Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Ar pārliecību par ceļa mērķa intrigu

Esmu ceļojis visai daudz un grasos to turpināt, cik Providence atvēlēs un, protams, cik to rosinās mana gribēšana. Patiesībā iespējas jau nav svarīgas, jo tās atrodas, kad atnāk gribēšana.

Manuprāt, ceļojumos pieredzētais tāpat kā personiska rakstura pārdzīvojumi ir teju vai privātīpašums, ko visiem nemaz netīk izdāļāt. Sevišķi tālab, ka stāstīšana par citām zemēm un tautām, par turienes dabas un kultūras sarūpēto ir pretrunā ar manu pieredzi, kas atgādina - jo mazāk zināsi par turieni, uz kurieni dodies, jo labāk. Atklāsme tad būs spilgtāka, un atmiņu kapitāls papildināsies visdāsnāk.

Protams, ka to nevar atskārst uzreiz un, kamēr apskaidrība nav atnākusi, pirms došanās ceļā subjekts rakņājas visā pieejamajā literatūrā, atplestu muti klausās pieredzējušo stāstus. Tagad parasti - un visbiežāk - iztiek ar internetu, tā savā iztēlē uzburot ainas no gaidāmā, bet rezultāts sanāk līdzīgs.

Sanāk tāda kā vilšanās, ko esmu pats piedzīvojis. Bruklinas tilts Ņujorkā - tieši tāds, kā domāju, un Brīvības statuja tāpat. Un Tjanšana kalni ar Isikula ezeru arī tādi, kā iztēlojos pēc uzzinātā. Vienīgi agrāk Amerikā pamanīju, ka smaka uz ielām atšķīrās, jo tur nelietoja etilēto benzīnu, bet, kopš pie mums arī vairs nelieto, izplūdes gāzu smaka, kas sevišķi pamanāma daudzstāvu garāžās, izrādās, tāda pati, kā tur.

Tāpēc, lai ceļojumu iespaidi būtu spilgti un neaizmirstami, nemēģiniet par savu ceļa mērķi neko daudz uzzināt, jo tas garantēs pārsteiguma momentu. Vienīgi piesardzīgākie varētu painteresēties par maksāšanas līdzekli, jo var izrādīties, ka derēs līdzi paņemt atbilstošus gliemežvākus.

Arī sabiedrības tikumus, tāpat arī netikumus, bailīgajiem noskaidrot nav par skādi, lai par nieka smaidu neiekļūtu primitīvā cietumā. Bet tiem, kas savā sirdī droši, kas paļaujas uz savas valsts pases garantijām - tiem pat to nelon zināt.

Jo drošiem pieder pasaule, un kas gan var būt labāks par patiesu pārdzīvojumu, kaut tas kādu laiku sagādā ciešanas - piemēram, naudas trūkums atstāj bez pajumtes un dienišķās maizes.

Bet nerakstīto, reizēm rakstīto likumu nezināšana - tieši otrādi, var sagādāt bezmaksas mitekli ar pilnu pansiju, kaut kvalitāte parasti liek vilties (lai gan var gaidīt vismaz ko labāku par cietām nārām un plānu zupiņu).

Toties izklaidi alkstošajiem mājās sagaidītājiem šādi piedzīvojumi dāsni sagādā klausāmos stāstu sižetus, papildinātus ar atmiņu kartēs saglabātiem foto un video.

Pie manis atnākusī pārliecība par ceļa mērķa intrigu sakrīt ar seno jūrasbraucēju nenovēršamo situāciju, jo viņi, ja neskaita koordinātas, kuras noteica ar skaistiem misiņa instrumentiem, parasti ne nieka nezināja par jaunatklāto zemju kultūru.

Un tāpēc katra jauna piestātne tos apveltīja ar skaistiem atklājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?