Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Bezrūpīgs laiks ar mūziku zaļā pļavā

Inese Lūsiņa

Jauna veida alternatīvas kamermūzikas festivāls Sansusī, kas notiks Aknīstes pagastā, brīvdienu mājā Susēja, nedēļas nogalē - no 8. līdz 10. augustam - ļaus trīs dienu gaitā piedzīvot sešpadsmit dažādus mūzikas notikumus. Tur varēs vienlaikus izbaudīt gan kamermūzikas intimitāti, gan izklaidējošo festivālu brīvo gaisotni. Turp var doties ar ģimeni, jo padomāts arī par bērniem, programmā iekļaujot Latvijas Leļļu teātra izrādi Joka pēc alfabēts un Zīmējumu teātra izrādi.

«Radās ideja apvienot divu žanru festivālus - kamermūzikas festivālu, kuri parasti notiek vairākas nedēļas ar vienu koncertu reizi pāris dienās un telpās, un roka/popa festivālu, kuri parasti notiek nedēļas nogalē, ārā, ar plašu koncertu programmu, dzīvošanu teltīs un ballītēm līdz otrajiem gaiļiem. Mūsu festivālā Sansusī, kas atvasināts no franču valodas vārda sans souci (bez rūpēm, bez raizēm), mēģināsim apvienot spilgtākās kvalitātes no šiem abiem žanriem,» stāsta idejas autors, Latvijas Nacionālās operas solists Armands Siliņš.

«Protams, nav noslēpums, ka gandrīz visi izpildītāji ir mani draugi. Tāpēc bija vieglāk viņus sarunāt,» stāsta A. Siliņš, kura aicinājumam muzicēt Susējā atsaucies pat kolēģis no Turcijas, tenors Murats Karahans ar speciāli šim festivālam gatavotu turku klasisko solo dziesmu un āriju koncertu. Festivālā uzstāsies gan dziedātāja Ieva Parša, kura kopā ar pianistu Aldi Liepiņu cels priekšā muzikāli teatrālo latviešu klasikas programmu Spoži mirdzošais latvju pelēkais, gan arī kontrtenors Sergejs Jēgers. Muzicēs arī ģitārspēles virtuozs Kaspars Zemītis, Lielās Mūzikas balvas laureāti - Latvijas Radio kora soprāns Ieva Ezeriete, pianiste Herta Hansena un čellists Ēriks Kiršfelds, kā arī muzikālās apvienības Brokastis četratā un Undertango. 8. un 9. augusta vakari noslēgsies ar gandrīz klasiskiem nakts koncertiem, kuros varēs izkustināt kājas dejās ar Jēkaba Nīmaņa orķestri Jakob Noiman Festival Band un grupu Big Al & The Jokers.

Pats festivāla namatēvs A. Siliņš gatavo pasaules pirmatskaņojumu - sava vienaudža un laba drauga, komponista Andra Dzenīša rakstītās Vīriešu dziesmas baritonam un klavierēm. «Andris vēlas šo ciklu turpināt visu dzīvi, šī ir pirmā burtnīca - sešas dziesmas. Uzstādījums ir tāds, ka gan komponists un dzejnieki, gan arī izpildītāji - dziedātājs un pianists, visi ir vīrieši. Dzejas teksti ir diezgan provokatīvi un brīžiem pašironiski atklāj to, kā vīrieši uztver dzīvi un pasauli. Piemēram, kāds pusaudzis, sēžot uzgaidāmajā telpā, ar acīm izģērbj blakussēdētāju,» bilst Armands Siliņš un šķelmīgi atzīst, ka «tā bijis katram vīrietim, lai neviens neliedzas, ka tā nav bijis»!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?