Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 22. novembris
Aldis, Alfons, Aldris

SestDienas receptes: Cūkas filejas šķēlītes sinepju mērcē

Fileja noteikti nav tas cūkgaļas gabals, kuru bieži gatavo, – nē, lielākoties cilvēki pērk šķiņķi un varbūt vēl arī karbonādi. Taču cenas ziņā fileja ir tikai nedaudz dārgāka par karbonādi un ir tā vērta! Galvenokārt tāpēc, ka neticami ātri pagatavojama.

Vien’ maz’ cuciņ’! Zināms citāts no Vella kalpiem, vai ne? Cūkgaļa laikam ir viena no latviešu visvairāk iecienītajām ikdienas gaļām – nepretendēju uz pētījumu, tas ir tāds vienkāršs novērojums. Uzcept karbonādes, kotletes, izvārīt gaļas sautējumu… Tieši tāpēc piedāvāju ko neparastāku – pagatavot cūkas fileju (jā, šim resnajam lopiņam ir arī tāda!) un nobrīnīties vien, cik ātri tā ir gatava, mīksta un garšīga! Un, ja vēl komplektā ar ātri sautētajiem kāpostiem, tad novembris būs atzīmēts godam.

Sastāvdaļas:

  • 1 cūkas fileja (gramus nosaukt nevar, jo cūkas fileju tirgo gabalā)
  • 1 ēd. k. olīveļļas
  • 1 sīpols
  • ķiploku pulveris (iesaku no ķiploku granulām griežamajā trauciņā!)
  • 3 šķipsnas Provansas garšvielu maisījuma (vai tīra timiāna)
  • 3 ēd. k. Dižonas sinepju
  • 150 ml buljona
  • 150–200 ml saldā krējuma (cik sirdsapziņa atļauj)
  • sāls un pipari pēc garšas


Gatavošana

1. Cūkas fileju sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlītēs. Apkaisa no abām pusēm ar sāli, melnajiem pipariem un ķiploku pulveri. Pārslaka mazliet olīveļļas un apmaisa bļodā.

2. Uzkarsē pannā eļļu un apcep no abām pusēm cūkgaļas šķēlītes smuki brūnīgas – pāris minūšu no katras puses. Izceļ no pannas un atliek malā.

3. Sīpolu sīki sakapā un apsutina tai pašā pannā sakarsētajā olīveļļā. Tad pievieno Provansas garšvielas, sinepes, buljonu un maisot visu pāris minūšu pasautē.

4. Pielej saldo krējumu, ieliek gaļas šķēles un uz nelielas uguns sautē apmēram 10 minūšu. Priecājas, kā viss smuki iebiezinās, smaržo, un – lūdzu!

Pasniedzot šim klāt ļoti piederas sakapāti pētersīļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Pēda, kas paliek

Šoreiz sākšu ar nedaudz provokatīvu jautājumu – kā jūs teiktu, kas ir Latvijas nacionālais sporta veids? Nu, tāds, kas katram te dzīvojošajam ir asinīs jau līdz ar piedzimšanu, un, pat ja profesion...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata