Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Atņēma kareivjiem ieročus

Lieliski pret favorītiem, nepārliecinoši pret par sevi vājākām vienībām - tā ir Itālijas futbola izlase, un Euro 2016 nav izņēmums. Astotdaļfināla spēlē itāļi, perfekti izpildot trenera Antonio Kontes izstrādāto spēles plānu, ar 2:0 uzvarēja pēdējo divu reižu Eiropas čempioni Spāniju, kas Eiropas čempionātu finālturnīru play-off mačos nebija zaudējusi nevienus vārtus kopš 2008. gada.

Pašā spēles sākumā laukumā sākās spēcīgs lietus, kādā bumba pa zāli neripo tik labi kā sausā laikā. Tas nāca par labu itāļiem, taču ne jau tāpēc viņi dominēja pirmajā puslaikā. Organizēts presings pretinieka laukuma pusē, gudra uzbrukumu iesākšana ar tālu piespēli augumā raženajam Graciano Pellem un spāņu galvenā saspēles veidotāja Andresa Injestas ierobežošana: lūk, trīs pīlāri, uz kuriem balstījās itāļu pārākums pār spāņiem. Pirmajā puslaikā laukumā notika kas tāds, ko nu jau desmit gadu bija grūti iztēloties: Spānijas futbola izlase zaudēja pretiniekiem bumbas kontrolē un izdarīto piespēļu ziņā. Itāļi izveidoja arī vairākas bīstamas vārtu gūšanas iespējas, un vienu no tādām ar precīzu sitienu pabeidza Džordžio Kjellīni, turpinot citu izlašu svētdien aizsākto tradīciju - rezultātu atklāj aizsargi. Otrajā puslaikā spāņu centienus atspēlēties neitralizēja leģendārais vārtsargs Džanluidži Bufons, bet kompensācijas laikā punktu intrigai pielika Pelle.

Vācijas izlases galvenā trenera Joahima Lēva iepriekš izteiktās prognozes par to, ka play-off stadijā spēles būs atklātākas, piepildījušās. Vācieši paši svētdien ar 3:0 sagrāva Slovākiju, un viņu piemēram svētdienas vēlajā spēlē sekoja Beļģija - 4:0 pret Ungāriju. Zīmīgi, ka tajās divās spēlēs rezultātu atklāja favorītu komandu aizsargi: Žeroms Boatengs un Tobiass Alderveirelds. Aizsargu precīzie sitieni pavēra ceļu favorītu uzbrucējiem, kad iedzinējos esošās komandas bija spiestas riskēt vairāk, lai atspēlētos, un atstāja vairāk brīvas vietas pretiniekiem. Lai gan mača gala rezultāts bija nepieklājīgs, trīs vārtus beļģi guva tikai mača beigās, kad ungāri jau bija izniekojuši vairākas iespējas panākt izlīdzinājumu. «Beļģijas pasaules klases uzbrucēji sodīja ungāru pagurušos aizsargus,» beigās notikušo rezumēja UEFA reportieris Mets Vatsons-Broutons.

«Kapteinis nevar visu laiku uzmundrināt pārējos tikai ar muti vien, reizēm tas jādara arī ar kājām, un tieši to viņš šodien paveica,» par spēles galveno varoni Edenu Azāru sacīja Beļģijas izlases galvenais treneris Marks Vilmotss, kurš, starp citu, ungāru vārtsargu Gāboru Kiralī vēl kā spēlētājs pārspēja 1997. gadā abu izlašu mačā.

Pats Azārs, kurš kļuva pazīstams Eiropā, kad spēlēja Lillē, kur notika konkrētais astotdaļfināla mačs, turējās stingri pie zemes. «Mēs vēl neko neesam sasnieguši. Esam tikai ceturtdaļfinālā un skatīsimies uz katru nākamo spēli. Mēs spēlējām pret lielisku komandu, un es vēlos apsveikt Ungāriju.»

Pirmdien vēlu vakarā pēdējā astotdaļfināla spēlē spēkiem mērojās Anglija un Islande. Tā mača uzvarētājs ceturtdaļfinālā spēlēs pret Franciju. Pārējie ceturtdaļfināla pāri ir Polija - Portugāle, Velsa - Beļģija un Vācija - Itālija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

ungārija 0
itālija 2
beļģija 4

Euro 2016 astotdaļfināls
Vārti: Alderveirelds 10., Batšuaji 78., Azārs 80., Karasko 90.
55% bumbas kontrole 45%
16 (6) sitieni (pa vārtiem) 25 (14)
Varonis: Edens Azārs. Skaisti vārti un rezultatīva piespēle pārliecinošā savas komandas uzvarā pilsētā, kurā pussarga futbola zvaigzne iemirdzējās spožāk - Lillē. Prieks faniem un pašam.

ungārija 0
itālija 2
beļģija 4

Euro 2016 astotdaļfināls
Vārti: Kjellīni 33., Pelle 90.
42% bumbas kontrole 58%
11 (7) sitieni (pa vārtiem) 13 (5)
Varonis: Antonio Konte. Skaidrs, ka uzvaru izcīnīja spēlētāji laukumā, nevis treneris tā malā, taču šajā gadījumā lielākos nopelnus panākumā gribas atdot Itālijas satriecošā spēles plāna izstrādātājam, kurš taktiski apspēlēja savu oponentu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?