Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Visi teica, ka man ir jocīga balss. Nu un?

Jegors Jerohomovičs

«Jo vairāk jūs dzersiet, jo labāk jums patiks mūsu koncerts,» klausītājus bieži uzmundrina māksliniece ar savvaļas kaķenes balsi Meisija Greja. Viņa ir individualitāte mūzikas pasaulē, un viņas dziedāšanas maniere ir ļoti specifiska.

Daži kritiķi uzskata, ka viņai ir mazs balss diapazons, slikta dikcija, viņa neprot apieties ar mikrofonu, bieži aizmirst dziesmu vārdus un izmanto špikerus. Meisijas Grejas iecienītākie mūziķi ir Billija Holideja, Bobs Mārlijs, Areta Franklina, Aksls Rouzs un Lorina Hila: «Viņi piepilda ar jēgu katru vārdu, ko dzied, it kā viņiem plīstu sirds un no tās šļāktos asinis.»

Par savām vokālajām spējām, kuras klausītāji Latvijā varēja novērtēt Meisijas Grejas iepriekšējos koncertos Mežaparkā un Arēnā Rīga, viņa izsakās pieticīgi: «Bērnībā es nedziedāju un vispār ne ar vienu nerunāju. Es neplānoju kļūt par dziedātāju, jo visi teica, ka man ir jocīga balss. Kad es tomēr sāku dziedāt un guvu panākumus, mani vecāki bija tikpat pārsteigti kā visi pārējie. Reiz mamma atnāca uz manu koncertu, un blakus koncertzālei bija kafejnīca Starbucks. Kad mamma ieraudzīja rindu pie ieejas, viņa bija pārliecināta, ka visi ir atnākuši uz Starbucks. Viņa nespēja noticēt, ka tik daudz cilvēku vēlas klausīties mani.»

Vēl viens interesants dziedātājas biogrāfijas fakts: viņas klasesbiedrs bijis Merilins Mensons, īstajā vārdā Braiens Hjū Vorners. Abi ir no Kantonas pilsētas Ohaio. «Es skatījos raidījumu par Merilinu Mensonu kanālā VH1 un pamanīju sevi viņa klases fotogrāfijā. Es zināju, ka mēs esam no viena štata, taču nezināju, ka esam mācījušies vienā klasē. Ak, Braien!»

Mākslinieces vizuālais tēls - frizūra un ģērbšanas stils - ir ne mazāk slavens kā viņas mūzika. Īpašu uzmanību piesaista Meisijas Grejas mati, kas dzīvo savu dzīvi. «Cilvēki par tiem bieži runā. Viņi mēdz teikt: «Es pamostos un izskatos pēc Meisijas Grejas» vai «Mani mati šodien izskatās kā Meisijai Grejai». Es nesaprotu, kas tā ir par problēmu, man patīk mani mati,» apgalvo zvaigzne.

Koncertā Rīgā dziedātāja atzīmēs sava debijas albuma On How Life Is 15 gadu jubileju - viņa izpildīs visas šī diska dziesmas. On How Life Is ir Meisijas Grejas populārākais un komerciāli veiksmīgākais albums, kurā iekļauti hiti I Try, Do Something, Still, Why Didn't You Call Me, I Can't Wait to Meetchu.

«Šis nav mans labākais ieraksts, taču tas ir labs,» viņa raksturo savu pirmo disku. «Šis albums skan kā neviens cits, kas tapis tajā laikā. Tā ir R&B mūzika, kuru mēs spēlējām, it kā tas būtu rokenrols,» stāsta Meisija Greja. «Taču tagad esmu daudz labāka dziedātāja - tas nāk ar uzstāšanās pieredzi, smēķēšana un dzeršana arī palīdz.»

Viņas iecienītākā diska On How Life Is dziesma ir I've Committed Murder, savukārt kompozīcijas I Try globālie panākumi dziedātāju pārsteidza nesagatavotu: «Man šķita, ka piedziedājumā ir pārāk daudz vārdu un cilvēki to neatcerēsies.»

Klubā Palladium Rīga skanēs arī citu Meisijas Grejas albumu kompozīcijas, kurās viņa eksperimentē ar blūzu, džezu, fankmūziku un psihedēliju. Sākums - plkst. 20.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?