Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Abpusēja pateikšanās

Svētku noskaņā atrādījās vietējiem līdzjutējiem. Sestdien Siguldā Ziemas festivāla un Latvijas III ziemas olimpiādes ietvaros notika Latvijas čempionāts bobslejā. Neraugoties uz sacensību it kā sekundāro nozīmi, paši sportisti pret tām izturējās nopietni. Jau pusstundu pirms braucieniem pie ieejas kamaniņu un bobsleja trasē varēja redzēt Latvijas pilotus iesildāmies kamanu iestumšanai. Pirmo vietu ieguva šī gada pasaules vicečempionu Oskara Melbārža un Daumanta Dreiškena divnieks.

Pēc vairāku gadu pārtraukuma Siguldas bobsleja trasē līdzjutēji varēja redzēt braucam arī ilggadējo bijušo Latvijas labāko pilotu Jāni Miņinu, kurš tagad strādā par treneri Krievijas izlasē. Varēja redzēt, ka Miņins izbauda braukšanu Siguldas trasē: pēc finiša kuldīdznieka seju rotāja plats smaids. Vairāk nekā stundu pēc finiša izdevās sastapt Miņinu darbojamies ap bobu. Runāt par savu darbu Krievijas izlasē Jānis nevēlējās, taču uz citiem jautājumiem labprāt atbildēja: «Vienmēr ir patīkami braukt, sen to nebiju darījis. Šoreiz radās šāda iespēja, to ar prieku izmantoju.»

Miņins tehniskajā zonā tika paķircināts - sak, tik ātri viņš Siguldā vēl nekad nebija braucis. Jānis piekrītoši pamāj ar galvu un tūlīt arī paskaidro: «Neviens jau tik ātri šeit vēl nebija braucis!» Un viņam bija taisnība. Pirmajā braucienā Siguldas trases rekords tika labots divreiz. Vispirms to izdarīja Uģa Žaļima ekipāža, bet mirkli vēlāk arī Oskara Melbārža divnieks. Miņins norādīja, ka tas saistāms ne tikai ar puišu labi padarīto darbu bobā, bet arī ar teicamo ledus kvalitāti, ko šosezon izcēla arī kamaniņu braucēji, kuri pulcējās Siguldā uz pasaules čempionātu. «Gandrīz kā Altenbergā!» trases kvalitāti uzslavēja arī Oskars Ķibermanis. «Es pat teiktu, ka labāk,» Miņins novilka.

Kā atzina kuldīdznieks, strādājot par treneri Krievijas izlasē, pašam par savu fizisko kondīciju rūpēties nav bijis laika un arī pirms Latvijas čempionāta Siguldā nekāda papildu gatavošanās nav sanākusi. Tas bija manāms arī starta ieskrējienā, kas nebija Miņina trumpis tad, kad viņš aktīvi sportoja, un, saprotams, nav kļuvis labāks arī pēc divu gadu nesportošanas. Par spīti pārliecinoši sliktākajam starta laikam, bobs Jānim slīdēja ļoti labi, finišā ātruma ziņā piekāpjoties tikai Melbārža divniekam, ko var uzskatīt par ātrāko pasaulē.

Ar diviem braucieniem gan pasākums bobslejistiem nebeidzās. Pēc sacensībām vairākas stundas notika autogrāfu dalīšana. Līdzjutēji stāvēja garās rindās, lai tiktu pie savu varoņu parakstiem. Tikmēr trasē norisinājās citas sacensības: braucieni ar lāpstām dāmām, kuros piedalījās arī kamaniņu braucējas Ulla Zirne un Elīza Tīruma, kā arī Saeimas frakciju un pašvaldību komandu sacīkste vučko nobraucienos.

Savas braukšanas prasmes trasē demonstrēja arī jaunie skeletonisti, bet šī sporta veida meistari Martins un Tomass Dukuri šoreiz braucēju tērpus atstāja mājās. Tagad Latvijas bobslejisti un skeletonisti dosies pelnītā atpūtā, bet vasarā būs jāsāk gatavoties nākamajai sezonai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bobslejs

Latvijas čempionāts divniekiem
1. O. Melbārdis/D. Dreiškens 1:38,52
2. U. Žaļims/I. Dambis +0,87
3. O. Ķibermanis/V. Leiboms +1,29
4. J. Miņins/J. Strenga +1,63

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?