Biruta atbild: «Kēkss ieplaisā, ja cepšanas laikā virina cepeškrāsns durvis, tā radot krasas temperatūras maiņas. Vaina varētu būt arī mīklas proporcijās - ja mīkla ir par sausu. Tomēr es drīzāk domāju, ka jūs neuzticējāties ieteiktajam cepšanas laikam un skatījāties. Droši vien jums nav krāsns ar termometru un cepat pēc acumēra. Tad, protams, jāskatās, ja nav lielas pieredzes.
Par cepamo pulveri. Jebkura kūkas mīkla celsies ar cepamo pulveri. Sodu parasti lieto mīklās, kur izmantotas paniņas vai jogurts - tātad kaut kas skābs. Ja recepte prasa, es ieteiktu to arī lietot. Receptes ir uzmanīgi izmēģinātas, un tām tiek dots pēdējais drošais variants.
Par vietu krāsnī. Visumā labākā vieta cepšanai ir vidējais režģis, jo tur siltums ir vienmērīgs un visapkārt. Ja recepte prasa zemu temperatūru, ieteicams lietot augšējo režģi, bet jāņem vērā, ka tad kūkas virsa nebūs tik brūna. Visdrošāk tomēr ir rīkoties saskaņā ar recepti.
Jāņem vērā arī katras krāsns īpatnības. Katra saimniece pazīst savu krāsni - piemēram, kreisais apakšējais stūris karst visvairāk vai visa labā puse tik labi nesilst.