Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Apetīte top aizvien labāka

Viena spēlētāja individuālā meistarība liedza iegūt vēl vairāk. FK Jelgava futbolisti ceturtdien aizvadīja UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas pirmo spēli un Skonto stadionā Rīgā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Jeruzālemes Beitar. Atbildes spēle pēc nedēļas Izraēlā.

Pirms spēles bažas bija par drošību jelgavnieku aizsardzības centrā, kur diskvalifikācijas dēļ šoreiz nevarēja spēlēt senegālietis Abdulaje Diallo. Viņu aizstājušais Vitālijs Smirnovs kopumā labi tika galā ar saviem pienākumiem, bet pret konkrēto pretinieku Zemgales kluba aizsardzība plīsa tās kreisajā flangā, kur spēlēja Valērijs Redjko. Dienu pirms mača jelgavnieku galvenais treneris Sauļus Širmelis Izraēlas kluba rindās izcēla septīto numuru jeb 23 gadus veco Omeru Atzili. «Kreisā kāja, kreisā!» par Atzili atbruņošanas galveno priekšnosacījumu viņu segušajam Redjko jau mača pirmajā minūtē atgādināja centra aizsargs Igors Savčenkovs. Patiešām, Atzili spēlē izteikti ar savu kreiso kāju, taču, līdzīgi kā gadījumā ar Arjēnu Robenu vai Lionelu Mesi, ar šī fakta zināšanām vien ir par maz, lai viņus apturētu.

Redjko nav starp ātrākajiem spēlētājiem Jelgavas klubā, turpretim Atzili šajā elementā ir viens no labākajiem Jeruzālemes vienībā. Vairākkārt apspēlējis Redjko tieši ar ātrumu, pirmā puslaika vidū viņš pēc kārtējā tāda gājiena ar lielisku piespēli izvirzīja savu komandas biedru Idanu Veredu uz randiņu ar mājinieku vārtsargu Kasparu Ikstenu - 0:1.

Širmelis nekavējās pēc zaudētaiem vārtiem veikt spēlētāju maiņu. Redjko vietā cīņā tika sūtīts nesen iegūtais Artjoms Osipovs. Krievijas pilsoņa trumpis nav spēle aizsardzībā, toties ātrumā viņš Atzili nezaudēja. Turklāt ar pussarga iemaņām apveltītais Osipovs bija noderīgs arī uzbrukumu ievadīšanā. Latvijas futbola mērogiem ar labu tehniku apveltītais krievs ar trīs pretinieku apspēlēšanu laukuma centrā aizsāka jelgavnieku labāko vārtu gūšanas iespēju mačā, kad Rijotaro Nakano sitienu no gaisa ar lielām pūlēm atvairīja Beitar vārtsargs Boriss Kleimans.

Līdz ar Osipova nākšanu laukumā aizvien nemanāks kļuva Atzili, bet bez viņa spēles saasinājumiem Izraēlas kluba rindās nebija praktiski neviena, kas radītu briesmas Ikstena sargātajiem vārtiem. Turklāt mājiniekiem bija vairāk vārtu gūšanas iespēju un bīstamu pretuzbrukumu, kad pietrūka tikai aukstasinības un individuālās meistarības epizožu pabeigšanai ar rezultatīvu sitienu. «Ar gaļu» iebakstītajiem vārtiem pēc standartsituācijas sekoja jelgavnieku pēdējā papildinājuma Andreja Perepļotkina izgājiens viens pret vienu ar Kleimanu.

Sajutuši asins garšu, stadionā esošie līdzjutēji vēl dedzīgāk sāka atbalstīt Zemgales klubu, bet uz viesu komandas soliņa parādījās acīmredzama nervozitāte, lai gan neilgi pirms zaudētajiem vārtiem viņu treneris Rans Bens Šimons pašpārliecināti ar spēlētāju maiņu acīmredzami vilcināja laiku. Pašā spēles izskaņā gan bīstamām uzbruka viesi, kuri vēlāk sūtīja uzbrukumā svaigus spēkus. FK Jelgava uzbrucēju savainojumu dēļ šādu ekstru atļauties nevarēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Jelgava 1
Beitar 1

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešā kārta

Vārti: Smirnovs 70. - Vereds 25.

FK Jelgava: Ikstens - Freimanis, Smirnovs, Savčenkovs, Redjko (Osipovs 28.) - Kļuškins (Perepļotkins 55.), Nakano, Bogdaškins, Lazdiņš, Grigarāvičus (Kovaļovs 71.) - Malašenoks

Skatītāji: 2886

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?