Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Vīna ledusskapis dīkstāvē

Valsts prezidenta Jūrmalas rezidence joprojām atrodas dīkstāvē. Īstas skaidrības par ēkas, kuras remontā ieguldīti teju divi miljoni latu, pielietojumu nākotnē joprojām nav. Savulaik vērienīgie remontdarbi Valda Zatlera prezidentūras laikā izpelnījās nesaudzīgu kritiku, bet tagad nepilnus 9000 latus vērtā ūdenssiena netiek darbināta un par 2242 latiem pirktais vīna ledusskapis stāv tukšs.

Lai arī Zatlers vēl labu laiku pēc remontdarbu beigām izmantoja rezidenci Zigfrīda Meierovica prospektā 31, pašreizējais prezidents Andris Bērziņš tajā nav spēris kāju. Valsts prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne Dienai sacīja, ka Bērziņš Jūrmalas rezidenci nav izmantojis un neplāno to darīt arī turpmāk. Pagaidu rezidence Melngalvju namā pilnībā atbilstot visu prezidenta funkciju veikšanai, un Bērziņš pats mitinās dzīvoklī Rīgā vai laukos Amatas novadā.

Valsts prezidenta kanceleja jau pirms laba laika pārtraukusi Jūrmalas rezidences nomu no va/s Valsts nekustamie īpašumi(VNĪ), tādējādi ietaupot ievērojamus līdzekļus. Savulaik kanceleja VNĪ par rezidences nomu maksāja mēnesī 18 169 latus. Papildus ik mēnesi ievērojama summa tika atvēlēta komunālajiem maksājumiem, piemēram, vidējais rēķins par gāzi bija 700 latu. Pērn janvārī kanceleja slēdza ar VNĪ līgumu par rezidences uzturēšanās izdevumu segšanu, līdz ar to maksa par īpašuma uzturēšanu saruka līdz 1349 latiem. Līgums būs spēkā līdz nākamā gada 1. augustam, kad kancelejai jāinformē VNĪ par tālāko īpašuma izmantošanas kārtību.

VNĪ pārstāve Daiga Laukšteina Dienaist āsta, ka rezidenci uzrauga Nacionālo bruņoto spēku Militārā policija un Valsts prezidenta kanceleja. Savukārt VNĪ ir atbildīga par ēkas apsaimniekošanu un uzturēšanu, lai tā tiktu saglabāta tādā stāvoklī, kādā to nodeva bijušais prezidents Zatlers. VNĪ ar Ārlietu ministriju, prezidenta kanceleju un drošības iestādēm bijušas sarunas par īpašuma izmantošanu kādiem iespējamiem augsta līmeņa valsts nozīmes pasākumiem. Maijā rezidencē pulcējušies Baltijas valstu premjeri, bet septembra sākumā - ikgadējās Rīgas konferences dalībnieki. Ārlietu ministrija esot iepazīstināta ar iespējām, ko piedāvā Jūrmalas rezidence, tādēļ netiek izslēgta līdzīgu pasākumu norise šajā ēkā, saka Laukšteina.

Drīzumā gan jauni viesi rezidencē nav gaidāmi. Krapāne saka, ka tuvākajā laikā kanceleja nekādus pasākumus Jūrmalas rezidencē rīkot neplāno. Arī Ārlietu ministrijas preses sekretāra pienākumu izpildītāja Līga Bergmane apliecina, ka tuvākā mēneša laikā ārlietu resoram nav plānu rīkot pasākumus Jūrmalas rezidencē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rezidence

Valsts prezidenta Jūrmalas rezidence atrodas starp Majoriem un Dubultiem.
Ēka uzbūvēta 1971. gadā to dienu stilā, kas personificēja «stikla un betona» ideoloģiju. Tolaik te labprāt atpūtās PSRS Ministru padomes priekšsēdētājs Aleksejs Kosigins.
Par Latvijas Valsts prezidenta rezidenci ēka kļuva 1993. gadā.
Neliela zaļa terase no rezidences paver skatu uz pludmali, vienmēr mainīgā jūra ainavai piešķir aizraujošu skaistumu, izlīdzinot ēkas arhitektūras ģeometrisko vienkāršību.
Blakus terasei - kāpa dabiskā izskatā, virši, melleņu mētras, lauku ziedi.
Rezidencei ir divarpus stāvu. Pirmais kalpo sēdēm un oficiālām sarunām. Otrajā stāvā - viesistaba ar kamīnu un privātās telpas.

Avots: Valsts prezidenta kanceleja

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?