Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Bez nosaukuma

Senioru Dienai jau rakstīju, aicinot pensionārus atteikties no dārgajiem lielpilsētas dzīvokļiem un pārcelties uz dzīvi laukos. Esmu ļoti priecīga, ka man izdevies iedrošināt mūsu pensionārus.

Pat kaijām ķirškrāsas knābīši...

Man pašai bija privatizēts dzīvoklis, kuru mēģināju pārdot, bet neizdevās. To gandrīz pat izkrāpa. Bet paralēli visu laiku (apmēram divus gadus) skatījos internetā kādu dzīvokli rajona pilsētās. Datoru toreiz lietoju bibliotēkās (tagad tur pensionārus taču par velti apmāca datoru lietot). Ievēroju, ka arī laukos piedāvā vienu un to pašu, no sava dzīvokļa (man jau bija tikai divistabu hruščovka) nevarēju tikt vaļā. Bet tad kļuvu drošāka, sāku tēmēt uz mājiņu. Noskatīju mājiņu, kuru īpašnieki divus gadus nesekmīgi tirgoja, un izgāja jau uz maiņu, tā arī samainījām. Jāsaka gan, manam dzīvoklim kadastrālā vērtība bija lielāka, bet sapratu, ka viņi nevarēs segt starpību un kapā mantu līdzi nepaņemsi, nebiju sīkumaina.†

Tā arī citi pensionāri var skatīties, kurš tirgo jau ilgāku laiku, un piedāvāt maiņu. Koordinātas vajag pierakstīt un vēlāk painteresēties atkal. Var arī palūgt kādu, kas prot ielikt sludinājumu, lai ieliek vēlamajā rajonā. Likumi gan bieži mainās, tāpēc vajag kādu palīgu darījuma kārtošanā, var arī tā kārtīgi ar notāru izrunāties.

Maiņa gan droši vien nenotiks Rīgas rajonā vai Siguldā, bet Latvija taču ir tik skaista! Pati samainījos uz Stāmerienu - cik skaista vieta, kāda aura! Bieži aizbraucu uz Alūksni. Tur tantiņas staigā elegantās cepurītēs, smaidīgas. Un pati Alūksne! Tur pat kaijām ķiršu krāsas kājas un knābīši, barona līnija...

Tad vēl man ļoti patīk Krāslava. Tur vēl mūsu neiznīcinātā Daugava. Kad skatās pāri un redz tos zilos mežus, kā kādreiz barons tos redzēja no Cesvaines pils torņa, pat vēl labāk. Un mājiņas arī tur simpātiskas. Tikai tur vairāk runā krieviski. Bet tur ir ļoti laba katoļu baznīca, kādreiz konkurēja ar Aglonu. Varbūt kāds pensionārs vēlas dvēseli sakārtot, kas arī nav mazsvarīgi. Un kur nu vēl Kurzeme ar Abavas senleju! Jā, Latvija ir ļoti skaista!

Tatjana, pensionāre Stāmerienā

Pietrūkst zināšanu par savvaļas augiem

Vairākus gadus klausījāmies Ilzes Jansones raidījumus gan pa radio, gan Zemgales TV - Daba dziedē, daba baro. Bet nu Zemgales TV ir slēgta un mums šo zināšanu ļoti pietrūkst. Gribētos saņemt padomus par savvaļas augiem uzturā, ne tikai dziedniecībā vien.

Mūsu senči ikdienas uzturā ik dienu lietoja vairāk nekā 100 savvaļas augu un nezināja, kas ir kaulu deformācijas, osteohondroze, osteoporoze. Labprāt gribētu uzzināt par ēdamajiem savvaļas augiem, kurus varam ņemt par baltu velti - šajā krīzes periodā tas ir tik svarīgi! Un tas viss bija domāts vecajiem cilvēkiem gan iztikšanai, gan veselības atgūšanai un uzturēšanai. Pateicoties šīm zināšanām, esam daudz veselīgāki, un mācām šīs gudrības mazbērniem, lai no mums ir kāds labums.

Laura Legzdiņa Līvbērzes pagastā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?