Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Atjaunot vecās saiknes

Rangā konkurenti grupā ir augstāk, taču arī Latvijas hokejistiem būs vismaz viena priekšrocība. Olimpiskajam turnīram jau vienu nedēļu Latvijas hokeja valstsvienība ar dažiem izņēmumiem gatavojas pilnā sastāvā, turpretī Šveices, Čehijas un Zviedrijas izlasei tikai pēdējā brīdī atbrauks pastiprinājums no NHL. Latvijai pirmā spēle trešdien ar Šveici.

No saspēlētības viedokļa labāk būtu sākt pret Zviedriju vai Čehiju. Šveicei klāt piebrauks astoņi NHL spēlētāji, čehiem viņu būs septiņpadsmit, bet zviedriem pat divdesmit četri. Skaidrs, ka lieli meistari itin ātri saprotas gandrīz vai no pusvārda, tomēr NHL pudu sāls apēdušais Sandis Ozoliņš atzina, ka parasti vajagot septiņas dienas, lai pilnībā pārslēgtos no mazāka uz lielāka izmēra laukumiem - un otrādi. «Mazākajos laukumos dažreiz pietiek pat ar vienu soli, lai būtu klāt pretspēlētājam, turpretī lielākā laukumā sper divus vai pat trīs soļus, bet tik un tā, ja uzbrucējs ir meistarīgs, viņš pamanās aizsprukt,» Sandis pārslēgšanos skaidroja no sava - aizsarga - skatpunkta. NHL ir mazāki, Sočos būs lielākie Eiropas izmēra laukumi.

Vēl viena būtiska nianse ir laika joslu ietekmē radītā aklimatizācija. Ozoliņš skaidroja, ka viņam smagākā esot septītā diena, kad nelīdzot ne kafija, ne arī ožamais spirts. Spēlējot pret Latviju, čehiem būs ceturtā, zviedriem - piektā diena pēc pārlidojuma no Ziemeļamerikas uz Eiropu.

Tomēr galvenā nozīme būs tam, cik Latvijas izlase pati būs organizēta un fiziski gatava stāties pretī pagājušā pasaules čempionāta finālistiem Zviedrijai un Šveicei, kā arī Čehijai. Uzbrucējs Lauris Dārziņš akcentēja sapratni laukumā: «Līdz pirmajai spēlei mums visiem jātiek uz vienas lapas. Mēs spēlējam dažādās komandās ar atšķirīgiem aizsardzības modeļiem. Vienkāršoti izsakoties, vienam komandā ir bijis jāspēlē viens pret vienu segšana, otram atkal bijis jābūt pozicionāli savā vietā.»

Pirmajā treniņā Soču galvenajā arēnā Bolshoy arī tika imitēta spēle pieci pret pieci zonā. Aizsargu pāri nebija mainīti: Arvīds Reķis - Sandis Ozoliņš, Oskars Bārtulis - Artūrs Kulda, Kristaps Sotnieks - Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs - Ralfs Freibergs. Uzbrukumā spēlēja šādi trijnieki: Miķelis Rēdlihs - Jānis Sprukts - Lauris Dārziņš, Miks Indrašis - Herberts Vasiļjevs - Mārtiņš Karsums, Mārtiņš Cipulis - Kaspars Daugaviņš - Ronalds Ķēniņš. Ceturtajā virknējumā mainījās četri uzbrucēji: Juris Štāls, Armands Bērziņš, Vitālijs Pavlovs un Koba Jass.

Treniņa beigās vienu vairākuma brigādi veidoja Sprukta trijnieks, bet aizsardzībā pie viņiem spēlēja Rēdlihs un Karsums. Arī Maskavas Dinamo klubā Karsums vairākumā spēlē kreisās malas aizsarga pozīcijā, jo Mārtiņam ir labs metiens. Dārziņš atzina, ka viņa trijnieks vairākumā spēlēšot tā saukto līniju, kas savulaik šim virknējumam labi izdevās Rīgas Dinamo komandā. «Tas jau nevienam nav noslēpums, ka mēs tā spēlēsim, bet tik un tā ceram, ka pretiniekiem būs grūti mūs nosegt.»

Otrajā vairākumā piecniekā aizsardzībā mainījās Ozoliņa pārinieki - pārmaiņus tie bija Bārtulis un Kulda. Vietu priekšā vārtsargam ieņēma Daugaviņš, pa malām spēlēja Vasiļjevs un Indrašis. Būs interesanti, kur treneri piemeklēs vietu vienīgajam NHL spēlētājam Latvijas izlasē Zemgum Girgensonam. Sočos viņš kopā ar galveno treneri Tedu Nolanu ielidos pirmdien pulksten 9.45, bet vārtsarga Kristera Gudļevska reisa plānotais ielidošanas laiks ir pulksten 15.30. Pirmdien paredzētā treniņspēle ar austriešiem gan atcelta, jo pretiniekiem esot apslimuši vairāki spēlētāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?