Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Virtuves gudrības. Kā neizgāzties, gatavojot viesības? Kurš ēdiens ar kuru sader?

Vai ir kādi rakstīti/nerakstīti likumi, kurš pamatēdiens ar kuru zupu, salātiem un desertu sader vai nesader? Kas, plānojot lielākas viesības, būtu jāņem vērā, lai neizgāztos? - jautā Iveta.

Atbild Biruta: «Vienīgais likums ir veselais saprāts. Piemēram, ja galvenais ēdiens ir smags, tad visu pārējo plāno vieglu, īpaši jau desertu. Turpretī, ja galvenais ēdiens ir viegls, var atļauties treknu, bagātīgu saldo. Ja, piemēram, pirmais ēdiens ir kāds souffle, nevajadzētu pasniegt saldo, gatavotu ar daudzām olām.

Der arī ņemt vērā viesu gaumi (ja zināma) un, protams, ja ir kādi diētas noteikumi. Protams, ja kāds no viesiem ir veģetārietis un to iepriekš nepasaka, bet galvenais ēdiens ir gaļas ēdiens, būs neērti visiem. Tādēļ nav par sliktu mazliet paspiegot, ja viesi nav tuvu pazīstami.

Manuprāt, svarīgāk par ēdienu saderību ir viesu saderība. Vēlams vienā reizē aicināt vairākus cilvēkus ar vienādām interesēm vai ļoti atvērtus cilvēkus - ar dažādām. Un līdzsvarot runīgus un klusākus. Bet nekas jau nav akmenī rakstīts. Lai namamāte nebūtu tik nogurusi, ka labprātāk redzētu viesus ejam, nevis nākam, ieteicams plānot ēdienus, kas neprasa daudz darba pēdējā brīdī, un vispār - labāk vienkāršākus ēdienus no svaigiem produktiem, nevis eksotiskus, lai parādītu namamātes gudrību. Un neieplānot ēdienus, ko namamāte gatavo pirmo reizi - labāk tādus ar gatavošanas pieredzi. Es pati šo likumu pārkāpju, bet mani viesi jau zina, ka es viņus izmantoju par izmēģinājuma trusīšiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?