Pavāru meistarības konkursu ik gadu organizē biedrība Pavāru klubs, un tas notiek starptautiskās izstādes Riga Food laikā. Šogad konkursa finālā piedalījās astoņi pavāri. Arī otro vietu ieguva Kaļķu vārtu pārstāvis - Juris Dukaļskis, savukārt trešajā vietā ierindojās restorāna Desiderata pavārs Māris Astičs.
Konkursa dalībnieku uzdevums bija pagatavot auksto uzkodu no svaigas reņģes filejas un āboliem, starpēdienu un pamatēdienu no truša, receptē izmantojot arī topinambūru un spinātus. Kvalificēti ārvalstu pavāri un šefpavāri vērtēja gan ēdiena noformējumu, gan garšu un produktu saderību, kā arī pašu konkursa dalībnieku tehnisko meistarību un māku organizēt darbu.
Paralēli šīm profesionāļu sacensībām šogad pirmo reizi tika rīkots arī konkurss jaunajiem pavāriem Latvijas Pavārzellis 2011. Pirmo vietu tajā un Pavāru kluba sarūpēto prēmiju Ls 200 apmērā ieguva Dzintars Zariņš (Restorānu servisa skola un SIA Hotel Bergs), otro vietu ieņēma Artūrs Maskalis (restorāns Kaļķu vārti), bet trešo vietu izcīnīja Artjoms Černorižs (restorāns Palete).