Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Visa pamatā - pats cilvēks ar savu darbu

Izdevniecības Dienas mediji izlolotā iniciatīva Iedvesma sākusi savu darbību. Aizvadītās nedēļas izskaņā Alūksnē sadarbībā ar jauno uzņēmēju un līderu organizāciju JCI Latvia notika pirmā Iedvesmas stunda - pie vecāko klašu alūksniešiem devās spilgtas Latvijas personības, lai atklāti un bez izskaistinājumiem dalītos ar savu profesionālo un dzīves pieredzi ceļā uz personiskajiem sasniegumiem.

Vairāk nekā 250 vecāko klašu skolēnu tikās ar Cēsu Jaunās sākumskolas direktori un skolotāju, vienu no pasaules 50 izcilākajiem pedagogiem Danu Narvaišu, Bērnu slimnīcas fonda vadītāju Lieni Dambiņu, vienu no fonda Viegli dibinātājām Ināru Kehri, biedrības ZINIS veidotāju Vitu Brakovsku, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu un Biznesa augstskolas Turība Attīstības padomes priekšsēdētāju Aigaru Rostovski.

«Biju ļoti uztraukusies pirms pasākuma, jo pēc pieredzes Bērnu slimnīcā zinu, ka pusaudžu auditoriju ir visgrūtāk uzrunāt un ieinteresēt - ja vien tu neesi Kristaps Porziņģis vai Renārs Kaupers, protams. Jāatzīst godīgi - viegli tiešām nebija, bet ceru, ka jauniešiem vismaz radās aptuvens priekšstats par to, ko nozīmē brīvprātīgais darbs un kādu pieredzi, iespējas un arī iedvesmu tas var sniegt,» par piedzīvoto Alūksnē stāsta Liene Dambiņa. Savukārt Vitai Brakovskai tieši viesošanās Alūksnē bijusi patīkama atkalsatikšanās ar jauniešiem, kas gada sākumā radīja savu ideju, izcīnīja grantu un šī pusgada laikā to veiksmīgi attīstīja, nonākdami līdz ražošanai un pārdošanai: «Šie jaunieši jau ir ar uzvaras garšu, bet daudziem, īpaši tiem, kas dzīvo un mācās tālāk no galvaspilsētas, ir būtiski smelties pārliecību, ka sasniegumu formula slēpjas vienkāršā darbībā - celies un dari! Un kļūdīties ir tikai cilvēcīgi. Arī mēs, kas viesojāmies Alūksnē, esam piemērs tam, ka izaugsmes pamatā ir tieši šis likums un neviens cits. Kopumā tā ir lieliska iniciatīva - ar tiešu, nepastarpinātu un neizskaistinātu stāstu palīdzību parādīt, ka visa pamatā ir pats cilvēks. Ar savām veiksmēm, savām iekšējām cīņām un savu darbu.»

Viena no Iedvesmas stundu pamatdomām ir sasniegt jauniešus reģionos, un E. Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas direktora vietniece Lolita Vanaga atzīst - tikšanās jauniešus uzrunājusi: «Iedvesmas stunda pie mums notika pašu jauniešu iniciatīvas dienas Iesildām vasaru ietvaros - akcentējām veselīgā dzīvesveida, radošas domāšanas un darbošanās nepieciešamību. Dienas projekts izraisīja lielu interesi un vielu pārdomām, jo īpaši Aigara Rostovska lekcija, labdarības aspekts un brīvprātīgā darbs. Nedēļas nogalē Alūksnē notika vērienīgs kultūras pasākums, kurā kā brīvprātīgie darbojās daudzi jaunieši. Labs iemesls vēlreiz atskārst, ka nauda nav vienīgais un galvenais dzinulis.»

Iedvesmas stundas vidusskolēniem tiks rīkotas arī citās skolās, lai iedvesmotu jauniešus dzīves posmā, kad tiek pieņemts lēmums par turpmākā ceļa izvēli. «Visas Iedvesmas stundas tiks būvētas pēc vienotas shēmas - pasākuma sākumā kopīgi formulējot savas dzīves īstā prieka avotus un uzsverot, cik svarīgi ir kā savu dzīves nodarbošanos izvēlēties tieši to, kas sagādā patiesu prieku,» stāsta iniciatīvas autore un vadītāja Diāna Kļimčenko. Pasākumos piedalīsies spilgtas personības, lai dalītos savā pieredzē, dzīvesstāstos un atbildētu uz jauniešus interesējošiem jautājumiem draudzīgā atmosfērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Iniciatīva Iedvesma

7.-9. jūnijam notiks Iedvesmas diena, kuras centrā - cilvēks bez robežām Džoena O'Riordana un viņas atklātā lekcija Rīgā kinoteātrī Splendid Palace.
Līdz 31. jūlijam notiek pieteikumu pieņemšana Iedvesmas balvai, kuras pasniegšana plānota novembrī. Pieteikumi tiek gaidīti 10 kategorijās. Plašāk par balvu un visu projektu: iedvesmasdiena.lv

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?