Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Biznesa nišu atrod citu uzņēmumu bankrotos

Bet kāpēc pie jums viss ir tik lēti? Uz šo jautājumu firmai Gein piederošā veikala pārdevējai nākas atbildēt vairākas reizes dienā, jo kur vēl Rīgā sameklēsi zīmuļus par vienu santīmu vai dārza siltumnīcu par 10 latiem. Visu šīs nelielās Rīgas centra bodes sortimentu veido bankrotējušo firmu preces, kas veikalā nonāk ar administratoru vai banku starpniecību. Ideja, ka maksātnespējīgo uzņēmumu «mantojuma» izpārdošana var būt laba biznesa niša, pieder kādam britu uzņēmējam, un četru mēnešu pieredze liecinot - perspektīvas tiešām ir.

Izpārdod pirms

«Redziet, vecā cena ir 17 latu, pie mums ir septiņi,» rādot Zviedrijas ražojuma bērnu bikses, saka uzņēmuma direktors Guntars Lasis. Iepriekš viņš darbojies tieslietu sistēmā, bijis arī maksātnespējīgo uzņēmumu administrators, bet tagad pārgājis citā «frontē», ar administratoriem un bankām sadarbojoties kā ar preču piegādātājiem. Lai gan, ņemot vērā statistiku par uzņēmumu bankrotiem, varētu šķist, ka sortimenta veikalam netrūkst, tā tomēr īsti neesot. «Diemžēl firmas visu izpārdod, vēl pirms sākas maksātnespējas process. Nedēļā varbūt ir viens uzņēmums, no kura var kādu mantu paņemt,» saka G.Lasis. Vairāki uzņēmumi arī paši piedāvājot pārpirkt savu preci, taču ne vienmēr varot vienoties par cenu. «Daudzi vēl dzīvo eiforijā un domā: ja viņš pirms diviem gadiem nopircis par 10 latiem, tagad var pārdot par astoņiem. Tā nav: tagad cena labākajā gadījumā būs divi lati,» spriež uzņēmējs.

Patlaban veikals tirgo bērnu drēbes, kancelejas preces, kases aparātus, datorus. Nesen no kādas Gulbenē bankrotējušas firmas pārņemtas arī cepures, jostas un somas. Iespēju lēti nopirkt bērnu rotaļlaukumus un bumbiņu baseinus esot izmantojis kāds bērnudārzs.

G.Lasis ir pārliecināts, ka uzņēmumi bankrotē arī savas alkatības dēļ. «Nav normāli likt 300-400% uzcenojumu. Mūsu politika ir cita: lēšam, par cik šo preci pirks, un no tā rēķinām, par kādu cenu to varam iepirkt. Labprātāk pārdodam ātri un nopērkam citu preci.»

Plāno atvērt vēl

G.Lasis uzsver - lai bizness būtu rentabls, līdz minimumam esot samazinātas administratīvās izmaksas. Nesen veikals pārvācies uz lētākām telpām, tajā strādā minimāls darbinieku skaits. Paredzot sortimenta paplašināšanos, patlaban tiek meklētas telpas arī diviem jauniem veikaliem. Sekojot pircēju izrādītajai interesei, drīzumā pārdošanā varētu parādīties arī mēbeles un biroja aprīkojums.

Apgrozījums gan mainās atkarībā no tā, kas tajā brīdi atrodas pārdošanā, klāsta direktors. «Ir starpība - vai pārdodu vienu kombinezonu vai 200 pildspalvu,» viņš atzīst. Pagaidām pircēji vēl nav apraduši ar jaunā veikala atrašanās vietu, taču par klientu interesi sūdzēties nevar, saka G.Lasis.

Jautāts, kā attīstīsies bizness pēc tam, kad ekonomiskā situācija uzlabosies, viņš atbild: «Skatīsimies. Ja liks tādas cenas kā agrāk, tāpat bankrotēs.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?