Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Atvērās nevienādos sastāvos

Ilgi meklēja pretinieku vārtu atslēgu, taču, kad atrada, tos aizdarīt vairs neļāva. Latvijas vīriešu florbola valstsvienība pasaules čempionāta astotdaļfinālā ar 10:2 pārspēja Kanādu. Cīņā par vietu pusfinālā ceturtdien pulksten 20 (tiešraide LTV7) jāspēlē pret spēcīgo Šveices komandu.

Divreiz vairāk komandu un trīskārt plašākas licencēto spēlētāju rezerves ļauj Latvijas florbolistiem uz Kanādu skatīties no augšas, taču savstarpējā spēlē laukumā savu favorītu statusu tik vienkārši apliecināt neizdevās, kaut arī beigās starpība uz tablo bija liela. Pretinieki pierādīja, ka ne velti iekļuvuši astotdaļfinālā. Atšķirībā no A un B grupas komandām, kuras nemaz nevarēja netikt vismaz astotdaļfinālā, C un D grupu komandām bija jātiek starp divām spēcīgākajām, lai to sasniegtu. Pamatturnīrā ziemeļamerikāņi cieta sakāvi 2:7 pret Dāniju, bet pēc tam izšķirošajās cīņās ar 7:1 pārspēja Austrāliju un ar 9:8 - Krieviju.

Florbola aprindās labi zināmā zviedru trenera Davida Jansona vadībā ar vairākiem Eiropas florbolistiem stiprinātie kanādieši taktiski gudri turpināja spēlēt arī pret Latvijas izlasi. Lai gan latvieši daudz laika pavadīja pretinieku zonā, Kanādas komandas disciplinētā aizsardzība ievērojami apgrūtināja labu vārtu gūšanas iespēju izveidošanu. Tādu pat vairāk bija kanādiešiem, kuri ar bīstamiem metieniem straujos pretuzbrukumos sodīja par katru kļūdu saspēlē laukuma vidusdaļā, kādu nebija mazums - īpaši jau pirmajās desmit minūtēs.

Zīmīgi, ka Latvijas izlases uzbrukums iekustējās pēc nokļūšanas skaitliskajā mazākumā pirmās trešdaļas beigās. Spēles situācija spieda kanādiešus vairāk iet uz priekšu, atstājot robus aizsardzības līnijā. Sākumā gan bija vilšanās, jo vairākas iespējas mazākumā, kā arī tam sekojošais skaitliskais vairākums netika izmantots, turklāt vienā no nu jau retākajiem pretuzbrukumiem Kanādas komanda atklāja spēles rezultātu. Par laimi, jau dažas minūtes vēlāk izdevās beidzot atslēgt arī kanādiešu vārtus, vairākumā precīzi metot Artim Savinam, turklāt drīz pēc tam vadību panāca Aigars Belasovs. Kanādas komanda jau atkal bija spiesta meklēt laimi uzbrukumā, un latvieši šādā situācijā jutās kā zivis ūdenī, cīņas turpinājumā raidot pretinieku vārtos vienu bumbiņu pēc otras, izcīnot uzvaru ar 10:2.

Latvijas florbolisti pasaules labāko astoņniekā iekļuvuši jau astoto reizi pēc kārtas. Ceturtdaļfinālā jāspēlē pret Šveices izlasi, kas savukārt iepriekšējos astoņos pasaules čempionātos spēlējusi vismaz pusfinālā. Pirms diviem gadiem savu skatītāju priekšā viņiem tika bronzas godalgas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvija 10
Kanāda 2

(0:0, 4:1, 6:1)
Pasaules čempionāta astotdaļfināls
Vārti: 24:31 Haigs (Hanneliuss) 0:1, 29:07 Savins (Blinds, vair.) 1:1, 30:21 Belasovs (Blinds) 2:1, 32:56 Blinds (Abramovs) 3:1, 37:13 Gribusts (Raitums, maz.) 4:1, 41:40 Krūmiņš (Stepāns) 5:1, 46:25 Stepāns (Krūmiņš) 6:1, 49:21 Fīrmanis (A. Rajeckis) 7:1, 51:49 Jurševskis (Blinds, vair.) 8:1, 53:27 Hanneliuss (Smits) 8:2, 59:01 Raitums (Savins) 9:2, 59:54 Jurševskis (A. Rajeckis) 10:2
Soda minūtes: 6:6
Metieni: 25:15
Vārtsargi: Blinds - Reta-Šips

12.XII 20.00 ceturtdaļfināls: Latvija - Šveice

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?