Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Atjauno pārbaudītu trijnieku

Stabilām vērtībām būs jāslīpē sadarbība laukumā, savukārt svārstīgajiem kadriem vajadzēs rauties vaiga sviedros, lai pārliecinātu trenerus iekļaut viņus sastāvā spēlēšanai pasaules čempionātā Minskā. Latvijas hokeja izlase piektdien pulksten 19.30 un sestdien pulksten 17 Arēnā Rīga spēlēs ar Franciju.

Divas nedēļas pirms pasaules čempionāta vēl nav īstas skaidrības, ar kuriem spēlētājiem treneri varēs rēķināties Minskā. Sezona aiz okeāna ir beigusies vārtsargam Kristeram Gudļevskim, kurš vienas sezonas laikā no Austrumkrasta Hokeja līgas (ECHL) aizspēlējās līdz Stenlija kausa izcīņai. Nākamnedēļ Kristeram vajadzētu būt izlases nometnē, taču sarunās par Gudļevska spēlēšanu pasaules čempionātā ar Latvijas Hokeja federācijas pārstāvjiem ir iesaistījies spēlētāja aģents Pols Teofanuss. Jācer, ka sarunas beigsies ar labvēlīgu iznākumu, bet nevar izslēgt arī tādu variantu, ka tiks pieprasīta dārga apdrošināšanas polise, kas LHF varētu būt smaga finansiālā nasta.

Labā ziņa ir tā, ka pozitīvi beigušās LHF prezidenta Kirova Lipmana pārrunas ar aizsargu Georgiju Pujacu. Spēlētājs esot piekritis doties uz pasaules čempionātu, Dienu informēja izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks. Pret Franciju Pujacs gan vēl nebūs izlases sastāvā. Pirmdien izlases nometnē ieradīsies Šveices čempions Ronalds Ķēniņš, otrdien - NHL kluba Bufalo Sabres uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Ceturtdienas treniņā jau ieskicējās maiņu virknējumi ne tikai spēlēm ar Franciju, bet arī potenciālās maiņas spēlēšanai pasaules čempionātā Minskā. Pēc divām spēlēm ar Franciju maija sākumā vēl gan būs spēles Slovakia Cup 2014 ietvaros Bratislavā ar mājiniekiem, Slovākiju, un Norvēģiju, tomēr uzbrucēju trijniekos var saskatīt loģiskus domu gājienus. Piemēram, treneri atjaunoši maiņu: Mārtiņš Cipulis - Herberts Vasiļjevs - Aleksandrs Ņiživijs, kas pēdējo reizi kopā spēlēja un bija vadošais virknējums 2011. gada pasaules čempionātā Slovākijā. Tajā čempionātā Cipulis bija rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 6 (4+2) punktiem. Vienu maiņu veido stabilie izlases kadri: Miķelis Rēdlihs - Kaspars Daugaviņš - Miks Indrašis. Vēl vienā trijniekā spēlē: Gints Meija - Andris Džeriņš - Kaspars Saulietis. Laikam jau ar domu par ceturto enerģijas virknējumu kopā sapulcināti: Juris Štāls - Armands Bērziņš - Koba Jass. Sarkanajos kreklos trenējās Māris Bičevskis, Roberts Jekimovs, Roberts Bukarts un Roberts Lipsbergs. Šķiet, ka turpmākajās spēlēs, ja tiks dota iespēja, šiem spēlētājiem sevi patiešām būs jāapliecina no labākās puses. Jāņem vērā - kādā no maiņām vieta vēl būs jāizbrīvē Girgensonam un Ķēniņam. Uz arēnu ceturtdien bija atnācis angīnu pārslimojušais Lauris Dārziņš, kurš izlases ārstam Jānim Kvēpam uzrādīja pēdējās analīzes. Lauris joprojām lieto antibiotikas, tāpēc organisms ir jūtami novājināts. Dārziņa spēlēšana Minskā, šķiet, maz ticama, tomēr tik un tā uzbrukuma līnija izskatās pietiekami solīda.

Aizsardzībā izkristalizējušies seši potenciālie braucēji uz Minsku - Artūrs Kulda, Rodrigo Laviņš, Kristaps Sotnieks, Guntis Galviņš, Jēkabs Rēdlihs un Māris Jass. Uz vēl divām vietām turpina pretendēt Maksims Širokovs, Mārtiņš Porejs, Agris Saviels, Mārtiņš Gipters un Jānis Jaks.

Ceturtdien pirmo treniņu aizvadīja no Šveices atbraukušais vārtsargs Elvis Merzļikins. Vēl uz ledus bija vārtsargi Edgars Masaļskis, Ervīns Muštukovs un Ivars Punnenovs. Pietiekami nopietna konkurence pēdējā postenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

Latvijas izlases pārbaudes spēles
10.IV ar Somiju 1:5
11.IV ar Somiju 1:5
18.IV ar Krieviju 2:3
19.IV ar Krieviju 1:0
25.IV ar Franciju (Arēnā Rīga)
26.IV ar Franciju (Arēnā Rīga)
1.V ar Slovākiju (Bratislavā)
2.V ar Norvēģiju (Bratislavā)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?