Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Aizķēra bumbu un trīs punktus

Neļāva konkurentiem attālināties. Latvijas futbola virslīgas 23. kārtas centrālajā spēlē Liepājas Metalurgs savā laukumā ar 1:0 pieveica vicelīderi Skonto, samazinot atpalicību no rīdziniekiem līdz pieciem punktiem. Čempions Ventspils mājās ar 5:0 sagrāva Daugava Rīga, un abi Kurzemes grandi uzlaboja savas pozīcijas cīņā par šīs sezonas čempionu godu.

«Bieži zaudējām bumbu priekšā, nevarējām aiz tās aizķerties, bet pretiniekiem bija Ģirts Karlsons, kurš uzvarēja visas gaisa divcīņas, vienmēr prata saglabāt bumbu savai komandai,» pēc zaudējuma metalurgiem atzina Skonto galvenais treneris Marians Pahars. Kopš Karlsona atgriešanās Liepājā vēju pilsētas pārstāvju spēle uzbrukumā kļuvusi daudzveidīgāka un kvalitatīvāka.

Lai arī liepājnieki šoreiz svinēja uzvaru ar minimālu pārsvaru, metalurgu uzvara bija likumsakarīga un pelnīta. Trīsreiz Skonto glāba Germana Māliņa sargāto vārtu konstrukcija. Iespējas gūt vārtus gan bija arī rīdziniekiem, taču pārspēt Pāvelu Doroševu skontiešiem neizdevās. Te piekliboja realizācija, te Doroševs rādīja klasi, te vienkārši pietrūka veiksmes. Tiesa, Pahars pēc mača atzina, ka rezultāts nebūtu taisnīgs, ja Skonto izrautu neizšķirtu.

Vienīgos vārtus mačā guva lietuviešu leģionārs Ritis Leilūga, kurš Liepājā iejuties ļoti labi. Pievienojies komandai tikai jūlijā, Leilūga jau kļuvis par liepājnieku līderi. Sekmīgajai debijai UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas mačā pret Sanmarīno komandu La Fiorita sekoja ne mazāk iespaidīgs sniegums virslīgā. Tajā pussargs sešās spēlēs guvis jau trīs vārtus. Mačā pret Skonto viņam bija vēl vairākas labas izdevības, kurās gan viņam pietrūka veiksmes.

Pahars pēc mača atklāja, ka gatavoja savus padotos īpaši uzmanīgi spēlēt pret Karlsonu, bet ne pret Leilūgu. «Zinājām, ka viņš ir bīstams un ātrs, bet neko īpašu viņa neitralizēšanai nesagatavojām - vēl tik labi viņu nepazinām... Bet viņš, protams, ir līderis, un visi draudi mūsu vārtiem nāca no viņa.» Arī mājinieku treneris Dmitrijs Kalašņikovs neskopojās ar komplimentiem Leilūgas adresē, bet piebilda, ka uzvarā pār Skonto labi nospēlējusi visa komanda.

Sevišķas uzslavas pelnījuši jaunie metalurgi Dmitrijs Hmizs un Toms Mežs, kuri komandā gan ir sen, bet pie spēlēšanas līdz šim tikuši reti. Viņu sniegums pret Skonto bija nobriedušu vīru cienīgs, un laikam jau pārmetumi iepriekšējiem Liepājas Metalurga treneriem par nepietiekamu jaunās paaudzes futbolistu izmantošanu bija pamatoti.

Savu tuvāko sekotāju klupienu izmantoja līdervienība Daugavpils Daugava, kura viesos ar 2:0 pieveica Jelgavu un palielināja pārsvaru turnīra tabulā pār Skonto līdz četriem punktiem. Uzvara gan nākusi daudz grūtāk, nekā Daugavas trenerim Ivanam Tabanovam gribētos. «No visām uzvarām, ko Daugava izcīnījusi manā vadībā, šī bija visgrūtākā,» atzina Moldovas speciālists. Nākamā spēle daugavpiliešiem ir trešdien mājās pret Liepājas Metalurgu, un tad būs jārāda labāks sniegums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

Latvijas virslīgas 23. kārta
18.VIII Ventspils - Daugava Rīga 5:0 (Saito 36., 64., Pauļius 39., 47., Tarasovs 90.), Liepājas Metalurgs - Skonto 1:0 (Leilūga 23.), Jelgava - Daugava 0:2 (Ibe 37., 92.), Spartaks - Gulbene 2:2 (Tvumasi 30., Kortess 54. - Takeda 66., 75.), 19.VIII Jūrmala - Metta/Latvijas Universitāte 3:0 (Šlampe 10., Joksts 20., Mišins 57.)

Tabula
1. Daugava (D) 23 15 5 3 44-20 50
2. Skonto 23 13 7 3 33-15 46
3. Ventspils 22 13 3 6 40-17 42
4. Metalurgs 22 12 5 5 30-20 41
5. Spartaks 23 8 6 9 37-33 30
6. Jūrmala 23 6 9 8 30-25 27
7. Jelgava 23 6 4 13 25-39 22
8. Daugava (R) 23 4 8 11 24-43 20
9. Gulbene 23 4 7 12 21-42 19
10. Metta/LU 23 3 6 14 21-51 15

Rezultatīvākie
1. M. Gongadze (Daugava) 13 (3 no 11 m s. s.)
2. J. Saito (Ventspils/Gulbene) 11 (1)
3. D. Turkovs (Ventspils) 9 (1)
4. A. Jemeļins (Spartaks) 9 (3)
5. D. Kortess (Spartaks) 8

23. kārtas Top-5

1. Saito atklāj rēķinu Ventspilī
Virslīgas otrs labākais snaiperis japānis Josuke Saito guvis pirmos vārtus Ventspils sastāvā. Uzvarā pār Daugava Rīga viņš pretinieku vārtsargu pārspēja divreiz. No saviem 11 vārtiem virslīgā deviņus Saito guva Gulbenes kreklā. Pirmos vārtus Ventspils labā guva arī Simons Pauļius un Igors Tarasovs.
2. Takeda atkal zirgā
Atgriezies Gulbenē pēc pusgadu ilgiem centieniem nostiprināties Igaunijas komandā Nomme Kalju, Hideaki Takeda atkal gūst vārtus vidzemnieku labā. Pret Spartaku viņam divi vārti.
3. Spartaks bez uzvarām
Piekto virslīgas maču pēc kārtas bez uzvaras paliek debitants Jūrmalas Spartaks. Divu vārtu pārsvaru pār Gulbeni neizdevās nosargāt, un 2:2. Oļega Blagonadeždina nomaiņa galvenā trenera amatā ar Lietuvas speciālistu Armīnu Narbekovu nav attaisnojusies.
4. Neizturēja debijas spriedzi
Vārtsargs Dmitrijs Grigorjevs, aizvadot pirmo spēli FK Jelgava sastāvā, ielaida muļķīgus vārtus spēlē ar Daugavu, nenosedzot tuvo stūri. Turpinājums gan bijis sekmīgs.
5. Taisnojas līdzjutējiem
Liepājas Metalurga treneris Dmitrijs Kalašņikovs pēcspēles preses konferencē uzsvēra, ka līdzjutēju pārmetumi par kluba pārlieku lielo uzticēšanos lietuviešiem nav pamatoti.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?