Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Vienotība vēlēšanās izmantos valsts glābējas kārti

Tikai dažas dienas pirms kandidātu saraksta iesniegšanas Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) partiju apvienība Vienotība tagadējo valdības vadītāju Valdi Dombrovski (JL) ceturtdien nominēja arī kā savu premjera kandidātu. Lielākā daļa citu politisko spēku savus pretendentus šim postenim jau nosaukušas agrāk, vienīgi partiju apvienība Par labu Latviju! līdz augustam vēl neatklās, kurš no vairākiem tās līderiem (Andris Šķēle LNT raidījumā ceturtdien minēja sevi, Gunti Ulmani, Aināru Šleseru, Ogres novada mēru Edvīnu Bartkeviču) iegūs premjera kandidāta statusu.

«Pēc trekno gadu politikas izraisītās ekonomiskās, politiskās un morālās krīzes Valda Dombrovska valdība izglāba valsti no bankrota un atjauno Latvijas labo vārdu pasaulē,» teica apvienības līderis Ģirts Valdis Kristovskis (PS).

Ar šiem vārdiem sākas arī apvienības 4000 zīmju programma, ko tā iesniegs CVK. «Vienotības karaspēks priekšvēlēšanu kaujai ir ieguvis uzticamu un profesionālu ģenerāli,» par V. Dombrovski sacīja Jaunā laika līdere Solvita Āboltiņa, kas pārņēmusi militāro terminoloģiju no Ģ. V. Kristovska, kurš to izmantoja pašvaldību vēlēšanu kampaņā. Vienotības pieteiktais starts Saeimas vēlēšanās liecina, ka tā plāno uzsvērt V. Dombrovska ieguldījumu krīzes pārvarēšanā. Dienas aptaujātie eksperti atzīst, ka premjers ir panācis pozitīvas izmaiņas, taču, ja ar to domāta «absolūto rādītāju sasniegšana», tad vēl nevar sacīt, ka krīze ir pārvarēta, atzina ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš.

Vienotība nav atteikusies arī no savas taktikas izmantot saukļus un atgādināt par veco varas partiju pieļautajām kļūdām, kas noveda valsti smagā situācijā. Uz to tika norādīts vairākās līderu runās ceturtdien Vienotības deputātu kandidātu kopsapulcē, kuras uzdevums bija pieteikt kandidātu komandu vēlēšanām un arī iepazīstināt ar apvienības programmu. Tā, pēc sociologa Aigara Freimaiņa domām, ir «izteikti sociāla un nacionāla programma». Tajā liels uzsvars ir likts uz jaunu darb- vietu radīšanu, uzskatot, ka nākamajos četros gados tautsaimniecības atjaunošanā jāiegulda 3 miljardi latu un jānodrošina Latvijā 1,1 miljons darbvietu, kas nozīmētu sasniegt pirmskrīzes nodarbināto skaitu. Saukti arī citi konkrēti četros gados sasniedzami mērķi.

Apvienību veidojošās partijas apņemas sagatavot Latviju dalībai eirozonā, pacelt izglītības kvalitāti virs Eiropas vidējā līmeņa, uz pusi samazināt ēnu ekonomikas ietekmi. Piedāvājumā parādās arī programma «trešais bērns», lai tuvinātu dzimstību tautas ataudzes līmenim. Ar saukli par trim bērniem ģimenē pirms vairāk nekā desmit gadiem politikā sevi pieteica arī Tautas partija. «Svarīgi arī atcerēties, ka no ekonomikas viedokļa valsts tēls ir pamats jaunu investīciju piesaistei, jo tas ir saistīts gan ar uzņēmējdarbības vides kvalitāti, gan ar administratīvo praksi un valsts pārvaldes efektivitāti. Valsts tēls nemainīgi ietver sevī arī politiskās elites un valsts vadošo politiķu reputāciju,» kopsapulcē teica premjers V. Dombrovskis. Apvienības mērķis ir taisnīguma un uzticības atjaunošana un vidusšķiras nostiprināšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?