Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Atteicies no vieglākā ceļa

«Vēsture atkārtojas,» pēc atgriešanās no Eiropas čempionāta sarunā ar Dienu sacīja Latvijas svarcēlājs Artūrs Plēsnieks. Viņš Albānijā izcīnīja savu pirmo medaļu pieaugušo konkurencē, tiekot pie otrās vietas raušanas disciplīnā. Līdzīgā veidā viņš guva savu pirmo godalgu jauniešu sacensībās, bet jau nākamajos gados tajās dominēja.

Iebildu, ka toreiz viņš īsā laikā savam rezultātam summā pielika vairāk nekā 40 kilogramu, kas šobrīd diezin vai ir iespējams. «Tas ir par daudz, taču pirmā medaļa vairo motivāciju strādāt. Ir uz ko tiekties,» apņēmības pilns noteica 21 gadu vecais sportists. Albānijā bija iespēja pacīnīties arī par godalgu summā, taču pievīla tehnika raušanas disciplīnā, turklāt sportists ar treneri Eduardu Andruškeviču nolēmuši pārlieku neriskēt grūšanas disciplīnā. Svarīgākie starti Artūram vēl priekšā.

Cik smaga ir no Albānijas pārvestā medaļa?

Pati medaļa nav īpaši smaga, bet tā ir īpaša, jo tā man ir pirmā starp pieaugušajiem. Baigi labi.

Pirms izbraukšanas teici, ka vajadzētu izcīnīt medaļu, taču droši vien biji domājis, ka summā, nevis atsevišķā disciplīnā?

Jā, turklāt cerēju pacīnīties arī par medaļu raušanas, ne tikai grūšanas disciplīnā. Pieteikumu rezultāti bija pietiekami blīvi, tāpēc uzskatu, ka varēju cīnīties arī par otro vai trešo vietu summā. Nolēmām pārlieku neriskēt arī pēc neveiksmīgā trešā mēģinājuma raušanā, bet turēties pie sākotnējā plāna.

Kāpēc trešais piegājiens neizdevās?

Pieļāvu pārāk daudz kļūdu. It kā treniņos viss bija kārtībā, bet sacensībās jau lejā neizturēju pareizo leņķi. Pārāk ātri gribēju visu izdarīt. Pirmais cēliens bija labs, bet jau otrajā jutu, ka lejā kļūdījos, lai gan tas netraucēja pacelt. Pēc tā gan nolēmu trešajā mēģinājumā neiet uz iepriekš plānotajiem 180 kilogramiem, bet celt 178 kilogramus.

Joprojām problēmas sagādā tehniskais izpildījums?

Jāatzīst, ka raušana nav mans mīļākais vingrinājums. Tajā, protams, nozīme ir ātrumam un spēkam, bet svarīgākā ir tehnika. Pašlaik raušana nedaudz bremzē manu attīstību, tāpēc jāstrādā pie tās.

Kas tieši sagādā problēmas?

Ir tā, ka pie pareizā leņķa ātrāk nogurst, taču tā var pacelt lielāku svaru. Visu laiku jāstrādā, lai ķermenis iegaumē to pareizo trajektoriju. Nepieciešama arī lielāka intensitāte, un nevar iet vieglāko ceļu. Tad rezultātu uzlabot neizdosies un par augstākajām vietām kopvērtējumā necīnīšos. Jau pašam ap dūšu paliek nelāgi, jo otro gadu tas rezultāts raušanā praktiski stāv uz vietas. Dažkārt jātiek galā arī ar slinkumu.

Grūšana tev ir mīļāka, un arī rezultāts tajā aug straujāk!

Tajā vairāk nosaka spēks. No krūtīm esmu cēlis arī 225 kilogramus, tāpēc šoreiz gan 220, gan 222 iznāca visai pārliecinoši. Par to arī lielākais prieks. Patiesībā jau pagājušajā vasarā olimpiskajās spēlēs varēju grūšanā sasniegt daudz lielāku svaru, taču pietrūka pieredzes. Biju par daudz neapdomīgs un steidzīgs. Gribēju visu izdarīt ātrāk, tāpēc neizdevās. Šoreiz personiskajam rekordam pieliku klāt septiņus kilogramus, kas nebūt nav maz. Tāpēc ar startu šajā čempionātā esmu apmierināts.

Kādi ir tavi mērķi šīs sezonas nākamajos svarīgajos startos - universiādē Kazaņā un pasaules čempionātā Vroclavā?

Negribu skriet notikumiem pa priekšu un koncentrēties un konkrētiem rezultātiem vai svariem. Gatavojoties šiem startiem, vēlos vairāk pastrādāt pie raušanas disciplīnas un vairāk pastrādāt savas fiziskās kondīcijas uzlabošanai. Eiropas čempionātā, paskatoties uz saviem pretiniekiem, dažkārt aizdomājos, kur man tas ir iekšā. Apjoma ziņā esmu mazāks par viņiem, bet ceļu vairāk. Centīšos attīstīt muskuļus, lai būtu izturīgāks un stiprāks. Svarīgi arī visu darīt tā, lai būtu mazāk traumu, kas iepriekš krietni patraucējušas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?