Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Arī šopavasar K. Barona muzejs gaidīs omas, kuras ir labā omā

Jau pērn Krišjāņa Barona muzeja vadītāja Rūta Kārkliņa realizēja brīnišķīgu projektu - nodarību ciklu Oma šodien labā omā, uz kuru tika aicināti Rīgā dzīvojošie seniori un bērni no sešu līdz vienpadsmit gadu vecumam, lai kopā ne tikai mācītos, uzlabotu fizisko un emocionālo veselību, bet arī papildinātu zināšanas par dažādām kultūrvēstures tēmām.

Kā pagājušā gada vasarā Senioru Dienai atzina Rūta Kārkliņa - šis projekts iedvesmojis gan viņu pašu, gan seniorus un bērnus, abām paaudzēm atrodot kopīgus saskarsmes punktus, saturīgi pavadot laiku un iegūstot jaunus draugus. Šis projekts ar septiņām nodarbībām katru mēnesi turpināsies arī šogad.

«Nereti projekti tiek veidoti cilvēkiem, kuriem jau ir radušās kādas grūtības. Mana projekta mērķis ir darboties tā, lai seniori savu potenciālu jaunajai paaudzei varētu piedāvāt savlaicīgi,» saka R. Kārkliņa. Nodarbību cikls Oma šodien labā omā K. Barona muzejā (K. Barona ielā 3 - 5) aizsāksies 21. martā pulksten 11.

Tāpat kā iepriekšējā gadā, projektā piedalīties aicināti Rīgas seniori (vectētiņi un vecmāmiņas) un Rīgas skolu jaunāko klašu audzēkņi, lai, tiekoties reizi mēnesī, gūtu dzīves pieredzi un saņemtu abpusēju dzīvesprieku. Šogad tiks veidota gudro padomu klade, tāpat kā iepriekšējā gadā paredzētas arī vingrošanas nodarbības un vēl iecerēts kāds jaunums - senioriem šajā projektā būs iespēja apgūt angļu valodu!

Pirmajā - marta nodarbībā Padziedi, omīt! Manas omas dziesmu un atmiņu klade notiks nodarbība deju un kustību terapijā, to vadīs Dana Fedulova. Nodarbību angļu sarunvalodā vadīs seniore, pensionēta angļu valodas skolotāja no Jūrmalas Anda Gulbe un seniors Ardāns Geritsens no Nīderlandes, kurš Latvijā ieradies, lai mācītos latviešu valodu. Viņi abi šai projektā darbojas kā brīvprātīgie. Angļu valodas nodarbības norisināsies, mācoties sarunvalodu, kas senioriem var būt noderīga, apciemojot ārzemēs dzīvojošos mazbērnus. Senioriem svešvalodas zināšanas palīdzēs papildināt arī Rīgas skolu jaunāko klašu audzēkņi.

Vēl nodarbības laikā būs saruna par dzimtās dziedātām dziesmām un to pārmantojamību, tā noritēs Andra Ērgļa vadībā. Tāpat būs iespēja parunāties pie tējas tases, padziedāt kopā ar komponisti un dziedātāju Silviju Silavu un ieskandināt pavasari ar pavasara dziesmām.

Lūdzam pieteikt dalību pa tālruņiem 67284265, 29578847 vai rakstot uz e-pastu: [email protected]. Nodarbības notiek bez maksas, taču vietu skaits ir ierobežots.

Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros. Projekta sadarbības partneri - Rakstnieku muzeju biedrība Pils un Hroniski slimo bērnu biedrība Sūrābele.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?