Tieši tāpat ātrāk vai vēlāk viss atgriežas un paliek tieši tā, kā ir - ēdu un dzeru visu, ko gribu un kad gribu. Nu kā tu vari atteikties no kārtīgas rīvēta cietā siera devas pie pastas? Ja iedomājies brokastīs kafiju un siltu biezpienmaizi vai istabas temperatūras ūdeni un pārlietas auzu pārslas, tad nespēja pretoties kārdinājumam ir acīm redzama. Zāli pļaut laukos liek tieši vēss alus kauss pēc tam. Un kur ir viens, arī otram atradīsies vieta.
Taču nesen atklāju, ka veselīgi ēst nebūt nenozīmē atteikties no visa, kas gatavots, izmantojot baltos miltus, cukuru vai pienu, nekad vairs nesajust ceptas gaļas smaržu vai iestāties atturībniekos. Atliek tikai ēst pareizā secībā, nedzert ēšanas laikā un darīt to nesteidzoties.
Patiks gan ķermenim, gan garam. Galvenā ideja ir pirmos ēst ātrāk pārstrādājamos ēdienus. Piemēram, augļus ēst no rīta, kad kuņģis ir tukšs. Tie ātri pārstrādājas, pamet kuņģi un uzsūcas. Tāpat ēdienreizes labi sākt ar salātiem. Ne tikai tāpēc, ka tie ātri pārstrādājas, bet arī tāpēc, ka satur enzīmus, kas uzlabo gremošanu un organismam nevajag nopūlēties. Ēdienreizes sākumā kārtīgi saēdoties salātus, pēc tam var ēst visu vai gandrīz visu pēc kārtas, un kuņģis ar to labi tiek galā - smaguma sajūtas nav.
Tīri bioloģiski no dažādiem ēdieniem kuņģis izdala citu skābi un ar to pārklāj apēsto, izveidojot tādu kā slāni. Ja ēd vairākus dažādus ēdienus kopā, kuņģis vienlaikus izdala dažādas skābes, tās sajaucas - nekas prātīgs no ēdiena pārstrādes nesanāk un gremošanas laiks būtiski palielinās. Bet, ja secīgi un ātrāk sagremojamas vispirms, kā arī ēd viena veida ēdienus un starp tiem vēl uztaisa mazu pauzīti, tad katrs no šiem ēdieniem ir savā «slānī», un tie savā starpā nesamaisās. Gluži kā labā franču restorānā, kur piecu ēdienu ēdienreizē starp ēdieniem ir pauzītes saviesīgām sarunām. Un visu nepieciešamo dzert labu laiku pirms ēšanas.
Ideālās vakariņas tātad jāsāk ar salātiem. Romiešu salātus kopā ar rukolu, ķiršu tomātiem, rupji sagrieztu papriku, samaisītu ar balzametiķi, olīveļļu un nedaudz garšvielām. Pie otrā ēdiena var ķerties klāt tikai tad, kad salāti ir notiesāti. Pamatēdiens varētu būt pilngraudu pasta ar tomātiem un viegli grilētu vistas fileju. Un saldajā? Saldajā var būt vienalga kas, ja vien pie saldā tiek pēc pusstundas. Iederētos krēms brulē. Dzeltenumu un saldo krējumu saputo vienmērīgā masā, pievieno nedaudz vaniļas un, sapildītu porciju trauciņos, ievieto 120 grādu tempretūras krāsnī uz 40 minūtēm. Pēc tam atdzesētu pārkaisa ar brūno cukuru un karamelizē.