Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Zaļais stars, ko redzējis vien retais

Inese Lūsiņa

«Man ir patiess prieks, ka beidzot Pāvilostai ir savs festivāls, kopējs pasākums, kopā sanākšanas reize gan tiem, kuri reiz iemīlējušies Pāvilostā, gan tiem, kurus gaida tās atklāšanas brīnums,» saka taustiņinstrumentālists un komponists Uldis Marhilē- vičs - pāvilostnieks vairākās paaudzēs, pēc kura ierosinājuma populāri mākslinieki 25. un 26. jūlijā pulcēsies pirmajā Pāvilostas mūzikas un mākslas festivālā Zaļais stars.

Zaļā stara parādīšanās saules rietēšanas laikā ir unikāla, reti sastopama dabas parādība, kuru iespējams novērot, kad horizonta līnija atrodas tālu un gaiss ir kristāltīrs. Leģenda vēsta, ka tas, kuram paveiksies ieraudzīt zaļo staru, kļūs laimīgs un sirdsskaidrs, pārvarēs jebkurus maldus un ilūzijas un bez grūtībām spēs izprast savu un citu sirdis. «Festivāla nosaukums Zaļais stars bija vējdēlistu ideja. Es arī par to nezināju, lai gan, būdams Pāvilostā, katru vakaru redzu rieta debesis,» piebilst U. Marhilēvičs, kurš dzimis un izskolojies Liepājā, taču cēlies no pāvilostnieku dzimtas. Viņš ir Pāvilostas himnas autors un vietējā baznīcā spēlējot ērģeles jau sen.

«Manuprāt, mūsu valsts saglabājas un pastāv, tikai pateicoties cilvēcībai un žēlsirdībai, - par to liecina visas ziedojumu akcijas, un es ceru, ka mūsu zaļais stars parādīsies katra klausītāja sirsniņā,» cer aktrise Rēzija Kalniņa, viena no festivāla dalībniecēm. Festivālu iesāks nakts koncerts Sakaslejas baznīcas dārzā (5 km no Pāvilostas) 25. jūlijā plkst. 22.00, kur kopā ar Uldi Marhilēviču muzicēs gan Rēzija Kalniņa, gan dziedātāji Marts Kristiāns Kalniņš, Ance Krauze, ērģelnieks Jānis Pelše, vijolnieks Dzintars Beitāns, meiteņu ansamblis Dziedošie eņģeļi un Liepājas zvanu ansamblis Campanella. Līdzekļus no koncerta ieņēmumiem ziedos baznīcas apkures un iekštelpu klimata sistēmas ierīkošanai, lai nodrošinātu kultūrvēsturiskā mantojuma un 2008. gadā atjaunoto baznīcas ērģeļu saglabāšanu. «Paplašināsim arī baznīcas dārza teritoriju, lai varētu festivālu vērst ikvasaras tradīcijā,» stāsta U. Marhilēvičs.

Festivāla turpinājumā 26. jūlijā Pāvilostas pludmalē varēs vērot starptautisku smilšu skulptūru izstādi Zelta smilšu grauds un arī iesaistīties to veidošanā. Kalna ielas amatnieku tirdziņā varēs iegādāties Latvijas zemnieku un mājražotāju, vietējo amatnieku darinājumus. Pāvilostas pludmales lielkoncertā, kas uz lielās skatuves pie skatu torņa sāksies plkst. 22.00 un ilgs līdz pusnaktij, Marhilēvičs aicinājis Aiju Andrejevu, Anci Krauzi, Ivo Fominu, Tomasu Kleinu, Aivaru Hermani, Ainaru Virgu, Igoru Novikovu, Robertu Zīli un arī Pāvilostas vējdēlistiem dos iespēju apliecināt muzikālos talantus. Uz moliem būs svētku uguņošana, sekos tautas sadziedāšanās un dejas. Pieejamas teltsvietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?