Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

No piektdienas uz Latvijas kinoekrāniem kaisles un noziegumu piepildītā filma Mīlestība, meli un asinis

No piektdienas, 27. septembra, Latvijas kinoteātros būs skatāma kaisles un noziegumu piepildītā filma Mīlestība, meli un asinis, informēja filmas izplatītāju pārstāvji

Sviedri un kaislības, pagātnes astes un noziegumi, vardarbība un draudzība, un mīlestība - Sandensā pirmizrādītajā britu režisores Rozas Glāsas filmā Mīlestība, meli un asinis galvenās lomas atveido Kristena Stjuarte, Keitija O`Braiena, Džīna Melouna, Deivs Franko, Anna Barišņikova un veterāns Eds Hariss, un kopīgiem spēkiem viņi radījuši steroīdiem piesātinātu neatkarīgā kino versiju par kulta klasikas filmu Telma un Luīze.

33 gadus vecās Rozas Glāsas otrā filma Mīlestība, meli un asinis ir provokatīvs kino un met tiltus uz Deivida Linča daiļradi, pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu sporta zālēm un nebūt ne labvēlīgu vidi, kas nepieļauj, ka tajā dzimušie varētu izrauties. Taču Lū tas izdodas - par spīti traģiskajai pieredzei, ko viņa gūst ģimenē.

Britu režisores Rozas Glāsas filma Mīlestība, meli un asinis aizved uz krāsaino un ritmisko 1989. gadu. Džekija (Keitija O'Braiena) ir kultūriste un grib izkļūt no nabadzības, viņas lielākais sapnis ir dalība sacensībās Lasvegasā. Taču jaunās sievietes ceļš pretim savam sapnim nav viegls, un situāciju vēl vairāk sarežģī viņas romantiskās attiecības. Kad atklājas, ka viņas darbadevējs - kluba īpašnieks ir Džekijas draudzenes Lū (Kristena Stjuarte) tēvs, abas tiek ierautas Lū noziedzīgās ģimenes tīklā. Kas gūs virsroku - vīriešu pasaules noteikumi vai sievietes beznosacījumu mīlestība?

Romantiskais trilleris Mīlestība, meli un asinis ir ASV un Lielbritānijas kopražojums, un pirmās ziņas par tā tapšanu izskanēja 2022. gada februārī. Jau drīz producenti izziņoja, ka vienu no galvenajām lomām atveidos Kristena Stjuarte, kura pēdējos gados veiksmīgi min neatkarīgā kino takas un uz lielā ekrāna izdzīvo arvien daudzšķautņaināku varoņu dzīves - nominācija Oskaram par Velsas princeses Diānas lomu Pablo Laraīna biogrāfiskajā filmā Spensere (2021) -, un šo vasaru Krēslas sāgas zvaigzne pavadīja Latvijā, kā režisore filmēdama savu debijas filmu Ūdens hronoloģija (The Chronology of Water), kuras scenārijs veidots pēc Lidijas Juknavičas romāna motīviem ar Imodženu Pūtsu galvenajā lomā. Saskaņā ar Rozas Glāsas apgalvoto, Kristena Stjuarte bija “vienīgā aktrise, kad domājām, kura varētu atveidot Lū”, taču par Džekijas lomu nācās pacīnīties Ketijai O`Braienai, kura - tāpat kā viņas varone - ir kultūriste, austrumu cīņu trenere un var lepoties arī ar pieredzi policijas darbā, un kura apstiprināta topošajā Neiespējamās misijas daļā. Filmā Mīlestība, meli un asinis piedalās arī Džīna Melouna (Bada spēles), Deivs Franko (Krāpšanas ilūzija), baleta leģendas Mihaila Barišņikova meita Anna Barišņikova (Dikinsone) un Holivudas veterāns, jau četriem Oskariem nominētais Eds Hariss (Apollo 13, Trūmena šovs, Poloks, Stundas).

Mīlestība, meli un asinis pirmizrāde notika šī gada Sandensas kino festivālā, kur tā bija iekļauta “pusnakts programmā” un kur izpelnījās atzinīgas atsauksmes. Pēc filmas noskatīšanās kinokritiķi uzteica aktierdarbus un scenāristes un režisores Rozas Glāsas veikumu, kas sakņojas rakstnieku Džeimsa M. Keina un Džima Tompsona un kinoautoru Deivida Linča un brāļu Džoela un Ītena Koenu daiļradē. Vietne Rotten Tomatoes no 100 iespējamajiem punktiem šai filmai piešķīrusi 94.

Filmas Mīlestība, meli un asinis izrādīšanu Lietuvā pavada pamatīgs tracis un... cenzūra, jo tās treilerī redzamais - koķetas lūpas, atkailināta miesa, sviedri un viendzimuma attiecības -, kas ir ikdienas ieroči tik daudzu influenceru rokās, nebija pa prātam kompānijai Meta, norādot, ka Facebook politika neiet rokrokā ar kailu ķermeņu un seksa ainu attēlošanu. Lietuvas Kino centrs filmai piešķīris N-18 vecumu, kas nozīmē, ka Latvijas kaimiņos legāli to var noskatīties tikai 18 gadu vecumu sasniegušie skatītāji. Šāds pat vecuma ierobežojums ir piemērots arī kinoskatītājiem Latvijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja