Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Bankrotu piesaka arī agrākie miljonāri

Vēl nesen gozējušies Latvijas miljonāru sarakstos, divi Latvijā pazīstami uzņēmēji - Kolonnas grupas dibinātāja un akcionāre Ieva Plaude-Rēlingere un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzēja SIA Lido īpašnieks Gunārs Ķirsons - nonākuši uz bankrota sliekšņa. Abi tiesā lūguši atzīt savas kā fiziskas personas maksātnespēju.

I. Plaude-Rēlingere sava bankrota pieteikšanu argumentē ar personīgajiem galvojumiem saistībām, kas laika gaitā sniegti septiņām komercbankām, kā arī vēlmi netraucēt Kolonnas grupas ikdienas darbu. Kolonnas grupā ir 21 uzņēmums, kas darbojas parfimērijas, kosmētikas tirdzniecībā, arī nekustamo īpašumu attīstīšanā u.c., vēsta LETA. Savukārt G. Ķirsons lūdzis atzīt savas kā fiziskas personas maksātnespēju, jo atsevišķi Lido kreditori nolēmuši vērsties pret uzņēmēju kā privātpersonu nemierā ar tiesas apstiprināto ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu viņam piederošajam uzņēmumam, ziņo LETA. Tiesas apstiprinātais plāns, pēc portāla pietiek.com ziņotā, paredz, ka Lido kopējās saistības šoruden pārsniegušas 23,3 miljonus latu un ieķīlāta visa uzņēmuma kustamā un nekustamā manta - tostarp liels trenažieru daudzums un trīs luksusa klases automašīnas. Portāls vēstīja, ka arī ārpus biznesa uzņēmējs dzīvojis uz parāda un dažādās bankās ir ieķīlāti arī faktiski visi pārējie G. Ķirsona īpašumi.

Gan I. Plaudes-Rēlingeres, gan G. Ķirsona maksātnespējas procesi ierosināti oktobra beigās - pirms jaunā Maksātnespējas likuma stāšanās spēkā šopirmdien. Uz Dienas jautājumu, kāpēc maksātnespējas procesu nolēmuši iziet pēc vecā likuma, abi uzņēmēji ar savu pārstāvju starpniecību noteica, ka plašākus komentārus nesniegs. Dienas avots, kurš vēlējās palikt anonīms, pieļāva, ka abas personas, lūdzot atzīt savu maksātnespēju brīdī, kad vēl spēkā ir vecais likums, vēlējušās ielēkt pēdējā vilcienā. «Ja pārējie piebremzēja un gaidīja 1. novembri, kad stāsies spēkā jaunais likums, tad šeit vērojams pilnīgi pretējais,» viņš sacīja, pieļaujot, ka abi uzņēmēji tā «vēlas iespējami ilgi paturēt savu mantu un iegūt laiku iespējamām tālākām darbībām». Jaunais likums šādas manevra iespējas nepieļauj - manta ir jānodod administratoram, kam tā jāpārdod aptuveni pusgada laikā pēc personas maksātnespējas pasludināšanas. Vecais likums pieļauj brīvākas rokas - bankrotējušais pats nosaka, kad pārdos mantu, kas jāizdara maksātnespējas procesa gaitā (piecos gados). Kreditori var prasīt mantu pārdot ātrāk, taču tādā gadījumā jāvēršas tiesā un tiesvedības process prasa zināmu laiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?