raugās Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins. Izlases treneris Aigars Nerips kārtējo reizi aicināja respektēt spēlētāju izvēli, jo visām ir savi konkrēti un loģiski rīcības apsvērumi. «Jāuzticas tām meitenēm, kuras ir komandā. Viņas nāk, dara un ir gatavas stāties šo cilvēku vietā un tiekties pēc jauniem mērķiem,» norādīja Nerips.

Pirmajā oficiālajā izlases treniņā piedalījās 15 no 22 kandidātēm. Slimības dēļ ierindā vēl nav Sabīnes Niedolas un Rūtas Veideres, izšķirošās cīņas klubu rindās vēl aizvada Anete Horelika un Elīna Babkina. Ar novēlošanos Latvijā ieradīsies ASV studējošās Linda Rubene, Anete Šteinberga un Liene Priede.

Aigars Nerips kā galvenais treneris valstsvienību finālturnīram gatavo pirmo reizi, taču iepriekš vairākos Eiropas čempionātos viņš piedalījies kā trenera palīgs. «Pats galvenais sagatavošanās posmā ir saglabāt komandā labu mikroklimatu, pašatdevi un spēles disciplīnu gan treniņos un ģērbtuvē, gan spēles gaitā. Bez šiem komponentiem neko nesasniegsim, un visa komanda ir gatava šīs lietas ievērot,» sacīja Nerips.

Desmit pārbaudes spēļu ciklu Latvijas komanda 11. maijā sāks Lietuvas dienvidu pilsētā Alītā, saviem skatītājiem pirmā atskaite būs nedēļu vēlāk divās spēlēs pret Nīderlandi. To norises vieta būs zināma tuvākajās dienās. 25. maijā izlase piedalīsies nu jau tradicionālajā Rozā lentītes gājienā, rosinot sievietes rūpēties par savu veselību, un dienas noslēgumā Arēnā Rīga spēlēs ar Lietuvu.

Eiropas čempionāta priekšsacīkstes latvietes izspēlēs Anžē pievārtē esošajā Trēlazē, kur tiksies ar Francijas, Lielbritānijas un Serbijas komandu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

Pārbaudes spēļu kalendārs
11.V pret Baltkrieviju (Alītā)
18.-19.V pret Nīderlandi (Latvijā)
25.V pret Lietuvu (Arēnā Rīga)
31.V-2.VI turnīrs Zviedrijā (pret Turciju, Lielbritāniju, Zviedriju)
6.-8.VI turnīrs Čehijā (pret Čehiju, Krieviju, Ķīnu)
Eiropas čempionāts Francijā
15.VI pret Franciju
16.VI pret Lielbritāniju
17.VI pret Serbiju
Valstsvienības kandidātes
Anda Eibele, Kristīne Silarāja, Zane Jākobsone, Dita Liepkalne (visas SK Cēsis), Ieva Krastiņa, Kitija Laksa, Dita Rozenberga, Rūta Veidere (visas TTT Rīga), Asnāte Fomina, Laura Audere (abas RTU/Merks), Elīna Babkina (USK, Čehija), Kristīne Kārkliņa (Ceyhan Belediye, Turcija), Baiba Eglīte (Karlovy Vary, Čehija), Anete Horelika (Pro Build Lions, Nīderlande), Liene Priede (Univ. of Missouri, ASV), Sabīne Niedola (Cadi ICG, Spānija), Ieva Kūlīte (Wolfenbuttel, Vācija), Linda Rubene (Indiana Univ., ASV), Liene Jansone (Tarsus, Turcija), Anete Šteinberga (Texas Univ., ASV), Aija Brumermane (Pink Pecsi, Ungārija), Līga Šurkusa (Cignoli Broni, Itālija)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?