Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Bijības cena bija zaudējums

Vājš sniegums pirmajā puslaikā pārbaudes spēlē Maķedonijā lika Latvijas futbola izlasei atzīt pretinieku pārākumu un piekāpties ar 1:2. Otrajā puslaikā gan viesi izskatījās pārliecinošāk par pretiniekiem, bet ar to vien vismaz neitrālam rezultātam bija par maz.

Pretēji pirms mača izteiktajām prognozēm, ka vairāku malējo pussargu izsaukšana uz izlasi šim mačam nozīmēs spēlēšanu ar diviem vīriem katrā flangā, sarkanbaltsarkano galvenais treneris Marians Pahars sākumsastāvā sūtīja trīs centra aizsargus un visu flangu nosedzošus vīrus: Vladislavu Gabovu labajā malā un Antonu Kurakinu - kreisajā. Pēdējam tā bija debija Latvijas valstsvienībā. Vidējā līnijā galvenā diriģenta loma tika uzticēta Artūram Zjuzinam, ar kuru nākamajā kvalifikācijas ciklā pamatoti tiek saistītas lielākas cerības nekā ar veterānu Juri Laizānu, bet Aleksandram Fertovam un Ritvaram Ruginam bija jārūpējas par bumbas atņemšanu pretiniekiem un līdzdarbošanos uzbrukumos. Uzbrukuma līnijā bez pārsteigumiem - Artjoms Rudņevs, kuram ir Vācijas bundeslīgas pieraksts, un uzlecošā zvaigzne Valērijs Šabala. Izlasē gūto vārtu ziņā gan 19 gadus vecais rīdzinieks ir uzlēcis jau augstāk nekā Rudņevs, bet viņam atšķirībā no daugavpilieša priekšā vēl vairāki pakāpieni karjerā.

Tiesa, šoreiz smailē bija Šabala, bet Rudņevs darbojās vairāk laukuma dziļumā. Spēles sākumā abas komandas centās apstiprināt savas ambīcijas uz iniciatīvu, un šajā elementā pārāki bija maķedonieši. Latvijas izlase spēlēja ļoti kompakti, visiem desmit laukuma spēlētājiem atrodoties savā laukuma pusē, kad maķedonieši vēla uzbrukuma viļņus. Diez ko lieli gan tie nebija, taču pēc gandrīz pusstundas mājinieki izvirzījās vadībā.

Nonākuši iedzinējos, Latvijas futbolisti centās aktivizēties. Pāris reižu veiksmi ar tālsitieniem izmēģināja Rudņevs, bet tie drīzāk atgādināja Krievijas izlases uzbrucēja Aleksandra Keržakova principu «situ, situ un sitīšu» - paša pozīcija sitienam nebija tik laba, bet partnerus nemeklēja. Redzot, kā Artjomam nesekmējas ar piespēļu precizitāti laukuma vidusdaļā un pie sava soda laukuma pēc standartsituācijām, varbūt tas pat bija pareizi.

Kopumā Latvijas izlase cerēja uz centrējumiem, kurus gan pārsvarā nolasīja Maķedonijas aizsargi, un standartsituācijām. Otrajā puslaikā Latvijas izlase sāka aktīvāk presingot pretinieka laukuma pusē, piespiežot maķedoniešus biežāk kļūdīties. Un par centību viesi tika atalgoti ar veiksmi. Maķedonijas izlases aizsargs, mēģinot pārtvert piespēli, raidīja bumbu savos vārtos. Pretējā gadījumā nesen uz maiņu laukumā nākušais Eduards Višņakovs izietu uz randevu ar Maķedonijas vārtsargu Tomi Pahovski.

Tiesa, veiksme atdeva parādu maķedoniešiem, kad strīdīgā epizodē uz Andra Vaņina sargātajiem vārtiem tika piešķirts 11 metru soda sitiens, ko mājinieki realizēja. Latvija spēles beigās vairāk kontrolēja bumbu, bet līdz reālām vārtu gūšanas iespējām tā arī netika - zaudējums ar 1:2.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Maķedonija 2
Latvija 1

Pārbaudes spēle futbolā, Skopjē, Maķedonijā
Vārti: Kostovskis 29., A. Ibraimi (11 m) 72. - Georgevskis (s.v.) 66.
Latvija: Vaņins - Gabovs, Bulvītis, Gorkšs, Rode, Kurakins - Zjuzins, Fertovs (A. Višņakovs 83.), Rugins (Lazdiņš 76.) - Šabala (E. Višņakovs 65.), Rudņevs
Galv. tiesnesis: L. Jemini (Albānija)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?