Ziemas krājumu obligātais saraksts
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
6. Vēl karstu ievārījumu pilda burkās un glabā led
Sastāvdaļas: 1 kg sarkano sīpolu, 200 g cukura, pa 1 zariņam
timiāna un rozmarīna, 1 kanēļa standziņa, 1,5 tējk. smalki sakapāta
ingvera (var likt mazāk, ja baidāties no ingvera asuma), 100 ml
grenadīna sīrupa (lielveikalos var nopirkt gan Spilvas, gan Pūres
ražoto), 100 ml sarkanvīna etiķa (der arī balzametiķis, 100 ml
upeņu sulas, 2-3 ēd. k. olīveļļas
1. Sīpolus sagriež smalkās
strēmelītēs.
2. Katlā vai pannā ielej olīveļļu, uzkarsē un
sīpolus vispirms apsutina, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Nedrīkst
sīpoliem ļaut apcepties zeltaini brūniem!
3. Sīpoliem pievieno
rozmarīna, timiāna zariņus, smalki sakapāto ingveru, kanēļa
standziņu un visu uzkarsē.
4. Pielej visus šķidrumus, strauji
uzvāra. Tad samazina uguni un sīpolus sutina 1-1,5 stundas, kamēr
šķidrums iztvaiko. Vāku katlam neliek!
5. Ievārījums ir gatavs,
kad liekais šķidrums iztvaikojis un katlā palikusi tikai tāda kā
pabieza mērce, paši sīpoli nav izšķīduši - joprojām
salmiņos.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas (daudzums pēc izvēles): tomāti, cukīni, sīpoli,
smalki sakapātas dilles; marinādei: 1 l ūdens, 1,5 ēd. k. sāls, 1
ēd. k. cukura, 6 ēd. k. 9% etiķa
1. Tomātus un kabačus sagriež
apmēram 1 centimetru biezās šķēlēs, sīpolus - plānākās
ripiņās.
2. Marinādei uzvāra ūdeni ar sāli un cukuru, pielej
etiķi.
3. Burkās liek kārtās gurķus, tomātus, sīpolus un dilles.
Pārlej ar remdenu marinādi. Ja vēlas, pirms aizvākošanas var
pieliet ēdamkaroti eļļas.
4. Burkām uzliek vāciņus, pasterizē ap
15 minūēms 80 grādu temperatūrā (puslitra burkas), aizvāko un uz
brīdi apgriež uz vāciņa.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 3-4 burciņām (katra 350 ml): 2 kg nogatavojušos
tomātu, 300 g sīpolu, 1 ēd. k. eļļas, 3 paprikas, 3 daiviņas
ķiploka, 450 g tomātu pastas, 1 ēd. k. cukura, 2-3 tējk. sakapātu
timiāna lapiņu, 1 tējk. kaltētas raudenes, sāls
1. Sīpolus
nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Tomātus noblanšē, novelk miziņu,
mīkstumu sagriež gabaliņos. Paprikai iztīra sēklotni un sagriež
gabaliņos. Ķiploku sakapā.
2. Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus
un pāris minūšu pasautē. Pievieno tomātus un pārējos produktus,
izņemot timiānu un raudeni, un uz mazas uguns sautē vienu stundu.
Laiku pa laikam apmaisa, lai mērce nepiedeg.
3. Minūtes piecas
pirms vārīšanas beigām pieber timiānu un raudeni un uzvāra.
4.
Karstu pilda burciņās, aizvāko.
Bez nosaukuma
Satāvdaļas: 500 g plūmju (vislabāk mazās, tumši zilās), 2 tējk.
citronu sulas, 400 g cukura (ja lietojat ievārījuma cukuru -
atbilstoši norādēm uz iepakojuma), 50 g tumšās šokolādes, šļuka
stiprā alkohola (konjaks, brendijs, rums)
1. Plūmes noskalo un
izņem kauliņus. Tad tās sablenderē vai sakapā.
2. Sasmalcinātās
plūmes liek katliņā, pielej citrona sulu. Pievieno cukuru un vāra
15 minūtes no tā brīza, kad ievārījums uzmet pirmo burbuli.
(Lietojot ievārījuma cukuru, vadieties pēc instrukcijas uz
iepakojuma.)
3. Vārīšanās laikā ievārījumu rūpīgi noputo.
4.
Vārīšanās beigās iemaisa rīvēto šokolādi un stipro alkoholu.
Pagaida, kad ievārījums no jauna uzmet burbuli, tad ceļ katliņu
nost no plīts.
5. Pilda izkarsētās, tīrās burciņās un aizvāko.
Uzglabā vēsā vietā.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri