Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Baltijas kauss bez saimnieka

Gājiens ar zirdziņu padevās. Latvijas futbola izlase Baltijas kausa izcīņu sāka ar 2:1 panākumu pār Lietuvu, kas cerēja Liepājā uzvarēt un celt virs galvas trofeju, jo Igauniju viņi uzveica ar 2:0. Pirmajā puslaikā mājinieku sniegums bija neizteiksmīgs un bāls, taču spēlētāju maiņas puslaiku pārtraukumā pārvērta komandu.

Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars izšķīrās par labu spēlēšanai ar diviem uzbrucējiem - Artjomam Rudņevam priekšējā līnijā palīdzēja Valērijs Šabala. Līdz ar to Latvijas izlase spēlēja tikai ar diviem centra pussargiem, un abi (Igors Tarasovs un Artis Lazdiņš) ir tendēti uz bumbas atņemšanu, ne saspēles veidošanu.

Tehniska centra pussarga neesamība noveda pie vairākām zaudētām bumbām Vaņina sargāto vārtu tuvumā. Mača sākumā uzbrukumu ievadīšana bija uzticēta Lazdiņam, kurš vairākkārt nepanāca pretī bumbai, ļaujot pretiniekiem sevi atbruņot. Nevēloties riskēt ar bumbas zaudēšanu savu vārtu tuvumā, uzbrukumu ievadīšanas plāns tika mainīts. Neierasti Marianam Paharam Latvijas izlase pēkšņi sāka spēlēt gluži tāpat kā savulaik Aleksandra Starkova vadībā - uzbrukumus ar tālām piespēlēm centās iesākt vārtsargs vai aizsargs, bet visbiežāk šādas piespēles adresātu nesaņēma, un arī pie atlēkušajām bumbām mājinieku futbolisti netika.

Uzbrukumu iesākšanā un aizsardzībā vairākkārt nepārliecinoši spēlēja Kaspars Dubra. Pēc vienas no viņa kļūdām veiksme stāvēja klāt mājiniekiem, kad dažu sekunžu intervālā Vaņina vārtu konstrukcija tika norībināta divreiz. Pēc trofejas atbraukušie lietuvieši aktīvi presingoja Latvijas futbolistus uzbrukumu sākšanā, kas sekmēja mājinieku kļūdu skaitu un neprecīzās piespēles.

Pārejot uz vienkāršāko risinājumu uzbrukumu iesākšanā (tālajām piespēlēm), Latvijas izlasei izdevās samazināt kļūdu skaitu savā laukuma pusē un atvirzīt spēli uz laukuma vidusdaļu, taču nemitīgajās divcīņās par augstu lidojošām bumbām lielākoties veiklāki, nadzīgāki un sportiski nekaunīgāki bija viesi. Šādā stihijā izcēlās tikai Valērijs Šabala, kurš nevienā no epizodēm nepiekāpās. Viņš un Jānis Ikaunieks nopelnīja vairākas standartsituāciju iespējas, kas šoreiz netika izmantotas.

Puslaiku pārtraukumā Tarasova vietā laukumā nāca saspēli diriģējošais Artūrs Zjuzins. Tieši viņš ar precīzu piespēli otrā puslaika sākumā izvirzīja Artjomu Rudņevu viens pret vienu ar Lietuvas izlases vārtsargu Ernestu Šetku. Un tieši Zjuzins pēc Rudņeva piespēles arī guva pirmos vārtus, bet vēlāk bumbu «ar gaļu» iebakstīja arī mača galvenais varonis Rudņevs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvija 2
Lietuva 1

Baltijas kausa izcīņas mačs
Vārti: Zjuzins 50., Rudņevs 71. - Černihs 84.
Latvija: Vaņins - Gabovs, Dubra, Gorkšs, Maksimenko - Savaļnieks (A. Višņakovs 46.), Lazdiņš, Tarasovs (Zjuzins 46.), J. Ikaunieks (D. Ikaunieks 65.) - Rudņevs (Vorobjovs 77.), Šabala (Laizāns 88.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?