Tā kā brīvdienas bija gana ilgas, arī vīni bija vairāki, te būs divi.
2007 Marques de Caceres Rosado. Marques de Caceres ir viena no Spānijas reģiona Rjohas pazīstamākajām vīndarītavām - galvenokārt ar saviem sarkanvīniem. Šeit top arī balti un nedaudz rozā vīni. Rozā vairākumā gadījumu ir visnotaļ demokrātisks vīns pēc izmantojuma iespējām. Īpaši vasarā, kad tiek grilēta gaļa un pie tik nopietna ēdiena prasās kāds sarkanvīns, bet tajā pašā laikā gaisa temperatūra sasniedz 25 °C un gribētos kādu atvēsinātu dzērienu. Tad rozā ar savu pietiekami nopietno uzbūvi, pasniegts atdzesēts, var radīt vēlamo baudu. Arī Līgo vakarā Marques de Caceres Rosado tika nomēģināts ar grilētu cūkgaļas fileju saldeni skābi pikantā marinādē un pēcāk ar vietējām zemenēm Zefīrs. Vīns tika atzīts par labu partneri abiem ēdieniem.
2005 Robert Mondavi Cabernet Sauvignon Private Selection. Lai gan ASV vīns tiekot ražots visos štatos, Latvijā ir visai pieticīgs šīs valsts vīnu klāsts. Daudzmaz ir pārstāvēti rietumu krasta štati Oregona, Vašingtona un, protams, Kalifornija, kur tiek saražots ap 90% visa ASV vīna. Robert Mondavi vīndarītava ir pieskaitāma pie Amerikas vīna industrijas smagsvariem, kas gatavo plašu vīnu klāstu visiem dzīves gadījumiem. Darbības pirmsākumos Mondavi ticis apvainots par pārāk eiropeisku, delikātu vīnu ražošanu, bet laiks visu salicis pa vietām un pierādījis izvēlētā ceļa pareizību.
Lai arī uz etiķetes ir skaidri norādīta tikai viena vīnogu šķirne, vīns ticis darīts no piecām. Tāda nu ir Jaunās pasaules vīndaru privilēģija un elastīgā likumdošana, kas reglamentē, ka vīnā jābūt vismaz 75% kādas vīnogu šķirnes, lai tās nosaukums gozētos uz etiķetes.