Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Aicinājums graša vērtē, ja paši nerāda piemēru

Fakts, ka daudzi tēriņi ir uzpūsti ne tikai valsts pārvaldes iestādēs, bet arī daudzās pašvaldībās, šķiet, nav nekas pārsteidzošs. Tieši tāpēc loģisks šķiet Rīgas domes Jaunā laika frakcijas, kura strādā opozīcijā, aicinājums samazināt pilsētas administrācijas tēriņus un jo īpaši - pavisam atteikties no dienesta automašīnu īrēšanas, kas ik mēnesi aprijot nedaudz mazāk par Ls 36 000 un gadā kopā aizripojot nepilns pusmiljons latu.

Šim ierosinājumam var pat daļēji piekrist, jo Rīgā taču ir pietiekami labi attīstīta sabiedriskā transporta infrastruktūra un arī ierēdņiem kādā darba uzdevumā dažkārt doties ar autobusu, trolejbusu vai tramvaju būtu ne tikai ekonomiski, bet pat lietderīgi. Nu labi, sliktākajā gadījumā ar savu privāto auto (tiesa, rūpīgi jāvērtē, vai tad pēkšņi strauji nepalielinās patērētās degvielas apjoms; par šādiem gadījumiem, kad uz valsts rēķina degvielas stacijās kursē ierēdņi ar kanniņām, ir dzirdēts un redzēts gana) vai velosipēdu. Turklāt pašreizējos laikos, kad «vienkāršais» rīdzinieks vairāk domā, kā pārdzīvot šo ziemu, un kalkulē, kurus tēriņus var izmest no izdevumu tāmes, pilsētas administrācijas darbinieki, atsakoties no saviem dienesta auto, ne tikai radītu ietaupījumu pilsētas makā, ko galu galā varētu novirzīt to cilvēku atbalstam, kuriem tas ir ļoti nepieciešams, bet arī ar šādu rīcību uzspodrinātu mundieri administrācijas reputācijai.

Tomēr ir kāds «bet». Proti, Jaunā laika pārstāvji paši varētu rādīt piemēru un atteikties no auto. Jā, Rīgas domniekiem no JL tādu, šķiet, vienkārši nav, bet vai tad šīs partijas biedri nekur nav nevienā amatā, kur ir dienesta auto?! Taču līdz šim vismaz skaļi par šādiem gadījumiem, kas ļautu ietaupīt, nav dzirdēts. Varbūt tie notikuši klusu un par to zina vienīgi savējie? Varbūt... Taču, ņemot vērā, ka pašvaldību vēlēšanas aiz muguras, bet tuvojas Saeimas vēlēšanas, priekšzīmi, piemēru varētu taču parādīt Rīgas domes JL kolēģi lielajā Saeimā, arī ministrijās, to kontrolētajās iestādēs, organizācijās utt. Jāatgādina, ka kādreizējais premjers Indulis Emsis (ZZS) savulaik itin braši devās uz darbu ar velosipēdu. Maz ticams, ka, piemēram, Valdim Dombrovskim (JL) tas nav pa spēkam. Ja no visa minētā ir tikai aicinājumi citiem darīt to, ko pašu «biedri», kuri ir pie reālas varas, nemaz nedara, tas īsti korekti nav. Tomēr polittehnologi noteikti šādu aicinājumu pirms vēlēšanām atgādinās un noteikti arī parādīs tos «kurlos», kuri to nav sadzirdējuši, vien paliek jautājums: vai to ir sadzirdējuši arī paši JL biedri, kuri tieši vai netieši ir pie varas jau šodien?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?