Ar kļavu sīrupa saldumu
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Bumbieri sarkanvīnā
4 personām vajadzēs:
4 bumbierus
2 krūzes (kopā 400 ml)
sausa sarkanvīna
100 ml kļavu sīrupa
1/2 citrona sulas
ja vēlas, var pievienot
1 kanēļa standziņu
Katliņā
salej visus šķidrumus kopā, iemet kanēļa standziņu un ieliek
nomizotus, veselus bumbierus. Uz ļoti lēnas uguns vāra 45 minūtes,
kamēr vīns un sīrups savelkas bumbierī. Pasniedz deserta traukos,
bumbierus pārlejot ar nedaudz šķidruma, kurā tie vārījās.
Cepeškrāsnī cepta mencas fileja
2 personām vajadzēs:
2 mencas (vai jebkuras citas baltās
zivs) filejas, 100 ml kļavu sīrupa, 1/2 citrona sulas, mazliet
sviesta, piparus, sāli, ja vēlas, pētersīļus.
Lēzenu
cepešplāti izsmērē ar sviestu, uzliek fileju, uzspiež citrona sulu,
pārkaisa ar sāli, garšvielām. Katru fileju pārliek ar 4-5 naža gala
piciņām sviesta un pārlej ar kļavu sīrupu. Cep cepeškrāsnī 150
grādos pusstundu.
Kukurūzas čauders (biezzupa)
4 personām vajadzēs:
250 g svaigas vārītas vai konservētas
kukurūzas, 200 g vārītu kartupeļu, 200 g sakapātu selerijas kātu, 2
krūzes (400 ml) piena, 1 sīpolu, 100 ml ūdens, 50 ml kļavu sīrupa,
1/2 citrona sulas, sviestu apcepšanai, sāli, piparus.
Sīpolu
sakapā un katliņā uz lēnas uguns sviestā mazliet apcep. Tad pielej
100 ml ūdens, pieber seleriju kātus un uz lēnas uguns 10 minūtes
pasautē. Tikmēr sablenderē apmēram 200 ml kukurūzas kopā ar
vārītajiem kartupeļiem.
Katliņā ar sautētajām selerijām un
sīpoliem ielej visu pienu un pievieno sablenderēto masu, kā arī
atlikušos nesablenderētos kukurūzas graudus, pieliek sāli, piparus
un citrona sulu. Uz ļoti lēnas uguns zupu vāra 45 minūtes. Beigās
iemaisa kļavu sīrupu un vēl pavāra desmit minūtes.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri