Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Ārnijs ir atgriezies

Holivudas aktieris Arnolds Švarcenegers ir spriedzes filmu franšīzes Terminators firmas zīme, tāpat kā viņa austriešu akcentā paustā frāze «I'll be back» (es atgriezīšos). Ārnijs, kā viņu iesaukuši talanta cienītāji, ir piedalījies četrās no piecām Terminatora filmām un, tuvojoties savai septiņdesmit gadu jubilejai, uzticīgajiem atbalstītājiem sola atgriezties arī nākamajās tās daļās.

Filmu sērijas gaitā viņš no ļaunā robota iznīcinātāja pārtapis labdabīgajā Sargā, jaunākajā sērijā pat gūstot iespēju cīkstēties ar paša tēloto Terminatoru no 1984. gadā iznākušās filmas. Intervijā, kura notikusi filmu studijā Paramount Pictures*, spriedzes filmu veterāns stāsta par jaunākā Terminatora: Genisys tapšanu.

Kas jūs pamudināja atgriezties filmas turpinājumā?

Mani sajūsmināja jau pirmais scenārija variants, ko lasīju, pirms tika pieaicināti visi pārējie aktieri. Ļoti iepriecināja fakts, ka liela uzmanība bija pievērsta sižeta attīstībai un varoņiem. Man tas bija pats svarīgākais iemesls, kāpēc vēlējos piedalīties filmā Terminators: Genisys. Svarīgi bija arī tas, kādus aktierus veidotāji vēlējās ieraudzīt pārējās lomās, - viņi patiešām gribēja nolīgt lieliskus tēlotājus.

Kā, jūsuprāt, pārējie vīriešu lomu atveidotāji tika galā ar spraigas darbības epizodēm?

Fantastiski, jo viņi tiešām iejutās lomās. Mums bija arī lieliski kaskadieri, kas rūpīgi izstrādāja kauju epizodes. Manuprāt, sadarbībā ar šo aktieru sastāvu galvenais bija viņu aizrautība. Runājot ar mūsu režisoru Alanu Teiloru, teicu: «Mēs filmējam jau vismaz trīs mēnešus, bet vēl neviens aktieris nav žēlojies, ka būtu grūti vai ka viņš būtu ievainots vai piekusis, vai nevarētu šo vai to...»

Vai nebija savādi atgriezties šajā lomā?

Nē, tas ir tāpat, kā braukt ar riteni, - tu vienkārši sāc mīties, un viss izdodas. Es atceros, kā sāku lasīt scenāriju un pēc tam - izmēģināt replikas. Es atkal sāku runāt kā mašīna. Tas bija kā iejusties varonī, kad vienīgais, kas tev rūp, ir: vai spēlēt Terminatoru vai Sargu, vai Sargu, reizē esot arī Terminatoram, jo tu taču kādu sargā? Piemēram, šajā gadījumā es sargāju Sāru Konoru, bet iznīcinu visus un visu, kas tuvojas viņai vai kas viņu apdraud. Tādējādi es vienlaicīgi esmu gan Terminators, gan Sargs. Ir jāuzmanās, lai nepārspīlētu, bet tajā pašā laikā jāiemieso sevī tēvišķais un jāraugās, lai tas notiek pārliecinoši.

Vai pirmais Terminators bija jūsu pēdējā «mazā» filma?

Jā, bet nesen esmu filmējies gan neatkarīgā filmā Megija/Maggie par zombijiem, gan filmā, kuras budžets ir astoņi miljoni dolāru, bet Terminators savā laikā bija sešarpus miljonu dolāru filma. Ir interesanti reizēm spēlēt mazbudžeta darbos, kurus uzņem sešās nedēļās un kuri balstās tikai uz varoņiem, un reizēm piedalīties lielās filmās, tādās kā šī, kurā vizuālie efekti un triki ir jāsaskaņo, jāiestudē, jāiekļauj scenārijā... Man patīk gan viens, gan otrs - kamēr vien ir lielisks sižets.

Vai noskatījāties iepriekšējās Terminatora filmas, pirms sākāt strādāt pie šīs?

Jā. Manuprāt, pārējiem aktieriem bija mazliet vairāk brīvības, interpretējot savus varoņus. Viņus neierobežoja iepriekšējo aktieru tēlojums, jo viņu varoņu laika līnijas un situācijas šajā filmā ir citādas. Es šajā ziņā sajutu lielāku spiedienu, jo iepriekš biju tēlojis Terminatoru, kurš savā ziņā ir tas pats varonis. Es patiešām noskatījos pirmo, otro un trešo filmu, pievēršot uzmanību tēlojumam, un man šķiet, ka tas galu galā palīdzēja ļoti ātri iedzīvoties varonī un turpināt spēlēt tieši tāpat, kā biju spēlējis pagātnē.

Kā jums šķiet, kāpēc jūsu varonis ir iemantojis tādu popularitāti?

Daži man sacījuši, ka viņiem patīk Terminators tāpēc, ka viņš ir mašīna - neiznīcināms. Tieši tas cilvēkiem patīk, jo visi vēlētos tādi būt. Rodas sajūta, ka šī varoņa spējām nav robežu. Viņš spēj iznīcināt visu, kas stājas ceļā, likvidēt visus šķēršļus. Bet... tajā pašā laikā tam ne par ko nav jāatbild. Piemēram, pirmajā Terminatorā es iznīcinu veselu policijas iecirkni. Parasti cilvēki teiktu, ka tas nav ne labs, ne iedvesmojošs piemērs. Taču īpašajā seansā policijas darbiniekiem viņi uz šo ainu reaģēja ar ovācijām. Kāpēc? Tāpēc, ka to nedarīja cilvēks, bet mašīna. Tas, kā Džeimss Kamerons bija to uzrakstījis un kā viņš to bija nofilmējis, padarīja Terminatoru par varoni, kaut arī tas vispirms bija nelietis. Man šķiet, ka tieši tas patīk cilvēkiem, ka šis varonis var būt reizē ļaundaris un tajā pašā laikā labs cilvēks vai laba mašīna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

*Studijas Paramount Pictures publicitātes materiāls

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?