Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Apetīte nav remdēta

Pēc pirmā Pasaules kausa izcīņas posma sacensībām Estešundā kopvērtējuma rangā Latvijas biatlona izlases līderi Madara Līduma ieņem 23., Ilmārs Bricis - 30.vietu. Neviens cits Latvijas biatlonists pie punktiem nav ticis. Otrais posms Hohfilcenē startēs piektdien ar sacensībām sprinta distancēs.

Kļūdījās slēpju izvēlē

Sestdien 10 km sprintā Bricis finišēja 34.vietā nepilnas divas minūtes pēc uzvarētāja norvēģa Ules Eināra Bjērndalena, lai gan šautuvē kļūdījās tikai vienreiz. «Kā vērtēju? Nu tā. Gribēts un domāts bija labāk. Varbūt ne tās slēpes paņēmu. Pats esmu vainīgs. Nevar teikt, ka slīdēja slikti, taču arī ne ļoti labi,» Bricis bija paškritisks. «Netrāpīju pirmajā šāvienā. Vējš grozījās - šāviens bija piecdesmit uz piecdesmit.»

Nedaudz kurioza debija Pasaules kausā sanāca 21 gadu vecajam Andrejam Rastorgujevam. Ar vienu soda apli un itin raitu soli distancē alūksnietis finišēja 47.vietā, taču tika diskvalificēts. Pirms ieslēpošanas finiša taisnē viņš sajauca «koridorus». Īsi pirms finiša līnijas šķērsošanas kļūdu centās labot, taču tiesnešiem šāda distances neievērošana nebija pieņemama, par spīti tam, ka laika ziņā Andrejs gan jau bija zaudētājs. Kristapam Lībietim un Jānim Pleikšnim kļūdu šautuvē bija vairāk un solis lēnāks.

4x7,5 km stafetē Ilmārs Bricis bija gan ātrs, gan precīzs un pirmo posmu beidza septītais. «Nobraucu normāli. Ja būtu bez rezerves patronām šāvis guļus, varēju būt savā posmā pirmais. Šāvu ātri un uz riska robežas. Laikam līdz galam nekoncentrējos. Var teikt, sanāca labs treniņš,» secināja 39 gadus vecais Bricis.

Otrajā posmā Rastorgujevs vienubrīd bija sestais, taču pirms guļus šaušanas plintei saplīsa siksna. «Tāpēc gan ilgi šāva, gan bija kļūdas,» piemetināja Bricis. Divās šautuvēs alūksnietis lika lietā sešas rezerves patronas un veica arī vienu soda apli. Stafeti Jānim Pleikšnim viņš nodeva 15.pozīcijā, kurš zaudēja vēl divas vietas 26 komandu konkurencē. Kristaps Lībietis sāka un beidza septiņpadsmitais. «Noteikti varēja būt labāk,» Bricis ir pārliecināts, ka stafetē var startēt sekmīgāk.

Komanda jau devusies uz otro posmu Austrijā. Bricis atklāja, ka tur pievienosies Edgars Piksons, kurš Estešundā nestartēja veselības likstu dēļ.

Saniķojās veselība

Līdumai sprinta sacensības bija vairāk cīņa ar sevi, nevis konkurentēm. Pēc 28.vietas finišā Madara pat bija pārsteigta, ka tikusi «punktos». «Gāja ļoti grūti. Pat nezinu, ar ko to izskaidrot. Vienkārši bija ļoti slikta pašsajūta. Jau uzbraucot pirmajā kalnā, sapratu, ka uz kājām nekā nebūs, nevarēšu paļauties uz slēpojuma ātrumu,» Līduma paskaidroja, ka lēni šāvusi, lai nekļūdītos un nepagarinātu distanci vēl ar soda apļiem. «Biju priecīga, ka trāpīju visus mērķus guļus. Stāvus šaušana bija saraustīta. Jutos tik slikti, ka bija pat grūti nostāvēt kājās, tās trīcēja. Par izstāšanos gan nedomāju.»

Galveno treneri Māri Čakaru iepriecināja 20 gadu vecā Žanna Juškāne. Lai gan tālu aiz līderēm (88.vieta), viņa pirmo reizi ar startu Pasaules kausā kvalificējusies trim nākamajiem posmiem. Līdz šim tam allaž enerģija bija jātērē IBU kausa izcīņas sacensībās. Līga Glāzere un Gerda Krūmiņa individuālajās distancēs ritmu nav uztaustījušas.

4x6 km stafetē dāmas ļāvās eksperimentiem. Sāka Juškāne, Līdumai bija atvēlēts pēdējais posms. Žanna nopelnīja četrus soda apļus un stafeti nodeva teju divas minūtes vēlāk nekā pirmspēdējās vietā esošās korejietes. Krūmiņa un Glāzere lielas ziepes nevārīja, bet Līduma nopelnīja piecus soda apļus. Tiesa, viņa apsteidza Dienvidkoreju un Igauniju un nodrošināja 18.vietu.

Līderi veic soli pa solim

«Bricis un Līduma apliecināja, ka ir kaujas spējīgi un pakāpeniski gatavojas olimpiskajām spēlēm,» Latvijas Biatlona federācijas sporta jautājumu koordinators Gundars Upenieks izklausījās apmierināts ar līderu iespēto Zviedrijā. «Pārējo kungu startu vērtēju vairāk labi nekā apmierinoši - atzīme tā starp trīs un četri.» Ar labu vārdu Upenieks uzteica gados jaunos - Rastorgujevu un Juškāni. «Diemžēl Krūmiņai un Glāzerei neizdevās tas, ko cerējām. Taču kopumā skats ir cerīgāks nekā pēc pirmā posma pērn.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Biatlons

PK 1.posms. Estešunda, Zviedrija

Sprints. Kungi (133 dalībnieki)

1.U.E.Bjērndalens NOR 23:30,1 (0)

2.E.H.Svensens NOR +25,1 (1)

3.T.Burks USA +37,2 (0)

34.I.Bricis LAT +1:53,8 (1)

88.K.Lībietis LAT +3:20,1 (2)

111.J.Pleikšnis LAT +4:34,3 (5)

A.Rastorgujevs LAT diskv.

Dāmas. (114)

1.T.Bergera NOR 21:21,5 (0)

2.O.Medvedceva RUS +6,8 (0)

3.K.Mekereinene FIN +10,0 (0)

28.M.Līduma LAT +1:26,1 (2)

88.Ž.Juškāne LAT +3:48,9 (2)

97.G.Krūmiņa LAT +4:24,7 (4)

Stafete. Kungi (26)

1.Francija 1:15:10,3 (1+7)

2.Norvēģija +13,7 (3+11)

3.Austrija +18,2 (1+7)

17.Latvija +4:02,8 (1+13)

(Bricis 0+2, Rastorgujevs 1+6, Pleikšnis 0+3, Lībietis 0+2).

Dāmas (20)

1.Vācija 1:10:52,5 (0+9)

2.Krievija +18,4 (0+9)

3. Francija +1:25,2 (0+10)

18. Latvija +12:17,2 (9+19)

(Juškāne 4+6, Krūmiņa 0+4, Glāzere 0+3, Līduma 5+6)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?