Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ar vērienu svinēs vasaras sākumu

Diāna Kārkliņa

Vasara daudziem nozīmē vismaz kādu brīdi pie jūras, bet ideālajā gadījumā - visu atvaļinājumu. Zvilnēšana pludmalē gan nav vienīgais, ko var darīt jūras krastā, kūrortpilsētā Jūrmalā kultūras un izklaides pasākumu klāsts tieši siltajā gadalaikā ir visbagātīgākais. Vasaras sezona, kas pilsētai ierasti atnes visvairāk saules, viesu, prieka un arī darba, šīs nedēļas nogalē tiks atklāta ar daudzveidīgu bezmaksas pasākumu programmu - 28. maijā tiks svinēti Jūrmalas Kūrorta svētki.

«Vasaras sākuma svinēšana Jūrmalā jau ir ilggadēja tradīcija, svētku gājiens vasaras sākumā norisinās jau vismaz septiņus gadus. Bet Jūrmalas Kūrorta svētkus ar lielo skatuvi, koncertiem un uguņošanu pludmalē atzīmēsim otro gadu,» stāsta Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis un piebilst, ka tie ir pilsētas gada lielākie svētki gan jūrmalniekiem, gan tās ciemiņiem un draugiem. Pērn Jūrmalas Kūrorta svētkus apmeklēja ap 50 000 cilvēku, un vislielāko uzmanību izpelnījās gājiens, lielie vakara koncerti un salūts. Tas viss svētkos būs arī šogad.

Svētku gājienā orķestra pavadībā dosies Jūrmalas radošie un sporta kolektīvi, bibliotēkas un muzeji, izglītības iestādes un uzņēmumi. Tas noslēgsies pludmalē, kur ar ceļojošo Jūrmalas kausu tiks apbalvots atraktīvākais pilsētas kolektīvs.

Vakarā svētku epicentrs būs uz lielās skatuves Majoru pludmalē, kur mūzikas programmu atklās DJ Toms Grēviņš. Tad koncertu sniegs grupa Carnival Youth un pēc tam - arī Laima Vaikule, kas uzstāsies ar maestro Raimonda Paula dziesmām no albuma Atkal mājās, kā arī saviem populārākajiem hitiem latviešu un krievu valodā. Vakara kulminācija būs uguņošanas šovs jūras krastā, kas solās būt ļoti efektīgs - ar neparastiem trīsdimensionāliem risinājumiem un inovatīvām salūta struktūrām īpaši Jūrmalai radītas oriģinālmūzikas pavadījumā.

Taču, lai svinētu, vakars nav jāgaida. Jau no plkst. 10.00 visas dienas garumā Dzintaru piekrastē notiks ZZ festivāls jauniešiem, kurā uzstāsies mūziķi Justs, Edavārdi, grupas The Sound Poets, Olas, Triānas parks, varēs izmēģināt spēkus skimbordā, piedalīties deju, ielu vingrotāju un Rīgas DJ skolas meistarklasēs. Šeit arī norisināsies Latvijas skolēnu sporta un prāta spēļu ZZ čempionāta fināls. Tikmēr Dzintaru Mežaparkā bērni varēs piedalīties cirka triku darbnīcās, drošības veloskolā, skrejriteņu sacensībās un skeitborda meistarklasē.

Jomas ielā visu dienu būs iespēja nobaudīt īpašo Jūrmalas kafejnīcu un restorānu svētku piedāvājumu un apmeklēt tirdziņu. Horna dārzā koncertēs dziesminieks Goran Gora, Alise Joste un postfolka grupa Zāle. Mūziķu sniegumu papildinās DJ Monsta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?