Bagātīgas un gardas pusdienas
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Jēra kājas konfits ar ceptiem kastaņiem un ķirbju
Divām porcijām vajadzēs: 400 g jēra kājas bez kaula,1 l pīles
tauku vai eļļas, 3 ķiploka daiviņas, 1 rozmarīna zariņu, 1/2 čili
pāksti, 200 g ķirbja, 50 g cidoniju, 20 g cukura, 70 g ēdamo
kastaņu, 30 g sviesta, 20 g pūdercukura, 5 g krešu, sāli, piparus
pēc garšas
Konfits ir savos taukos vai eļļā uz mazas uguns ilgu
laiku vārīts produkts. Kājas liek taukos vai olīveļļā tā, lai eļļa
tās apsedz.
Jēra kājai uzkaisa sāli, piparus. Pīļu taukus liek
katliņā, pievieno ķiplokus, čili, rozmarīnu, var pielikt smaržīgos
piparus, lauru lapas, uzvāra, tad nogriež nelielu uguni, liek iekšā
jēra kāju un vāra uz nelielas uguns trīs stundas.
Ķirbi nomizo,
sagriež kubiņos, liek katliņā, pievieno sagrieztas cidonijas un
cukuru un vāra, kamēr mīksts, sablendē un izberž caur sietu.
Kastaņus apcep sviestā un pūdercukurā.
Lej šķīvjos zemeņu ķīseli, virsū liek krēmu, dekor
Četrām porcijām vajadzēs: 200 g ābolu, 50 g cidoniju, 30 g
cukura, 10 g želatīna, 200 g saldā krējuma, 200 g zemeņu, 80 g
cukura, 2 ēd. k. kartupeļu cietes, naža galu vaniļas
cukura
Āboliem izņem serdi, liek cepeškrāsnī. Cep, kamēr mīksti,
noņem mizu un sablendē ar savārītām cidonijām.
Saputo saldo
krējumu, iecilā ābolu un cidoniju masu, pievieno 30 g cukura un
vaniļas cukuru. Želatīnu uzbriedina, izkausē un tievā strūkliņā lej
masā. Gatavo masu lej trauciņos, liek ledusskapī, lai sastingst.
Katliņā ielej 200 g ūdens, pievieno 80 g cukura un vāra, tad
pievieno zemenes un izšķīdinātu kartupeļa cieti. Atdzesē.
Bez nosaukuma
Divām porcijām vajadzēs: 250 g ķirbja, 80 g kazas siera, 30 g
saulē kaltētu tomātu, 2 marakujas auglīšus, 30 g medus, 20 g
olīveļļas, 1 ēd. k. citronskābes, 1 kanēļa standziņu, 5
krustnagliņas, 30 g cukura, saulē kaltētus tomātus
Katliņā ielej
200 ml ūdens, pievieno cukuru, citronskābi, kanēli, krustnagliņas,
vāra uz nelielas uguns. Ķirbi nomizo, sagriež trijstūrīšos un liek
verdošā ūdenī. Vāra, kamēr ķirbis kļūst mīksts, bet vidū vēl
mazliet stingrs, noņem no uguns un atdzesē.
Marakuju pārgriež uz
pusēm, liek bļodiņā, pievieno medu un olīveļļu, visu rūpīgi
samaisa.
No kazas siera saveļ bumbiņas.
Uz šķīvja kārto
marinēto ķirbi, kazas siera bumbiņas, saulē kaltētus tomātus, uzlej
marakujas mērci un dekorē ar dīgstiem.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri