Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 23. novembris
Zigfrīda, Zigrīda, Zigrīds

Ar zupu uz kalna

Beidzot, beidzot iestājusies ziema, pasauli klāj balta pārslu sagša, un ik brīvā dienā katrs kustēties spējīgais un gribošais ar slēpēm, ragavām, slīddēļiem dodas ārpus pilsētas. Enerģija tiek tērēta bez žēlastības, un apetīte aug kā sniega bumba, tai no kalna veļoties. Protams, apēsta tiktu pat sausas maizes garoza, bet vīzijās redzam kūpošus zupas šķīvjus, kraukšķīgas karbonādes un ko vēl visu ne! Exparience Cafe šefpavārs Rolands Rudzāts iesaka izmēģināt viņa receptes - garšīgas, spēcinošas un karstas! Pavārs saka - būšot apmierināti pat lielākie gardēži.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dzeltenās pankūkas ar siera salātiem un ananasu

4 personām vajadzēs: 1 olu, 250 g miltu, 1/2 l piena, 1 ēd. k. eļļas, 1/2 tējk. kurkumas, 400 g Holandes siera, 50 g majonēzes, 250 g ananasa, sāli un piparus
Pankūku mīklai sajauc olu, miltus, pienu, eļļu un kurkumu un cep plānās pankūkas. Sieru sarīvē uz smalkās rīves, sajauc ar majonēzi un veido bumbiņas, vidū liekot ananasa kubiņu. Pankūkas sagriež 2 cm platās strēmelītēs, katrā ietin siera bumbiņu un iedur irbulīti.

Pikantā ingvera un kokosriekstu zupa

4 personām vajadzēs: 50 g ingvera, 1/2 laima gabaliņa, 10 g ķiploka, 300 g pastinaka, 250 g puravu, 50 g rīsu, 250 ml kokosrieksta piena, 250 ml saldā krējuma, 500 ml ūdens, koriandra lapas, sāli, piparus, cukuru pēc garšas
Ingveru nomizo un sagriež mazākos gabalos. Puraviem labāk ņemt tikai balto daļu un sagriezt mazākos gabalos, tāpat arī pastinaku. Laima mizu sarīvē, no tā izspiež sulu. Tad visas sastāvdaļas katlā apcep un pielej saldo krējumu, kokosrieksta pienu un ūdeni. Vāra, kamēr dārzeņi un rīsi mīksti, tad sablenderē un pasniedz ar saplucinātām koriandra lapām.
Zupu var ieliet termosā, un, tā kā vira ir ar ingveru, tad tā būs sasildoša, bet rīsi dos sātīgumu.

Zaļumu pankūkās tīts bekons ar datelēm un lazdu

4 personām vajadzēs: pa šķipsnai diļļu un pētersīļu, 1 olu, 250 g miltu, pienu, 1 ēd. k. eļļas, 500 g šķēlēs sagriezta bekona, 150 g dateļu, 100 g lazdu riekstu, sāli un piparus pēc garšas
Pankūku mīklai zaļumus sablenderē ar eļļu. Sajauc miltus, olu, pienu un ar zaļumiem sablenderēto eļļu, lai sanāk krēmīga konsistence. Cep plānās pankūkas. Izceptas tās sagriež strēmelītēs 2 cm platumā, uz pankūkas liek virsū bekona šķēli, tad dateli, kurai izņemts kauliņš, kauliņa vietā liek lazdu riekstu. Izdur cauri irbulīti un cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 °C ~ 5 min. Var pasniegt arī atdzisušus.

Vīnogas tumšajā šokolādē

Vajadzēs: vīnogas un tumšo šokolādi
Uz irbulīšiem saspraustas vīnogas iemērc izkausētā šokolādē un ieliek ledusskapī, lai sastingst. Tad pasniedz.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?