Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Asnos ir spēks un enerģija

Pavasarī dārzeņos visas vērtīgās vielas un vitamīni ir samazinājušies līdz minimumam, bet jaunajos zaļumos, diedzējumos un asnos tie ir milzīgā koncentrācijā. Var diedzēt gandrīz visu - redīsu, kressalātu, sinepju, lucernas, saulespuķu sēklas, kviešu, miežu, rudzu graudus, sojas, Ķīnas pupiņas un lēcas, zirņus. Katram cilvēkam ir dota sava izpratne par garšu, un tikai nobaudot katrs var atrast savām garšas kārpiņām vispiemērotākos dīgstus.

Diedzējumus var nopirkt, bet var diedzēt arī pats. Visas sēklas, ko var nopirkt veikalos, šim nolūkam nemaz nederēs. Pirms mājas apstākļos sāk nodarboties ar diedzēšanu, jāpārliecinās, vai sēklas nav ķīmiski apstrādātas, kodinātas. Graudam un sēklai, lai izdīgtu, ir vajadzīgs mitrums un siltums, citiem (sīpoliem, kressalātiem) - gaisma, bet dažiem (redīsiem) - tumsa. Redīsi dīgst apmēram trīs diennaktis, bet kressalāti mazliet ilgāk, kvieši var būt ēdami jau nākamajā dienā pēc diedzēšanas sākuma. Ja salīdzina graudu un sēklu diedzējumu garšu ar to produktu, kas ir galarezultātā, piemēram, bietei, redīsam, saulespuķei, sīpolam, tad sīkajam diedzējumam garša ir pat izteiktāka nekā augam, ja tas būtu audzis dobē.

Regulāri lietojot uzturā diedzējumus, var stabilizēt vielmaiņu. Turklāt jāņem vērā, ka graudi nostiprina arī imunitāti. Dienas norma varētu būt vismaz divas ēdamkarotes diedzēto graudu. Tas ir labs enerģijas avots. Graudus uzturā var lietot tie cilvēki, kuriem ir liekā svara problēmas, jo sauja diedzētu graudu rada sāta sajūtu.

Diedzētās sēkliņas sader ar paniņām, nesaldajiem jogurtiem, kefīru, rūgušpienu. Tās iekaisa tomātu vai citu dārzeņu sulā. Ar sēkliņām var dažādot biezpienu. Vienu rītu biezpienā iemaisa redīsu sēklas, otrā rītā biezpienu ēd ar lucernu. Diedzētie kviešu graudi lieliski der saldajiem ēdieniem. No samaltiem kviešu graudiem, pievienojot sasmalcinātus riekstus, medu, rozīnes, sagrieztas aprikozes, var pagatavot veselīgas konfektes.

Sēkliņas jāizlieto četrās dienās. Ledusskapī glabātas sēkliņas turpina augt, lēnāk gan nekā siltumā. Ja dīgsti izstiepjas garāki, tad tos visus (izņemot kressalātus) var arī cept omletēs, pielikt sautējumiem vai pievienot zupām īsi pirms vārīšanas beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?