Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Aizdomas uz mikroviļņu krāsni vai petardēm

Kaut arī ugunsdzēsēju sākotnējās aizdomas par Jelgavas sporta halles aizdegšanās cēloni ir vērstas uz halles kafejnīcas mikroviļņu krāsni, ēstuves saimniece lūgs policiju pārbaudīt, vai ugunsgrēkā nav vainojama petaržu šaušana.

«Mikroviļņu krāsns tika izslēgta pulk sten desmitos no rīta, pavārs devās prom pulksten vienos, es aizslēdzu durvis un atstāju kafejnīcu pēdējā pulksten sešos vakarā,» saka Jelgavas sporta hallē esošās kafejnīcas īpašniece Viktorija Useļonoka, apšaubot izskanējušo versiju, ka ugunsgrēks izcēlies no mikroviļņu krāsns. Viņasprāt, izmeklēšana būtu jāveic arī par to, ka piektdienas vakarā it kā Jelgavas Valsts ģimnāzijas audzēkņi no ēkas ārpusē hallei pieguļošā balkoniņa, kas paredzēts rezerves izejai avārijas gadījumos, šāvuši petardes, ko savukārt stingri noliedz mācību iestādes direktore Ināra Daščinska.

V. Useļonoka, kuras firmai pieder arī kafejnīcas Latvijas Lauksaimniecības universitātes Sporta namā un vakarskolā, stāsta, ka mikroviļņu krāsns, kas tiek izmantota ēst gatavošanai, pašlaik nodota ekspertīzē, kurai būtu jānosaka ugunsnelaimes cēlonis. «Ja atzinums būs, ka tā ir pie vainas, vērsīsimies pie ražotāja,» viņa saka. Mikroviļņu krāsns bijusi izslēgta, vads atstāts rozetē, taču neviena instrukcija nenosakot, ka tas pēc lietošanas jāizrauj. «Man tie ir vieni vienīgi zaudējumi, jo iekārtas nebija apdrošinātas,» kafejnīcas īpašniece komentē iespējamo versiju, ka ugunsgrēks būtu izraisīts tīši. Šī bijusi ienesīgākā no trim kafejnīcām, un uguns to izpostījusi pilnībā. Kafejnīcas īpašniece vērsīšoties policijā, aicinot pārbaudīt viņas rīcībā esošās ziņas, ka piektdienas vakarā no kafejnīcai pieguļošā balkoniņa šautas petardes, tam esot vairāki liecinieki.

Valsts ģimnāzijas direktore I. Daščinska sacīja, ka tovakar tiešām skolā bijis pasākums - 10. klašu audzēkņu uzņemšana jeb «iesvētības», taču tās laikus beigušās, turklāt nekādā gadījumā tajā neesot šautas petardes. «Aizslēdzu durvis dažas minūtes pēc deviņiem vakarā un devos prom. Skolēnu pie ģimnāzijas vairs nebija,» saka direktore. Viņa gan norāda, ka pie skolas un halles var piekļūt jebkurš. Arī balkoniņš jeb rezerves izejai paredzētā platforma ēkās ārpusē ir brīvi pieejama.

Sporta hallē notiek gan Valsts ģimnāzijas, gan Spīdolas ģimnāzijas sporta stundas. Sporta servisa centra direktors Juris Kaminskis sacīja, ka spīdolieši pagaidām varēs sportot Sporta servisa centra zālē Raiņa ielā 6, savukārt Valsts ģimnāzijas audzēkņi varētu izmantot sporta halles vieglatlētikas sektoru, kur vienīgais traucēklis ir deguma radītā smaka, kuru brīvlaika nedēļā speciālisti centīsies likvidēt, apstrādājot halli ar īpašām vielām. Izdegusī jumta daļa ir aiztaisīta ar tentu, un lietus ūdens zālē netiek. Ugunsgrēka radītie zaudējumi pagaidām nav zināmi, taču halle ir apdrošināta.

Jau ziņots, ka naktī no piektdienas uz sestdienu bija izcēlies ugunsgrēks Jelgavas Sporta hallē, tā dēļ izdegusi kafejnīca otrajā stāvā un daļa jumta seguma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?